Közélet

Az önkormányzati köztisztviselők béremelését követeli az MKKSZ

Az önkormányzati köztisztviselők béremelését követeli az MKKSZ

2016. április 30., szombat
Az önkormányzati köztisztviselők béremelését követeli az MKKSZ

Az önkormányzati köztisztviselők bérének 2016. október 1-jei hatállyal, bruttó harminc százalékos emelését követeli a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), amely szombati kongresszusán sztrájk előkészítő bizottságot alakított.

Az MKKSZ ugyanakkor hangsúlyozta: a sztrájk végső eszköz. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a szakszervezet által képviselt munkavállalók körében az elmúlt nyolc évben egyáltalán nem történt fizetésemelés, többek fizetése nominálisan még csökkent is. Az MKKSZ jelezte: amennyiben a dolgozói létszám nem csökken, támogatja a kormány közelmúltban tett ígéretét, miszerint július 1-étől 30 százalékkal nő a járási hivatalok munkatársainak bére. Azonban a szakszervezet szerint ez a megoldás csak azért jött létre, hogy ne kelljen a teljes magyar közigazgatás személyi állományának bérrendezését megvalósítani. A szakszervezet egyebek mellett kifogásolta, hogy jelenleg nincs ígéret az önkormányzatoknál dolgozó munkavállalók béremelésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.