A szegedi újszülöttmentők javára fordítják a Rotary Tavasz bevételét

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jotekonysagi_tavasz_sajttaj001Ismét összefogtak a szegedi rotary klubok, hogy jótékonysági hétvégét szervezzenek a Klauzál térre. A háromnapos rendezvényen gyűjtött összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára fordítják.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club, a Rotary Club Szeged Dóm, a Rotaract Club Szeged, a Rotary Club Szeged-Tisza, valamint az Interact Club Szeged háromnapos rendezvényt szervez április 1. és 3. között a Klauzál téren, ahol a családokat megszólító programok mellett a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját is támogathatják a résztvevők – tudtuk meg Palotás Sándortól, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjától a szerdai sajtótájékoztatón.

A már hagyományosnak számító eseményhez táncegyüttesek, a Szegedi Nemzeti Színház és a Kövér Béla Bábszínház művészei, szegedi rendőrök és a katasztrófavédők is csatlakoztak, továbbá április 2-én és 3-án Major Endre szegedi asztaliteniszező is ott lesz a Klauzál téren. Az ATKS versenyzője januárban tudta meg, hogy kijutott a riói paralimpiára, felnőttek és gyerekek vele játszhatnak majd egy-egy meccset, speciális körülmények között.

A szombati nap fő témája a biztonság, ezért prevenciós feladatokat szerveznek kicsiknek és nagyoknak. Vad Róbert, a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a tűzmegelőzés és a közlekedésbiztonság témaköréből hoz interaktív, játékos feladatokat a gyerekeknek, de lesz kérdőívezés is, hogy a család idősebb tagjai se unatkozzanak – ezt már Gábor Tamás, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke tette hozzá. Vasárnap a meseolvasásé és a bohócdoktoroké lesz a főszerep, előbbi hagyományai a rotary klub régi projektjéhez nyúlnak vissza, melynek keretében arra kértek általános iskolás tanulókat, hogy az önzetlenség témakörében írjanak egy-egy rövid mesét. A meséket végül egy könyvben fűzték össze, mely kiadványt meg is lehet majd vásárolni a Klauzál téri rendezvényen.

Nagy Gábor Dániel, a Szeged Tisza Rotary Club soros elnöke hozzátette, a szegedi rotary klubok adventi összefogására fűzték fel a Rotary Tavaszt is, mellyel a segítségnyújtáson túl azt is érzékeltetni szeretnék a helyiekkel, hogy ezek a klubok nem titkos szervezetek, hanem nyitott közösségek, akik a jó ügyeket szolgálják. Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetet mondott a rotaristáknak, majd elmondta, az április eleji rendezvényen befolyt összeget egy 3 millió forintos készülék megvásárlásába fektetik. A savbázis-meghatározó segítségével már egy csepp vérből meg tudnák állapítani, megfelelő kezelést kap-e az újszülött, koraszülött baba. A professzor azt is elmondta, az államtól kapott támogatás önmagában nem elég a teljes dél-alföldi területet lefedő újszülött mentésre, tavaly azonban 30 millió forint jutott el hozzájuk egyéni adományból és szja felajánlásból, amit ezúttal is megköszönt a lakosoknak, egyesületeknek.

A Rotary Tavasz részletes programját ITT találják.

no images were found

Családi programokkal telik meg április 1. és 3. között a Klauzál tér.http://szegedma.hu/?p=622647

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 30.

Default thumbnail
Előző sztori

Uniós támogatásokat elcsaló bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

Default thumbnail
Következő sztori

ORFK: az autósok egy százaléka fogyasztott alkoholt húsvétkor

Legutóbbi hasonló cikkek