Bulvár

Március 15. - Rákóczi Szövetség: négyezer középiskolás utazhat a határon túlra

Március 15. - Rákóczi Szövetség: négyezer középiskolás utazhat a határon túlra

2016. március 12., szombat
Március 15. - Rákóczi Szövetség: négyezer középiskolás utazhat a határon túlra

Az idén mintegy négyezer középiskolás utazhat a határon túlra március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával ünnepelni - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A március 15-ei diákutaztatási program keretében 90 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért - közölte a szövetség. Csaknem négyezer magyarországi diák utazhat így valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet ottani diáktársaival. Az érintett iskolák közül 36-ból utazik csoport a Felvidékre, 32-ből Erdélybe, illetve a Partiumba, 12-ből a Vajdaságba, 3 intézményből Kárpátaljára, 2-2 iskolából Szlovéniába és Horvátországba indulnak diákok. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, amihez a Rákóczi Szövetség a diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak. A szövetség 1994 óta hirdeti meg március 15-ei diákutaztatási programját, a pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett. A szervezet múlt évi programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 431 kárpát-medencei középiskola több mint 13 ezer diákja utazhatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.