/

Húszezer hektár felett a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

belviz_hattyuval04_gs

Az Alsó-Tisza vidékén összesen 21750 hektárnyi terület áll víz alatt jelenleg, amiből 10700 hektár vetés-szántó – tudatta portálunkkal szombaton az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG). A tájékoztatás szerint Csongrád megyében a legnagyobb az elöntött terület (16200 hektár).

Az igazgatóság szivattyútelepei közül 56 üzemel, ezek közül 12 egész nap. Az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 2 millió köbméter volt pénteken.

Az ATIVIZIG gát- és csatornaőrei a vízkormányzó műtárgyakat folyamatosan ellenőrzik, és szükség szerint szabályozzák, valamint az elöntött területek felmérését végzik. A szivattyútelepi gépészek a szivattyútelepek folyamatos üzemét biztosítják. A belvíz jobb levezethetősége érdekében több csatornán kézi uszadék kiszedést végeznek a szegedi vízügy munkatársai.

Az igazgatóság területén – a beérkezett információk alapján – elsőfokú belvízvédelmi készültség van érvényben Újszentivánon.

Előző sztori

Több mint 200 eljárást kezdeményezett az ügyészség határzár tiltott átlépése miatt

Következő sztori

Elutasította az Uberrel kapcsolatos feljelentést a NAV