Közélet

Nem engedték trolira szállni, mert babahordozóban vitte gyermekét, holott nem tiltja szabályzat

Nem engedték trolira szállni, mert babahordozóban vitte gyermekét, holott nem tiltja szabályzat

2016. március 11., péntek
Nem engedték trolira szállni, mert babahordozóban vitte gyermekét, holott nem tiltja szabályzat
rosta_katalin04_gs

A 19-es trolibuszra szeretett volna felszállni egy édesanya, aki egyéves gyermekét a hátán babahordozóban vitte, ám a sofőr ezt nem engedte. Kiderült, nem tiltja semmi, hogy Szegeden bárki is babahordozót használjon tömegközlekedési járműveken.

Nem

Rosta Katalin

az első édesanya, akit nem engedtek trolibuszra szállni Szegeden, mert gyermekét nem babakocsiban vagy épp karjában, hanem babahordozóban vitte. Portálunknak elmondta, nem is az háborította fel, hogy hiába van érvényes bérlete, nem engedi felszállni a sofőr a 19-es trolira, hanem, hogy azt mondta neki, hogy megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza egy egyébként szabványos babahordozóban. Arra is kérte Rosta Katalint a trolivezető, hogy vegye ki a gyereket a csatos hordozóból, mert veszélyezteti a gyerek életét, ha így utazik. „Mégis milyen alapon kérdőjelezi meg az én anyai döntéseimet a trolibusz vezetője?” – vetette fel. Ráadásul, ha hátul hordja a hordozóban a gyereket, az anya mindkét keze szabad marad, vagyis tud kapaszkodni a járművön. Hozzátette, azt megérti, hogy az emberek egy része nem ismeri a babahordozás módjait, vagy épp idegenkedik tőle, ám Rosta Katalin szerint ez nem jogosít fel senkit arra, hogy ítélkezzen felette, és pláne nem jogosítja fel a sofőrt arra, hogy ne engedje felszállni a járműre.

rosta_katalin03_gs

A Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán panaszt is tett Katalin, ahol arról tájékoztatták, hogy nem tiltja semmi, hogy babahordozót használjon. Ezt erősítette meg portálunknak az SZKT ügyvezető igazgatója,

Majó-Petri Zoltán

is, aki azt mondta, hogy a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust, az elöl vagy háti hordót egyaránt, nincs semmilyen szabály, ami tiltaná, hogy trolibuszra vagy villamosra szálljanak. Rosta Katalin panaszával kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy kollégái elkezdték az ügy kivizsgálását. „A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott, hogy arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek” – tudatta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette, természetesen az utaspanaszok kivizsgálása kapcsán arra is van lehetőség, hogy az utast és a járművezetőt külön-külön, vagy akár együtt is meghallgassák.

Babahordozóban vitte gyermekét, ezért nem engedtek felszállni a trolira egy szegedi anyukát - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=616870

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.