Közélet

Tápén is megemlékeztek 1848/49 hőseiről + FOTÓK

Tápén is megemlékeztek 1848/49 hőseiről + FOTÓK

2016. március 15., kedd
Tápén is megemlékeztek 1848/49 hőseiről + FOTÓK
marcius_15_tape012kf

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a polgári oldal szimpatizánsai március 15-én a szeged-tápéi egykori községháza előtti országzászlónál.

A negyvennyolcas nemzedék csodálatos összefogást jelenített meg. A hazát nagyobbá tenni kívánó akarat mögé felsorakozott a nemzet egésze - idézte fel ünnepi beszédében a

Kohári Nándor

által szervezett rendezvény szónoka,

Zombori István

történész. "1848/1849 nemcsak egy forradalmi szalmaláng, hanem a szabadságharcot felvállaló küzdelem minden nehézségét vállaló akarat kifejeződése is volt. Ez az elszánás és tetterős kiállás azóta is példaértékű minden magyar nemzedék számára, a 21. században is utat mutat a magyarság számára határainkon innen és túl egyaránt" - hangsúlyozta a Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott igazgatója az eseményen, melyen a Fidesz-KDNP tápéi szimpatizánsai vettek részt.

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a polgári oldal március 15-én a szeged-tápéi egykori községháza előtti országzászlónál.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618119

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.