Kultúra

A tanú az újszegedi szabadtéri idei nagy durranása

A tanú az újszegedi szabadtéri idei nagy durranása

2016. március 2., szerda
A tanú az újszegedi szabadtéri idei nagy durranása
szabadteri_sajttaj001kf

Öt darabot, kilenc előadást hirdetett meg a Szegedi Szabadtéri Játékok a kisebbik játszóhelyén. A tanú című kultuszfilmből született színpadi változat mellett Duda Éva társulatának látványos, akrobatikus újcirkuszi előadásával várják a közönséget, illetve Agatha Christie egyik népszerű krimije és Caragiale komédiája is színre kerül. A szabadtéri igazgatója elmondta, az újszegedi színpad színvonalas előadásaival elsősorban a szegedieknek szeretnének kedvezni és semmiképpen sem szeretnék megszüntetni azt.

Az újszegedi műsor szerdai ismertetésén

Herczeg Tamás

, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója reagált a közelmúltban megjelent sajtóhírekre, miszerint a jövőben nem rendeznek több szabadtéri előadást a ligetben. (A színpad felszámolásának ötletéről és

Haág Zalán

szegedi KDNP-elnök-frakcióvezető reakciójáról

hírportálunk is beszámolt

.) Herczeg szerint a játszóhely megszűnésével éppen a szegediektől vennék el a nyári színházi kikapcsolódás lehetőségét, melynek felszámolása a látogatószámok és a helyiek véleménye tükrében is indokolatlan lenne. Tavaly közel 10 ezren voltak kíváncsiak az itt játszott 5 produkcióra. "Az újszegedi helyszín fontos kiegészítő pátja a Dóm téri színpadnak"- mondta, mely méreteit tekintve a Vígszínházéval vetekszik. Számos fejlesztés történt a színpadtechnika terén, sőt, a padokat is párnázott ülőalkalmatosságokra cserélték.

szabadteri_sajttaj003kf

Hogy az újszegedi színpad van és lesz, arra bizonyíték, hogy a szabadtéri játékok igazgatósága idén komolyabb szerepet szán a játszóhelynek. A 2016-os évadban 5 darabot mutatnak be itt, 9 előadásban - folytatta

Harangozó Gyula

művészeti vezető. Július 8. és 9. között

Agatha Christie

bűnügyi komédiáját, Az egérfogót mutatják be; július 15-én és 16-án

Caragiale

Zűrzavaros éjszaka című vígjátékát játsszák, míg július 29-én

Duda Éva

társulata kápráztatja el a közönséget Virtus - újcirkusz című produkciójával. Augusztus 12. és 13. között

Bacsó Péter

klasszikusát, A tanút tekinthetik meg Újszegeden, majd az immár hagyományosnak számító nótaestet is megrendezi a szabadtéri játékok. Herczeg Tamás felhívta az érdeklődők figyelmét, már a mai naptól lehet jegyet váltani 1000 és 3000 forint közötti áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.