“Európa éjszakáján az egyedüli jelzőtűz” – Szegeden ünnepelt a KDNP + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kdnp_milka80_gs

A Millenniumi Kávéházban rendezték meg idén a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szegedi, illetve Csongrád megyei szervezetének hagyományos, a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódó bankettjét. Az eseményen – melyet több mint két évtizede minden esztendőben megszerveznek a KDNP tagjainak és vendégeinek részvételével – Vejkey Imrét, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettesét, országos választmányi titkárát köszöntötték szónokként.

A Haág Zalán szegedi és Kalmár Ferenc Csongrád megyei KDNP-elnök meghívására Szegedre érkező politikus ünnepi beszédében úgy fogalmazott, napjaink vészterhes időszakában őrállók vagyunk, hiszen a magyarság szabadságharcot folytat nemzeti megmaradásáért, önazonosságáért, illetve az öreg kontinensért. A migrációs válságra utalva Robert Schuman, az egységes Európa, az EU alapító atyái egyikének szavait idézte: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. A jelenleg zajló küzdelemben Vejkey Imre szerint Magyarország Európa éjszakáján az egyetlen jelzőtűz.

“Idén ünnepeljük az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóját – dicsőség és tisztelet a bátraknak! Ez az évforduló is tanúbizonyság rá, hogy a magyarság mindig felvette a keresztet, soha sem futamodott meg a kor kihívásai elől. A jelenlegi helyzet sem ismeretlen vagy szokatlan számunkra, hiszen tulajdonképpen 500 éve nem teszünk mást, mint szabadságunkért harcolunk. Most is ez a feladatunk, amikor a II. világháború óta a legkomolyabb veszélybe került a humánum, és Európa nemzetiségi, politikai térképét egyesek mesterségesen át kívánják rajzolni. Kontinensünk biztonságát, kultúráját, hitét a világtörténelem legintenzívebb népvándorlása fenyegeti; nem lehet nem észrevenni, hogy a szemünk előtt Európa szervezett megszállása zajlik, ráadásul vezető európai politikusok közreműködésével. Az ide érkező százezrek, milliók tengerében a valódi menekültek mellett bizony ott vannak a bűnözők, a katonák, a terroristák is, akik pusztítani akarnak” – hívta fel rá a figyelmet. Hozzátette: kontinensünk jövője a családokban, a gyermekekben, a keresztény hagyományokban és gyökerekben rejlik, nem pedig a bevándorlókban. A magyar kormány – mutatott rá – elkötelezte magát ezek mellett az értékek mellett, és nap mint nap valamennyi intézkedésével, cselekedetével kiáll értük; szinte egyedüliként Európában…

Az ünnepi eseményen mások mellett jelen volt Juhász András református esperes, Kalmár Ferenc, Magyarország szomszédságpolitikájának fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, a KDNP megyei elnöke, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Gaal Gergely, a KDNP országos szervezője, Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, önkormányzati képviselő és Mihálffy Béla szegedi önkormányzati képviselő is.

no images were found

A kereszténydemokraták hagyományos bankettjének ezúttal Vejkey Imre, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese volt a szónoka.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=620557

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 23.

Előző sztori

Labdarúgás: még hét győzelem biztosan kell az újonc Újszentivánnak a bennmaradáshoz

Következő sztori

Bakondi: Magyarországon nincs terrorfenyegetés