Alföldi szegedi rendezése a budapesti Primavera ’16 Fesztiválon

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hanczar_gyorgy_szelpal_szilveszterA Szegedi Nemzeti Színház idei évadának első nagyszínházi bemutatója Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című daljátéka volt. A nagy sikerű produkció a legutóbbi Armel Operaverseny ARTE-közönségdíját is kiérdemelte.

„Akkor tud igazán működni egy előadás, ha a néző rá tud kapcsolódni arra, amit lát. A történetben benne foglalat zsigeri, mély, titkokkal teli viszonyrendszereket szeretném kibontani. Azt kerestem, hogy vajon hol lehet ezeket a viszonyrendszereket legjobban ábrázolni, nem pusztán illusztrálni” – mondta szegedi munkájáról Alföldi Róbert rendező.

A varázsfuvola április 5-én az Erkel Színházban, a budapesti Operaház Primavera ’16 Fesztiváljának vendége lesz, és október 21–22-én Londonban is bemutatásra kerül. Előtte azonban még a szegedi közönség is megtekintheti a Szegedi Nemzeti Színházban március 25-én (pénteken) és 26-án (szombaton) 19 órai kezdettel.

Előző sztori

Borotválás és berzselés – húsvét a mórahalmi Mini Hungary Parkban

Következő sztori

Emléktábla kerülhet az 1956-os szegedi rádió egykori épületére