Közélet

Szakértő: a terrorfenyegetettséghez kel igazítani a törvényeket

Szakértő: a terrorfenyegetettséghez kel igazítani a törvényeket

2016. március 27., vasárnap
Szakértő: a terrorfenyegetettséghez kel igazítani a törvényeket

Eljött az ideje annak, hogy a terrorfenyegetettség fokozódó mértékéhez igazítsák a titkosszolgálatok működését és az azokat szabályozó törvényeket - jelentette ki Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Tarthatatlan például az az alapvető demokratikus elv, hogy a titkosszolgálatoknak nem lehet rendőri funkciójuk - vélekedett

Gyarmati István

. Szemléletváltásra van szükség a különböző titkosszolgálatok együttműködésében is, vagyis fokozottabb információcserére van szükséges - hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta továbbá, hogy a fokozott fenyegetést tudatosítani kell a közvéleményben, vagyis el kell fogadtatni az emberekkel, hogy kényelmetlen korlátozásokra is sor kerülhet. Az emberi jogokat viszont csak törvényi szintű jogszabályokkal lehet korlátozni biztonsági vagy közegészségügyi okokból - szögezte le Gyarmati István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.