Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Jégkorong: megküzdött a sikerért az első bronzmeccsen a Volán + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tisza_volan-ns_stars011kf

Megnyerte a bronzért vívott csata első meccsét a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC: Egyed Mátéék fordulatos meccsen verték az újvidéki HK NS Starst.

A szezon során már kétszer legyőzött HK NS Stars ellen játszik a harmadik helyért egy két nyert meccsig tartó párharcot a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC, amelynek első felvonását vasárnap a szegedi műjégpályán rendezték. A szegediek közül hárman szombaton a Magyar Kupában játszottak, míg Kukucska, Omi és Komáromi hiányzott az együttesből.

Jól is kezdett a Szeged, már az első percekben komoly lehetőségeket dolgozott ki Kalocsa László együttese, a nyomásnak pedig a hatodik percben lett meg az eredménye, amikor egy újvidéki védelmi hibát kihasználva Annus lépett ki két védő között, és Aranicki mellett a szerbek kapujába lőtt, 1-0. A folytatásban sem lassított a Volán, és újabb ziccerek adódtak előtte, azonban ezeket rendre elhibázta a gárda, ahogy pedig ez lenni szokott, Damjanovic büntetett, így tíz perc után 1-1-re állt a meccs. Nem szegte kedvét azonban ez a szegedieknek, akik továbbra is támadóbban léptek fel riválisukhoz képest, majd egy szépen kidolgozott akció után Győri vette vissza a vezetést a hazaiaknak, 2-1. A harmad utolsó négy percét emberhátrányban játszotta a Volán, de jól zárt a szegedi védelem, amely megőrizte megszerzett előnyét húsz percnyi játék után.

A második harmad viszont borzasztóan indult a Szeged számára: negyvenegy másodperc alatt két gólt is ütött a Stars, így nagyon hamar fordítani tudott az újvidéki együttes, (2-3) ezt követően pedig Szőke bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne lépjen meg több góllal a szerb együttes. Kis idő elteltével a Volán talpra állt, Revák kontrája jelezte, hogy nem vesztette teljesen hitét a Szeged, majd Lencsés egy nagyon okosan, emberelőnyben szerzett góllal egalizált – lapos lövése mindenki, így Aranicki mellett is elsuhant, 3-3. A második harmad hajrájában másfél percig három emberrel maradt a jégen a Szeged, de ezt átvészelte az együttes, majd Farkas remek ütemben lőtt kapura egy kapu előtti lecsorgót követően, így már ismét a szegedieknél volt az előny. (4-3)

A meccs kulcspillanata a záró harmad elején következett: emberhátrányban Revák megint le tudott fülelni egy újvidéki passzt, amivel meg sem állt a kapuig, és értékesítette a ziccert, hátrányban tudta növelni az előnyét a Szeged. (5-3) A továbbiakban is megvoltak a helyzetei a szegedieknek, majd végül kilenc perccel a zárás előtt a sorozatosan a kapu előtt belőtt korongokat követően Farkas már jó ütemben érkezett, és megszerezte a szegediek hatodik gólját, ezzel pedig eldöntötte a meccset. Bár a Stars még szépíteni tudott, és a végén még a kapusukat is lehozták a szerbek, de már nem tudtak visszajönni a meccsbe – a korábbiakhoz képest jóval nehezebben, de ismét le tudta győzni a HK NS Starst a Tisza Volán, amelynek nagyot kellett küzdenie ezen a meccsén a sikerért.

Ezzel a harmadik helyért vívott párharcban 1-0-ra vezet a szegedi együttes: a második meccsre várhatóan két hét múlva, Újvidéken kerül sor.

Szerb I. osztályú jégkorong-bajnokság, 3. helyért, 1. meccs

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – HK NS Stars 6 – 4 (2-1, 2-2, 2-1)
Szeged, műjégpálya, 800 néző. Vezette: Fazekas Djordje, David Perduv, Darko Popovic.
Szeged: Szőke – Bontovics, Győri, Bosnyák, Borbás, Ambrus – Szalai (kapus), Lencsés, Fülöp, Farkas, Ódry, Revák – Víg, Szabó D., Maslac, Egyed, Annus. Vezetőedző: Kalocsa László.
NS Stars: Aranicki – Tumbas, Mirkovic, D. Pajic, S. Pajic, Radosavljevic – Jespersen (kapus) – Vasic, Mirkovic, Babic, Ducharme, Le Sieur – Plavsic, Damjanovic. Vezetőedző: Dragoslav Pajic.
Gól: Annus (5.47, 1-0), Damjanovic (9.13, 1-1), Győri (14.26, 2-1, Borbás, Bosnyák – emberelőnyből), Radosavljevic (20.09, 2-2, D. Pajic) Le Sieur (20.41, 2-3, Ducharme) Lencsés (30.54, 3-3, Revák – emberelőnyből), Farkas (36.20, 4-3, Bosnyák), Revák (43.19, 5-3, – emberhátrányból), Farkas (50.14, 6-3 – emberelőnyből), Ducharme (53.52, 6-4, Babic)
Kiállítás: 12 perc ill. 12 perc.

Kalocsa László: “Az egyetlen pozitívum, amit el lehet mondani a meccsről, hogy megnyertük. Nayon enerváltan, pontatlanul, még azt is mondom, szívtelenül játszottunk, ennek nem szabad megismétlődnie. A meccs elején rengeteg helyzetet kidolgoztunk, nagyobbnál-nagyobb ziccereket hagytunk ki, ez pedig, mint minden sportban, megbosszulta magát. A második harmad elején óriási szerencsénk is volt, sokat köszönhetünk a kapusunknak is, hogy nem szaladtunk bele egy nagyobb zakóba. Reméljük, sokkal higgadtabban és fegyelmezettebben fogunk játszani Újvidéken. Hárman játszottak tegnap a Magyar Kupában, de nem hinném, hogy a fáradtságra kellene fogni, a többi játékos sem úgy játszott, ahogy elvárható lenne. Óva intettük a játékosokat, hogy úgy menjünk ki, hogy ezt a meccset már megnyertük, de sajnos jó pár játékos zsebben érezte a meccset.”

Online közvetítésünk

VÉGE

III. harmad 6-4 (2-1, 2-2, 2-1)

60′Lehozza a kapusát a Stars, hatan a mezőnyben a vendégek: nem tud viszont eljutni lövésig a Szeged, de nem is kell: örül a szegedi publikum, hiszen a Volán óriásit küzdve győzni tud a bronzért vívott csata első meccsén!

59′ Két perc van még vissza, innen azért nehezen lehetne elrontani. Ó, Aranicki mekkora bravúrt mutat be, remekül olvast a játékot Borbás, és lefülelte a hazaiak keresztpasszát a saját harmadukban, de a ziccert nem tudta belőni.

58′ Most ott tudja tartani a korongot a Stars harmadában a Szeged, nem engedi riválisát a saját kapuja elé a Volán.

56′A vendégek ettől a góltól nyilván vérszemet kapnak – utolsó sanszukat ragadhatják meg, viszont a Volán a villámgyors kontrákkal okozott már gondot az újvidéki védelemnek.

54′Szőke mutat be egy szép védést Dejan Pajic középről ellőtt korongja után. Ez viszont már bent van, visszajön kettőre a Stars, a kapu mögül vissza tudta tenni Babic kissé kitekert mozdulattal, majd a bal vasnál érkezett Ducharme, és bekotorta, 6-4! Izgalmas lesz a vége?

53′Lejár a Stars hátránya, ezzel most nem tudott élni a Volán – persze nagy baj így sincs, hiszen három góllal vezetnek a szegediek.

52′Egy óriási testre való bottal ütés a szerbektől – fel is hördül a közönség, jön is a kiállítás, Dejan Pajic volt az elkövető, ismét emberelőnyben a Volán.

51′ Jó a bepassz Bosnyáktól, de Borbás hajszállal lemarad erről, érik most a Szeged gólja. Jönnek a korongok sorban a kapu elé – EZ PEDIG MÁR BENT VAN!!! Egy távoli lövésnél Farkas a legélelmesebb, és egy csel után fonákkal üti Aranicki kapujába a korongot, 6-3! Időt kér az NS Stars!

50′Kétszer marad le csupán centikkel Farkas a lecsorgótól, nem sok hiányzott most a hatodik szegedi gólhoz. Kiállítás a Starsból, Radosavljevic megy ki – fórból is jó a hatodik!

49′ Ambrust most elég csúnyán felkentét könyökkel a palánkra, de nincs kiállítás – hát, maradjunk annyiban, a sporik az egészséges hazai pályát nem fújják meg a harmadban.

48′ Még egy perc a hátrányból, egyelőre ezzel a fórral sem tudott mit kezdeni a Stars. Egy távoli lövés Mirkovictól, de ezt Szőke fogja, majd kapásból lő ismét Mirkovic – megint eredménytelen, és kiegészül a Volán.

47′Egy magasan előreívelt korongot tesznek vissza Farkasnak, aki csinál is egy szép cselt a kapu előtt, de nem tudja laposan elpasszolni Aranicki mellett, kár ezért.

46′Óriási ütközés a palánknál, Bosnyákot keni fel Mirkovic – a nagyobb baj, hogy viszont Ambrust kiállítják a játékvezetők, megint hátrányban a Volán. Persze, ha úgy sül el, mint az előbb, hát ki bánja…

45′Ez fontos blokk volt a kapu előtt Babic lehetőségénél, majd Ducharme kísérlete is egy szegedi védőben hal el. Remek védekezés, ráadásul ki is egészülünk!

44′ Kiállítás a Volánból, Győri megy ki két percre, viszont Revák mesterien szerez korongot, és BEÜTIIIII! GÓÓÓÓÓL! 5-3! Emberhátrányban növeli az előnyét a Volán, elképesztően fontos gól volt ezt!

43′Nem tudja bepréselni a kapu előterében tartózkodó Ambrus, majd a kapu mögül visszatett korongot majdnem a kékről lövi el Tumbas, eredetileg nem is neki szánták volna a passzt, de középen nem tudtak beleérni.

43′Leesik Aranicki sisakja egy párharc után – megáll a játék, a kapusnak öltöznie kell, ez meg ugye nem egyszerű művelet.

42′Megint egy közeli lövés, a lecsorgót Babic ütötte volna fonákkal a kapuba, de Szőke jól zárta a szöget. Kisebb dulakodás alakul ki a kapu mögött, de végül megnyugodnak a kedélyek.

41′Majdnem megint úgy kezdődik ez a harmad is, mint a középső – de a bepasszt Sinisa Pajic nem tudja a kapuba lőni közelről.

II. harmad 4-3 (2-1, 2-2)

40′Ez viszont veszélyes volt Tumbastól, de éles lövése elmegy a kapu fölött. Úh, most a jobb oldalt el tudott menni a Stars, a centerezésről pedig kevéssel marad le Ducharme, de vége a második húsz percnek is – horribilisan indult ez a harmad a Volánnak, de végül nagy melóval sikerült fordítani a végére.

39′Jó lenne ezt az előnyt megtartani a harmad végéig – egyelőre ezt nem is fenyegeti semmi, a Stars picit leült a harmad végére.

37′Visszajöhet Bosnyák is, nem jött ki rosszul végül ebből a kiállítás-cunamiből a Volán. SŐT, OTT A GÓÓÓÓÓL! MÁR VEZET A SZEGED, 4-3! Egy kapu előtti kavarodás után Farkas eszmél a leghamarabb, és közelről bekotorja, fordít a Szeged!

36′ Ott egy kontra, Revák mehet egy az egyben Aranickire, de beéri őt a védője, és elakad a blokkban a kísérlete – az azért nagy szó lett volna, ha három játékossal gólt tud ütni a Volán. Bontovics már visszajöhet – és Radosavljevic kiállítása is lejár – innentől még fél perc a hátrányból.

35′Aranicki már a földön, de nem tudja visszahúzni a korongot Bosnyák a kapu mögül. Hajaj, ez viszont butaság volt, Bosnyák üt testre kissé feleslegesen, ő is kiáll két percre – 55 másodpercig hárman maradnak a szegediek!

34′Ismét emberhátrányban a Volán, Bontovicsnál a szabálytalanság ismét. Csupán eddig – kiáll két percre Radosavljevic is bottal lökésért, harminc másodperc a különbség a két órán, másfél percig 4 a 4 ellen a csapatok,

33′Radosavljevic lő a kék vonalról, Szőke ezt fogja. Mehet a kontra, amit Ambrus vállal magára, majd ő is ellövi a kékről, de ez középre tart, Aranicki rajta volt.

32′Most kell nagyon figyelni, megvan az egyenlítés, hátul nem fér bele több hiba. Jó a blokk Plavsic lövésénél, hasonló védekezés kell.

31′Beszorítja ellenfelét a Volán előnyben – és ott is a GÓÓÓÓÓL! Lencsés nagyon okosan csinálta, nem erőből lőtt, hanem laposan, takarásból, az emberek között – ez meg is viccelte Aranickit, 3-3!

30′ Hárman vihették volna egyetlen újvidékire, ez ellen mindent bevetett Dejan Pajic, aki a botját is eldobva lökte-ütötte Revákot – ki is áll két percre. Na, ez egy sanszot jelenthet az egyenlítésre!

29′Ez veszélyesen jött keresztbe a szegedi kapu előtt, de Babic egy ütemmel lemaradt a passzról. Most nem tud kijönni a saját harmadából a Volán, nem jön össze a felszabadítás sem, végül ha nehezen is, de feltöri a Stars védelmét a Szeged annyira, hogy kijöjjön a szorításból.

28′A kezdeti sokkot követően lassan talpra áll a Volán -egészen jó iramú meccs egyébként. Le Sieur körbekorcsolyázza a kaput, majd fonákkal lőne, de ez gyenge volt.

27′EZ IS KIMARAD! Hosszú idő után egy szegedi helyzet, de Revák nem tudja belőni Aranickinek, pedig szépen otthagyta védőjét!

25′ Megérezte a “vérszagot” a Stars,most elképesztően jönnek az újvidékiek. Ducharme keresztpassza elsuhan a kapu előtt, majd Babic a sarokból indul el, és próbálná közelről eltenni Szőke mellett, de nagyon kevés helye volt.

24′Takarásból lő egy szegedi kapu előtti bulit követően Palvsic, de elkerüli a korong a kaput. Megint ziccer, Radosvljevicről megfeledkezett a szegedi védelem, de Szőke remek bravúrt mutat be!

23′ Ennél csak jobb folytatás lehet, ugyanakkor az látszik, hogy megfogta a két gól a Szegedet. Hát ez hihetetlen, a meccsbe éppen beszálló Babic beugrását követően már viheti is két társával egyetemben Szőkére a pakkot, szerencsére a kapus még a vonal előtt megfogja, pedig már a kezek lendültek a vendégeknél az ünneplésre.

22′Megint a semmiből szerzett gólt az NS Stars, és kezdhet mindent elölről a Szeged. Eladott korong a saját harmadban, majd a kipattanó után érkezik Le Sieur, és bevágja a korongot közelről – 41 másodperc alatt két gólt kap a Szeged, kanadai összjáték után már hátrányban van a Volán, 2-3!

21′Borzasztóan indul a második harmad – Radosavljevic az első támadásból kiegyenlít, megforgatja védőjét, majd közelről felvarrja a léc alá, kilenc másodperc kellett neki a gólhoz, 2-2.

I. harmad 2-1

20′ Kiegészül a Volán – az utolsó fél perc pedig már helyzet nélkül telik el. A harmad legvégét picit megnyomta a Stars, persze négy percig emberelőnyben is játszhattak, de főleg az első tíz percben akár több gólt is szerezhetett volna a Szeged.

20′ Ez érdekes, lehet, picit túljátszotta most a Stars, mert ketten vihették egy szegedi védőre, de Dejan Pajic még passzolt egyet keresztbe lövés helyett, majd Radosavljevic lövése Szőke lepkésében kötött ki, de a szerbek azt reklamálták, hogy mindezt a vonal mögött tette már Szőke – minden esetre marad a 2-1.

19′ Ez azért így majdhogynem négy perc zsinórban hátrányban, most kell összpontosítania a szegedi védelemnek. Egy percet ebből a kiállításból is átvészel a Szeged.

18′ Újabb kiállítás a Szegedből, Bontovicsot két percig nélkülözni kell, bottal akasztásért.

18′ Ez volt a meccs legnagyobb újvidéki lehetősége, Babic léphetett ki középen, igaz, két védő ott lihegett a nyakában, nem is tudta ellőni Szőke mellett!

18′Kiegészül a Volán, nem tudta tehát kihasználni emberelőnyét a Stars. A kapu mögött próbál társat találni Sinisa Pajic, de jól zár a szegedi védelem.

17′Ez most fontos védés volt Szőkétől Plavsic löketét követően, aki addig vezethette a pakkot, hogy már egészen közel került a szegedi kapuhoz, de nem tudta sarok felé lőni.

16′Először kerül hátrányba a Volán, Egyed megy ki könyöklésért. Egy perc elmegy komolyabb vendég lehetőség nélkül.

15′ GÓÓÓÓÓÓL! OTT IS VAN! Szép játék volt, a palánkig levitte Borbás, majd Győrinek visszatette lövésre, aki egy igazítás után lő Aranicki kapujának bal felső sarkába, 2-1!

15′Nézzük, ebből az előnyből lesz-e gól: egy perc játék után még nincs, de folyamatosan ott van a korong a Stars harmadában, az nem létezik, hogy kibírják végig.

14′Kemény ütközés a kapu mögött Bontovics és Mirkovic között, most utóbbi húzta a rövidebbet. Revákot gáncsolja látványosan Damjanovic, mehet ki két percre.

13′ Kiegészül a Stars, nem sikerült gólra váltani az előnyt. Nyom a Volán, de egyelőre nem akar jönni a második gól.

12′ Ez szép játék volt, a kapu mögül tette vissza Lencsés Ódrynak, aki kapásból, közelről lőtt, de Aranicki fogta ezt is! Ódry megint tüzel, ezt is fogja a kapus – egyelőre ihletett formában a vendégek portása.

11′Bontovics a kék vonalról lövi be a kapu elé egy buli után, de mindenki mellett elsuhan. Itt az első kiállítás, Dejan Pajic megy ki, előnyben a Volán: Lencsés egy óriási bombát küld a kékről kapura, ha kevéssel is, de mellé megy.

10′ GÓL! Kissé váratlanul kiegyenlít az NS Stars, ahogy pedig tartják, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, üresen maradt egy pillanatra Damjanovic, aki a passzt a bal alsóba vágta, 1-1!

9′ Szinte megismétlődik a gól előtti szituáció, ezúttal Revák bújhat ki, de a kapu mellé üti a ziccert! A vendégek védelme jóval sebezhetőbbnek tűnik.

7′Most ritmust vált a Stars, egy bal oldali kontra utáni passzt azonban nagyon magasan lő kapura Ducharme, Szőke fejmagasságában meg egy el a pakk. A túloldalon is jó a kontra, de Ódry mögé jön a bepassz.

6′ GÓÓÓÓÓL! Ez nagy hiba volt, egy ártalmatlan korongot két szerb védő sem tud lekezelni, közöttük kiugrik Annus, aki teljesen egyedül vezetheti Aranickire, és be is üti, 1-0!

6′Mirkovicot kell ápolni, a bokájával van gondja.

5′Fülöp centerez a kapu elé, és a lecsorgónál ugyan ketten is állnak, de nem sikerül egyik szegedinek sem besodorni a korongot.

4′Szőke is véd egyet Babic kapáslövése után – ez volt talán az első komolyabb lövése az újvidékieknek. Egy saját harmadban elodtt korong után Ducharme is teszteli a szegedi kapust lapos lövésével, de de nem volt igazán veszélyes a bal szélről.

3′A kék vonalról lövi el Víg az Egyed által visszapasszolt pakkot, jó helyre ment, de nem volt benne kellő erő, Aranickin ez nem fogott ki. Egyelőre kezdeményezőbb a Volán.

2′ Szépen szerzett korongot Farkas a Stars harmadában, de a lövésre már nem maradt helye – majd máris egy ziccer, Ódry lódult meg középen, óriási terület volt előtte, de Aranicki lepkés kesztyűjében hal el a lövése!

1′ Tiszta kékben játszik a Volán, míg a Stars fehérben lép jégre – a vendégeknél végül nem a dán kapus kezd, hanem Aranicki.

17.51 – Az alapszakaszban mindkét mérkőzését megnyerte az NS Stars ellen a Volán: novemberben itt, Szegeden 10-2-re, míg januárban Újvidéken 4-2-re nyertek Ódry Tamásék.

17.43 – A Szeged keretéből ugyanakkor hiányzik ma Kukucska és Komáromi, valamint Omi is, és persze többen tegnap Magyar Kupa mérkőzést játszottak, míg Michael Maslac délelőtt még a Szőreg színeiben játszott egy félidőt a Csongrád megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Szeged 2011 B. ellen – kérdés tehát, milyen fizikai állapotban lesz ma Kalocsa László legénysége.

17.38 – Az újvidékiek erősítettek, mióta legutóbb a szegediekkel találkoztak, így a mai keretben már ott van a mint a dán U20-as bajnok kapus, Jespersen, vagy a két kanadai, a 25 éves Justin Ducharme, és a 23 éves Maximilien Le Sieur.

17.34 – Köszöntjük olvasóinkat a műjégpályáról! A csapatok az imént vették birtokukba a frissen javított jeget, hamarosan kezdődik a bronzcsata első felvonása!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Könnyen előfordulhat, hogy a szezonban ma utoljára lép jégre hazai közönség előtt a Tisza Volán – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=615313

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 5.

Sport

Korábbi magyar szövetségi kapitány dolgozhat Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi röplabdázókhoz érkezhet neves szakember.

Tovább olvasom

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Aktuál