Kultúra

Alföldi szegedi rendezése a budapesti Primavera ’16 Fesztiválon

Alföldi szegedi rendezése a budapesti Primavera ’16 Fesztiválon

2016. március 23., szerda
Alföldi szegedi rendezése a budapesti Primavera ’16 Fesztiválon
hanczar_gyorgy_szelpal_szilveszter

A Szegedi Nemzeti Színház idei évadának első nagyszínházi bemutatója Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című daljátéka volt. A nagy sikerű produkció a legutóbbi Armel Operaverseny ARTE-közönségdíját is kiérdemelte.

„Akkor tud igazán működni egy előadás, ha a néző rá tud kapcsolódni arra, amit lát. A történetben benne foglalat zsigeri, mély, titkokkal teli viszonyrendszereket szeretném kibontani. Azt kerestem, hogy vajon hol lehet ezeket a viszonyrendszereket legjobban ábrázolni, nem pusztán illusztrálni” – mondta szegedi munkájáról

Alföldi Róbert

rendező. A varázsfuvola április 5-én az Erkel Színházban, a budapesti Operaház Primavera ’16 Fesztiváljának vendége lesz, és október 21–22-én Londonban is bemutatásra kerül. Előtte azonban még a szegedi közönség is megtekintheti a Szegedi Nemzeti Színházban március 25-én (pénteken) és 26-án (szombaton) 19 órai kezdettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.