/

Megkezdődött az 1998-as domaszéki taxisgyilkosság tárgyalása

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Szegedi Törvényszéken a Domaszék mellett 1998-ban történt taxisgyilkosság tárgyalása kedden.

Az ügyészség a bíróság előtt álló 40 éves férfit, akit az eset után több mint 16 évvel fogtak el, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A vádirat szerint a férfi 1998. szeptember 15-én fiatalkorú barátnőjével érkezett Szegedre, hogy továbbmenjenek a férfi szüleihez, akikről annyit tudtak, hogy Domaszék mellett, egy tanyán élnek. Már késő volt, így csak taxival folytathatták volna útjukat, erre azonban nem volt elég a pénzük. A férfi ezért elhatározta, hogy akár gyilkosság árán is megszerzi a taxis pénzét, miután Domaszékre viszi őket. A férfi megalkudott a taxissal a tarifáról, és elindultak a Szeged melletti faluba. A lány elöl, a sofőr mellett, a vádlott hátul ült. Amikor a község mellett letértek egy földútra, a férfi kalapáccsal fejbe ütötte a sofőrt, aki védekezni próbált. A vádlott nem hagyta abba a taxis bántalmazását, kihúzta a gépkocsi elé, és addig ütötte, amíg életjeleket mutatott. A szakértői vélemény szerint a sértett fejét legalább huszonkét ütés érte.

A vádlott előbb átkutatta a taxis ruházatát, magához vette az aznapi bevételt – mintegy négyezer forintot – és a sértett mobiltelefonját, majd a holttestet elrejtette a kukoricásban. A maradványokat több héttel később aratók találták meg. A vádlott és barátnője a taxival egészen Bonyhádig hajtott, ahol kifogyott a benzin. Ezután busszal Budapestre utaztak. A Csongrád megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után tizenhat és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján a nyomozási bíró európai elfogatóparancsot bocsátott ki a férfi ellen. Tavaly április 23-án fogták el Németországban. A lány – aki tizenhat éven át együtt élt Németországban a férfival – nem tudta, hogy barátja mit tervez, és nem is vett részt a bűncselekményben. A vádlott a bíróság előtt megtagadta a vallomástételt, de korábban elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Szegedi Törvényszéken a Domaszék mellett 1998-ban történt taxisgyilkosság tárgyalása kedden.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=622401

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 29.

Default thumbnail
Előző sztori

Terrorizmus: a helyi muszlim közösségek együttműködésére van szükség

Default thumbnail
Következő sztori

Benkő: akár több mint hatezer katonát tudnak mozgósítani a határra

Legutóbbi hasonló cikkek