Sport

Kosárlabda: hosszabbítás után nyert a Szedeák Nyíregyházán

Kosárlabda: hosszabbítás után nyert a Szedeák Nyíregyházán

2016. március 31., csütörtök
Kosárlabda: hosszabbítás után nyert a Szedeák Nyíregyházán
szedeak_nyiregyhaza14_gs

Ezúttal is remekül játszott Anthony Tucker Nyíregyházán: a gyűrű leszakadása miatt másfél órás késéssel kezdődött meccsen bár korábban is lezárhatta volna a meccset a Szedeák, végül a hosszabbításban húzta be második meccsét az alsóházban Nikola Lazic együttese.

Másfél órás közjátékkal indult a Szedeák nyíregyházi mérkőzése:

Perényi Domonkos

a bemelegítés alatt zsákolt egyet, amivel leszakította a gyűrűt a palánkról. Ez kemény feladat elé állította a hazaiakat, majd hosszas tanácskozás és várakozás után végül az eredeti kezdési időpontot követően, este nyolckor dobták fel a labdát a játékvezetők.

Molnár András

öt pontja nyitotta a meccset, ezt azonban

Ware

hamar eltüntette, sőt, a negyed felénél már hét ponttal is vezetett a Nyíregyháza egy 12-2-s rohanás után. (18-11) A nyírségiek légiósával nehezen bírt a folytatásban is a szegedi együttes, amelynek védekezése sem működött igazán,

Unruh

plusz egyes akciója után nyolc ponttal lépett meg

Sitku Ernő

együttese. A második tíz percben aztán újítani tudott a Szedeák,

Tucker

egyre jobban játékba lendült, 10-0-s futással pedig megfordította a meccset a Naturtex. (26-28) Tartották minimális előnyüket Molnár Andrásék, majd a negyed utolsó percében

Kiss Zsolt

hármasával öt pontos előnyre tett szert a nagyszünetre az egyre jobban játszó Szedeák. A fordulás után nehezen indult be a meccs, Ciric előbb egy triplát, majd egy tempót is beszórt, így nyolc pontra nőtt a szegedi előny. (36-44) Mire visszakapaszkodott volna a Nyíregyháza, mindig jött egy hármas a Szedeáktól, Kiss Zsolt és Tucker is jeleskedett ezen a téren - sőt, a negyed utolsó momentumaként

Ciric

egy újabb trojkát süllyesztett el, így a meccs legnagyobb szegedi előnyéről kezdődhetett az utolsó tíz perc. (46-58) Nem tudta azonban végleg lezárni a meccset

Nikola Lazic

együttese, amely bár végig előnyben volt, de folyamatosan olvadt az előnye, majd

Miller

az utolsó percben már csak kettőre csökkentette a különbséget. (72-74) Tucker még szerzett egy kosarat, majd Molnár András is büntetőzhetett, de csak az egyiket dobta be, ötpontos különbségnél kevesebb mint egy perce maradt a Nyíregyházának. A végig jól játszó Ware ekkor sem hibázott, majd hárompontos különbségnél Andrija Ciric állhatott még a vonalra, de kimaradt mindkét büntetője, ellenben Unruh jó triplájával kiharcolták a hosszabbítást a Kék Cápák, így akárcsak a Szolnok ellen, most is megvolt a lehetősége a győzelemre a Szedeáknak, de a kimaradt büntetők után jöhetett a hosszabbítás. A lendületbe kerülő Nyíregyháza gyorsan meglépett Unruh újabb trojkájával és

Molnár Marcell

kosarával, majd Molnár András és Tucker let a Szedeák vezére, és ebből a helyzetből is fordítani tudott a szegedi együttes. A hosszabbítás utolsó percében Juhos is kihagyott két büntetőt, viszont Tucker egy triplával csillapította a hazaiak harci kedvét. 90-92-nél még dobhatott az egyenlítésért a Nyíregyháza, de Molnár Marcell kísérlete nem hullott be, így egy nagyon hosszú meccsen sikerült győznie a Szedeáknak, amely tizedik sikerét aratta a bajnokságban, ezzel pedig az is eldőlt, hogy a Nyíregyháza már biztosan nem előzheti meg a szegedieket a középszakasz végén, hiszen öt győzelemnyi hátrányban vannak a Szedeákkal szemben négy körrel a vége előtt.

Ami a statisztikát illeti

A statisztikára pillantva nagyobb különbség a lepattanókban alakult ki a csapatok között, ezt 50-44-re nyerte a Nyíregyháza, amely nyolccal több támadólepattanót szedett a Szedeáknál. Ugyanakkor a szerzett és az eladott labdák tekintetében ugyanúgy teljesített a két gárda, a gólpasszokat viszont a szegediek nyerték 18-11-re, valamint a Szedeák valamivel több büntetőt dobhatott a Kék Cápáknál. (15 a 21-el szemben) A komplett mezőnyből kiemelkedett a Naturtex irányítója, Anthony Tucker, aki dupla-duplát ért el, hiszen 34 pontja melett, ami a legtöbb volt a pályára lépett játékosok között, tizenegy lepattanót is szedett a pályán töltött 43 perce alatt, de volt még hat gólpassza és négy kiharcolt faultja is, valamint mindössze kétszer adta el a labdát a játékmester. Szintén dupla-duplát produkált Andrija Ciric is, aki 20 pontját 12 lepattanóval, három asszisztal és kilenc kiharcolt faulttal kísérte, de futotta még tőle egy blokkra is a 45 játékperc alatt. A hazaiaktól a 29 pontig jutott Marcus Ware emelhető ki, aki szintén két mutatóban produkált kétszámjegyű teljesítményt, hiszen 14 lepattanót tett még hozzá. Mellette a rendes játékidő végén a hosszabbítást jelentő hármast szerző Unruh emelhető ki, aki 22 pontja mellett a mezőny legjobb triplázója is volt 7/4-es mutatójával kintről. A szegediek közül Molnár András 13 kísérletéből 10 is a gyűrűben landolt, ami összesen 18 pontot eredményezett, volt három lepattanója, egy szerzett és három eladott labdája, valamint három gólpassza 35 perc alatt. Kiss Zsolt ezúttal 36 percet kapott Nikola Lazictól, amit hét kísérletből bedobott három triplával hálált meg, Juhos Levente 29 perc alatt egy mezőnykosárig, valamint hét lepattanóig és négy gólpasszig juutott, míg Clayton Vette 4 pontot és öt lepattanót szerzett 22 minutum alatt. Chip Armelin 13, míg Moravcsik Áron 2 percet tölthetett a pályán.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, középszakasz, alsóház, 2. forduló

Marso Nyíregyházi KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 90-92 (21-13, 13-26, 12-19, 33-21; 11-13)

- hosszabbítás után Nyíregyháza, Bem Általános Iskola, 500 néző. Vezette: Földházi Tamás, Szabó Gergő, Hervay Tibor (Szaniszló Sándor)

Nyíregyháza:

Szavics 13/3, UNRUH 22/12, Miller 13/6, Nagy K. 2, WARE 29. Csere: Molnár M. 7, Lajsz 4, Bus, Kósa.

Vezetőedző:

Sitku Ernő.

Szedeák:

TUCKER 34/12, MOLNÁR A. 18/3, Juhos 2, CIRIC 20/6, Vette 4. Csere: Kiss Zs. 10/9, Armelin 4, Moravcsik.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Kipontozódott:

Szavics (40'), Ware (45'), ill. Molnár A. (45')

Online közvetítésünk

VÉGE

45'

Támadhat az újabb egyenlítésért a Nyíregyháza: Molnár Marcell emeli rá, de ez nem jó, Tucker pedig lehúzza a pattanót! VÉGE! NYERT A SZEDEÁK! EGY ELKÉPESZTŐEN KÜZDELMES MECCSET NYER MEG A NATURTEX A NYÍRSÉGBEN!

45'

Juhos is büntetőzhet, ez Ware ötödik faultja, ő is kiszáll: egyik sincs bent, hét kihagyott dobás a vonalról! Unruh közelije lejön, TUCKER TRIPLÁJA VISZONT NEM! 90-92!

45'

Molnár András állítja meg szabálytalanul Unruhot, így Molnár Andrásnak véget ér a meccs. Unruh csak az egyiket dobja be, 90-89.

44'

Molnár Marcell állhat a vonalra Ciric faultja után: csak az egyik jó tőle, 87-89. Unruh is 20 pont fölött a tempója után, újra egál, 89-89.

43'

Molnár András most labdát szerez, és végig is viszi a ziccert, 86-87, már a Szedeák vezet! Molnár Marcell hármasa rövid, nem úgy Tucker tempója, aki átlépi a 30 pontot már, 86-89 - időt kér a Nyíregyháza!

42'

Molnár András összeszedi a saját pattanóját, 86-83. CIRIC! Blokkolja Millert, majd Tucker hárompontosa utáni pattanót is megszerzi, és beejti, 86-85!

41'

Molnár András is be tud menni a palánk alá, 84-81. Molnár Marcell megint a körtéből, 86-81.

41'

Megjöttek a nyíregyházi trojkák, eltekintettünk volna ezektől.. Unruh szór be egy újabbat, 82-79. Molnár Marcell ziccere után öttel vezet a Nyíregy, 84-79.

IV. negyed 79-79 (21-13, 13-26, 12-19, 33-21)

40'

Ware-re játsszák, nem meglepő, ez is bent van, 76-79. Ciric ellen faultol Savic, ő kipontozódik ezzel. Kimarad Ciric mindkét büntetője, ami pedig ennél is súlyosabb, hogy Unruh beemel egy triplát, amivel kiegyenlít a Nyíregyháza! 79-79! Ez a vége, hiába vezetett nagyon sokáig a Szedeák, hosszabbításra menti a csatát a Nyíregy!

40'

Ware még szerez egy kettest, 74-77, majd Tuckert rögtön faultolják: ő bedobja mindkettőt, öt pont a különbség, 74-79 - időt kér a Nyíregyháza.

40'

Ciric üt oda Ware-nek, majd Tucker valószínűleg lezárja a meccset, és felteszi a koronát a mai teljesítményére, nem lehetett most megállítani! 72-76! Molnár András büntetőzhet Ware faultja után: az első jó, a második kimarad, 72-77.

40'

Főleg így: Miller bedobja az ötödik nyírségi trojkát, 72-74! Kevesebb, mint egy perc még a meccsből.

39'

Molnár András indul el két ember között, és be is ejti, 67-74. Ware zsákol egy újabbat, tényleg bírják ezek a gyűrűk ma, 69-74. Még lehet izgalmas!

38'

Miller indul el, jó is a bfejezése - ráadásul Kiss Zsoltnál, még fújnak egy faultot. Millertől jó a plusz egy is, 67-72.

38'

Nagy töri meg a csendet, 64-70. Ciricet viszont faultolják, jöhetnek a büntetői: nem remeg meg a keze, 64-72.

37'

Ware kiperdülő közelije után Unruh összeszedi, de ő sem tudja befejezni. Tucker és Juhos sem tudja beejteni, majd Ware hibázik megint a palánk alól.

36'

Tucker triplája most nem ül, ellenben Nagy próbálkozása után Milleré a pattanó, amit kosárra vált a körtéből, 62-68. Tucker! Egy remek tempó az irányítótól, 62-70 - időt kér a Nyíregyháza!

35'

Juhos blokkolja Waret, de Molnár András passzát lefülelik - ráadásul Unruh egy triplával nyolc pontra felhozza a Kék Cápákat, 60-68.

35'

Savic tartja életben a hazai reményeket egy trojkával, 57-66. Tucker most ziccert dobhat, ezt is megoldja, 57-68.

34'

Savic ejtése pontos, 54-63. Kiss Zsolt viszont beemel egy hármast!!! 54-66!

34'

Juhos beüti a negyedik faultját, neki innentől figyelnie kell. Ware állhat megint a vonalra: csak az első jó tőle, 52-63.

33'

Tucker most labdát szerez Ware-től, majd maga fejezi be az akciót Juhos jó passza után, ezzel az irányító is húsz pont fölött jár, 51-63 ; most a Nyíregy kér időt!

33'

Kiss Zsolt ráemel egy trojkát, de ez lejön - Tuckeré viszont nem! Újra tíz közte, 51-61!

32'

Ware jut húsz pont fölé egy újabb közelivel, 51-58. Molnár András előtt van terület, de nem tudja kosárra váltani - majd Unruh eladja a labdát, gyorsan időt is kér Nikola Lazic.

31'

Kiss Zsoltnak dobnia kell, kevés a támadóidő, ez nem jó tőle. Vette! Besapkázza Savicot, bravó!

31'

Ciric ziccere nem hullik be, majd Miller triplájával indul az utolsó negyed, 49-58.

III. negyed 46-58 (21-13, 13-26, 12-19)

30'

ANDRIJA CIRIC! Megszerzi a negyed utolsó akciójából a hetedik szegedi hármast, 46-58 - az eddigi legnagyobb szegedi előny alakul ki ezzel tíz perccel a meccs vége előtt.

29'

Kiss Zsolt kinti dobása most nem ül, ahogy Savic középtávolija sincs bent.

28'

Savic megy be a palánk alá, 44-52. Beindult a szegedi triplagyár, Tucker is bevág egyet, 44-55!

27'

Ware is csak másodjára, de kosarat szerez a palánk alól, 44-50. Kósa faultolja Molnár Andrást: jó mindkét büntető tőle, 42-52.

26'

Megint Savic engedi el, de ez sincs bent, csak Lajsz pattanója után Savictól, 42-47. KISS ZSOLT! Egy újabb hármas a kapitánytól, 42-50!

25'

Savic hármasa kimarad, de Ware-é a pattanó, amit Lajsz emel vissza, 40-45. Vette játssza ki Molnár Andrásnak, szép tempó tőle, 40-47.

25'

Lajsz emel be egy középtávolit, 38-44. Kiss Zsolt büntetőzhet háromszor Savic faultját követően: csak az egyik jó, 38-45.

24'

Bus tempója után Vette-nél landolt a lepattanó, Ciric trojkája most nem jó. Tuckeré a pattanó, de nem tudja kosárra váltani, majd Ware faultja után Ciric dobhat kettőt a vonalról: jó mind a kettő, 36-44.

23'

Kiss Zsolt, majd Nagy hármasa sem jó - Ciricé viszont tökéletes, 36-42. Nagy begyűjti a negyedik faultját is.

22'

Tucker hármasa rövid, majd bár Millertől megszerzi Armelin, de ez sincs bent. Miller megint elrontja, le is hozza őt Sitku Ernő.

21'

Savic hármasa hosszú, Tucker leszedi a pattanót és végig is megy vele, de kiperdül! Miller tempója sincs bent.

21'

Ciric középtávolija indítja a második félidőt, de ez most nem jó - Vette pedig a pattanót sem tudja visszatenni. Unruh megy be a palánk alá, jó a floater, 36-39.

II. negyed 34-39 (21-13, 13-26)

20'

Kiss Zsolt! Egy kiváló ütemben elengedett hármas a kapitánytól, nagyon jókor érkezett! 34-39! Savic még elengedi, de ez rövid - ez a negyed vége, a második tíz percben feljavult a Szedeák, dupla annyi pontot szerzett, mint riválisa!

20'

Juhos triplája nem jó a sarokból, majd Ware emeli be megint közelről, 34-36. Még dobhat egyet Juhos faultja után - ez viszont kimarad.

19'

Armelin elkapta a fonalat, újabb kosár tőle, 30-36. Savic most előkészít, Ware pedig zsákol - ez a gyűrű is bírja, 32-36.

18'

Tucker passza után Armelin gyalogol be a palánk alá, 28-34. Savic most nem ront a festékből, 30-34.

17'

Tucker most megint egymaga indul meg és fejezi be az akciót, 28-32. Lajsz és Unruh sem pontos kintről, majd Savic közelije sincs bent - egyelőre a támadópattanókat jóval hatékonyabban használja ki a Szedeák.

16'

Ciric szedi az ötödik szegedi támadópattanót - ezt is kosárra váltja a Szedeák, Ciric bemeli, 28-30.

15'

Miller hármasa nem jó, Armeliné a pattanó. Ciric viszont rossz helyre passzol, Tucker állítja meg okosan Búst. Molnár Marcell középtávolija jó, 28-28.

15'

Sőt, Miller labdáját is lelopja Tucker, aki végigszáguld vele, és bezsákolja - fontos infó, hogy kibírta a gyűrű is, 26-28!

14'

Az időkérés után Kiss Zsolt megszerzi Ware passzát, majd a meginduló Tuckert faultolják, jöhetnek a büntetők tőle: jó mind a kettő, kiegyenlít a Szedeák 11 pontos hátrányból, 26-26.

13'

Unruh hármasa hosszú, majd Juhos szedi vissza a saját pattanóját, és ejti be, 26-24. Időt kér a Nyíregyháza!

12'

Jön vissza Ciric, és rögtön ellenállhatatlanul indul meg a palánk felé - 26-20. Juhos kiváló blokkja után Ciric megint végigviszi, 26-22.

12'

Tucker szed egy pattanót, majd beemel egy trojkát is, ez lesz az! 24-18! Unruh passza után megint Ware a körtéből, 26-18.

11'

Savic üt oda Tuckernek, először büntetőzhet a meccsen a Szedeák: Tucker bedobja mindkettőt, 24-15.

11'

Miller majd Juhos is kihagyja a maga középtávoliját. Armelin jön Ciric helyére a Szedeákban. Unruh beszór egy triplát, ez az első nyírségi hármas, 24-13.

I. negyed 21-13

10'

Hiába szedi össze Kiss Zsolt Vette lepattanóját, nem tudja beemelni a hármast. Unruh indul el, be is tudja fejezni, sőt, Vette-nél fault - jó a plusz egy is Unruhtól, 21-13. Ciric távoli kísérlete zárja a negyedet - nem hullik be, nem utalt talán sok minden erre, de a Nyíregyháza nyolc ponttal vezet tíz perc játék után!

9'

Miller a palánk alól, egyelőre a palánk alatt nem találja a ritmust a Szedeák, 18-11. Tucker is beleáll a tempóba, ez most jó, 18-13.

8'

Vette közelije kiperdül, Savic tempója viszont bent van, 16-11.

7'

6-0-s futásban most a Nyíregyháza. Vette töri meg a szegedi csendet közelről, 12-11. Ware ismét, őt kellene valahogy megállítani, 14-11.

6'

Savic közelije is kiperdül, ahogyan Tucker kinti dobása sem jó. Megint Ware, már tízpontos, Unruh passzát ejti be a körtéből, 12-9. Időt kér a Szedeák!

5'

Ciric hármasa nem hullik be, majd Ware kap megint büntetőket: ezúttal viszont már kimarad egy, 7-9. Vette trojkája sem jó, ezt Ware bünteti - utolérte a szegedieket a Nyíregyháza, 9-9. Sőt, még fault is Juhosnál: ez neki a második, le is hozza őt Nikola Lazic. Ware bedobja a plusz egyet is, 10-9.

4'

Juhos faultja után Ware dobhat ismét büntetőket: ezeket sem rontja el, 6-7. Vette közelije nem jó, de Juhosé a pattanó, amit kioszt Ciricnek, ő már beemeli, 6-9.

3'

Tucker trojkája is lejön, majd Miller is kihagyja a középtávolit.

3'

Ware állhat a vonalra Tucker faultja után: mindkettőt bedobja, 4-7. Ciric triplája rövid, ahogy Nagy dobása is.

2'

Vette visszaszedi a saját lepattanóját, és másodjára már megoldja, 2-7.

2'

Miller megint kihagyja a kettest, majd egy szerzett labda után Savic passzát Unruh emeli be közelről, 2-5.

1'

Miller dobása lejön, Molnár András viszont beszórja a hármast is, 0-5!

1'

Tucker rossz passzal nyit - de Ciric visszaszerzi azt, majd Tucker kiosztja első asszisztját is, Molnár Andrásé a meccs első kosara, 0-2.

1'

Valóban elkezdődött! Nem mindig tűnt így, hogy ez ma megvalósul, de feldobták a labdát!

19.53

- A hazaiak szakmai igazgatója, Sitku Ernő is kipróbálta az újonnan rögzített gyűrűt - másfél órával később, de elkezdődik a meccs! Kérdés persze, ez a nem kicsi közjáték kit zavar majd meg jobban.

Sitku Ernő, a Nyíregyháza edzője kipróbálta az új gyűrűt! A mérkőzés elvileg 20 órakor elkezdődhet! GYERÜNK FIÚK! HAJRÁ SZEDEÁK!

Közzétette: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat – 2016. március 31.

19.51

- Megegyeztek a felek, tíz perc múlva, 20.00-kor elkezdődik a mérkőzés!

19.45

- Letelt az egy órás várakozási idő, de a szegediek vállalják a meccset, amennyiben biztonságosak lesznek a körülmények a meccs lejátszásához.

FRISS HÍR! A szabályok szerint 60 percet kellett volna csak várni egy ilyen nem várt esemény esetén, ez már letelt, de...

Közzétette: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat – 2016. március 31.

19.32

- A szon.hu közölt egy fotót a javításról - létra már van is hozzá, egyre több a pozitív jel!

gyuru_szon_hu2

Fotó: szon.hu

19.28

- Egyelőre egy létrával lettünk gazdagabbak, a javítást illetően ez azért nem kis lépés. A

versenyszabályok

egy órát adnak a javításra.

Hoppá, egy létra már előkerült...

Közzétette: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat – 2016. március 31.

19.19

- Továbbra is változatlan a helyzet, a nyíregyháziak tanakodnak a helyzet megoldásán, a gyűrű javításán - semmi változás a gyűrűt illetően.

18.55

- Lassan fél órát csúszik a kezdés, a

versenykiírás

nem rendelkezik arról, hogy mennyit kell ilyenkor várni.

18.32

- Így néz ki most a nyíregyházi palánk - továbbra sem tudni, mikor kezdődhet a meccs.

FRISS!Perényi Domonkos olyan hatalmasat zsákolt bemelegítéskor, hogy a nyíregyházi gyűrűnek is leesett az álla! ;) A mérkőzés kezdete bizonytalan!

Közzétette: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat – 2016. március 31.

18.23

- Az viszont biztos, hogy csúszni fog a kezdés, ugyanis a bemelegítés alatt Perényi Domonkos egy zsákolásnál "szétszakította" a palánkot, amelyet még nem is kezdtek el megszerelni - e nélkül azért nehéz lesz játszani, szóval bizonyos, hogy a kiírtnál később kezdik el a meccset.

18.21

- Köszöntjük olvasóinkat, legutóbb vereséggel távozott a Nyírségből Nikola Lazic együttese, mostanra azonban jobban beépültek az új emberek, így egészen más lehet ez a meccs, mint amelyen a Kék Cápák nyerni tudtak nem oly' régen.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nemrég vereséggel távozott a Nyírségből a Szedeák, mely ha most csütörtökön győzelmet arat, igen közel kerül a biztos bennmaradáshoz.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=622927

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.