/

Továbbra is nő a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

belviz_hattyuval04_gs

Az Alsó-Tisza vidékén összesen 17650 hektárnyi terület áll víz alatt jelenleg, amiből 9150 hektár vetés-szántó – tudatta portálunkkal csütörtökön az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG). A tájékoztatás szerint Csongrád megyében a legnagyobb az elöntött terület (13150 hektár).

Az igazgatóság szivattyútelepei közül 52 üzemel, ezek közül 11 egész nap. Az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 1,7 millió köbméter volt szerdán.

Az ATIVIZIG gát- és csatornaőrei a vízkormányzó műtárgyakat folyamatosan ellenőrzik, és szükség szerint szabályozzák, valamint az elöntött területek felmérését végzik. A szivattyútelepi gépészek a szivattyútelepek folyamatos üzemét biztosítják. A belvíz jobb levezethetősége érdekében több csatornán kézi uszadék kiszedést végeznek a szegedi vízügy munkatársai.

Jelenleg – a beérkezett információk alapján – az igazgatóság működési területén egyetlen településen sincs belvízvédelmi készültség érvényben.

Előző sztori

Tűz egy algyői társasházban

Következő sztori

Patyi: az NVB nem rendőrség, nem bíróság