Kézilabda: tízzel verte az FKSE Algyő a Lajosmizsét

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb magabiztos sikerrel erősítette meg vezető helyét az FKSE Algyő: Dankó Ervin legénysége hazai pályán tíz góllal verte a CYEB Mizse KC-t.

A találkozót a helyszínen tekintette meg Avar György, a Pick Szeged egykori kiválósága is, aki a jövőben vezetőedzőként irányítja majd a lajosmizsei együttest, az eddig játékos-edzőként tevékenykedő Erdélyi Lászlót váltva. Az új tréner az első percekben azt láthatta, hogy a vendégek két góllal vezettek, sőt, 7-7-ig végig partiban tudtak maradni a papíron jóval esélyesebb hazaiakkal. Ezt követően azonban Raffai és Szepesi révén két gyors gólt szerzett az FKSE, majd a folytatásban mind jobban el is lépett ellenfelétől. Ehhez hozzájárult, hogy a vendégek meglehetősen fegyelmezetlennek bizonyultak, szövegelésért és még rossz cseréért is kaptak kiállítást. Algyői oldalon a végül tíz találatig jutott Simon Bence vitte a prímet, vezetésével pedig csapata magabiztos győzelmet aratott.

Mindez azt is jelenti, hogy hiába nyert a fordulóban a Fradi és a Nyíregyháza is, Dankó Ervin legénysége továbbra is hét pont előnnyel vezeti a csoport tabelláját. Vadkertiékre legközelebb már egy veszélyes megyei derbi vár, hiszen március 19-én, szombaton 16 órától az újszegedi sportcsarnokban találkozik a MOL-Pick Szeged U23-as alakulata és az FKSE Algyő.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 19. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő – CYEB Mizse KC 36-26 (20-12)
Algyő, 200 néző. Vezette: Bacs József, Bóna Szabolcs.
FKSE Algyő: KISS O. – Béleczki 4, Vadkerti 2, VALACZKAI 4, SIMON 10/4, RAFFAI 1, Kardos 1. Csere: Gera (kapus) Gazsó, Kocsis 3/3, Szepesi 3, Teimel 3/1, Tóth 3, Ambrus 2, Molnár, Miksi. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Mizse KC: Erdélyi – Gigler 3, BENKE 9, BUJDOSÓ 5, Varga Z. 1, VARGA J. 5, Drabant 2. Csere: LENGYEL, Rízinger (kapusok), Horváth, Vujasin, Bán 1, Takács, Feró, Nagy, Szórád. Játékos-edző: Erdélyi László.
Kiállítás: 6 perc, ill. 20 perc.
Hétméteres: 10/8, ill. 1/0.

Dankó Ervin: “Először is gratulálok a fiúknak, mert mindig a kötelező a legnehezebb, és ők hozták a tutit. Az első félidőben jól oldottuk meg a védekezést, az ellenfél két fegyverét, a gyors indításokat és talajról végrehajtott lövéseket jól hatástalanítottuk. Kicsit többet vártam a Mizsétől, de a mai teljesítményünktől sokkal több kell jövő szombaton a Pick II. ellen!”

A juniorok mérkőzésén:

Levendula Hotel FKSE Algyő – CYEB Mizse KC 29-24 (18-11)
Algyő, 50 néző. Vezette: Daru, Fődi.
FKSE Algyő: Stavri – Miklós 5, Pál Á.1, Miksi 2, Varga 6, Magyar 6/2, Pál V. Csere: Bakai (kapus) Kocsárdi 2, Szécsi 2, Teimel D. 1, Molnár L. 1, Wolfram, Csóti, Kovács K. Edző: Prislinger Tibor
Kiállítás: 4 perc, ill. 4 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 9/7.

Előző sztori

Rogán: legkésőbb nyárra letisztázódhat az új cafeteriarendszer

Következő sztori

Normakontroll – Alkotmánybíróság: húsvét után várható döntés az államfő indítványairól