Sport

Vízilabda: jó helyzetből várhatja a Contitech Szeged Diapolo a visszavágót

Vízilabda: jó helyzetből várhatja a Contitech Szeged Diapolo a visszavágót

2016. február 3., szerda
Vízilabda: jó helyzetből várhatja a Contitech Szeged Diapolo a visszavágót
brescia_szeged_diapolo

Egygólos vereséget szenvedett a bresciai odavágón a ContiTech Szeged Diapolo az Euro Kupa elődöntőjében, így Varga Péter tanítványainak minden esélyük megmaradt a döntőbe jutásra.

A hétvégi bajnoki rajtot követően szerdán már az európai porondon várt kihívás a ContiTech Szeged Diapolóra, amely a patinás olasz csapat, a Brescia uszodájában ugrott medencébe az Euro Kupa negyeddöntőjének első meccsén. Az olaszoknál is ott voltak az Eb-t megjárt játékosok, így a szerbekkel friss aranyérmes Sava Randjelkovic is. Manhercz Ádám szerezte meg a vezetést a szegedieknek emberelőnyből, de erre két gyors góllal válaszoltak az olaszok. Ugyanilyen gyorsan szerzett azonban két gólt a Szeged is, Manhercz Krisztián és Varga II Zsolt is betalált, de ez mégsem bizonyult elégnek ahhoz, hogy előnnyel zárják az első negyedet Varga Péter tanítványai, mivel fél percen belül kétszer is gólt lőtt a Brescia, így egy fordulatos negyed után 4-3-ra vezetett. Nem volt nagy különbség a csapatok között a folytatásban sem, a második nyolc perc végén pedig kvázi minden kezdődhetett elölről, hiszen 6-6 volt a nagyszünetben az állás. A szünetet követően ismét összeállt a szegediek védekezése, hiszen két emberhátrányt is kivédekeztek, mi több, gólt sem kaptak ebben a játékrészben, ellenben Manhercz Krisztián és Kunac is bevette az olasz válogatott del Lungo kapuját, így kiváló pozícióból, 8-6-os előnyből vághatott neki az utolsó negyednek a Tisza-parti együttes. Itt azonban az olaszok javultak fel jelentősen: a hazaiak támadójátéka feljavult, így előbb kiegyenlítettek, majd három perccel a vége előtt már a vezetést is átvették. Az utolsó perc a kapusokról szólt: ötméterest kapott a Szeged, de Varga II Zsolt lövését del Lungo megfogta, majd a túloldalon Meixner is bemutatott két védést, így egyetlen góllal nyert a Brescia. Mindez azt jelenti, hogy a Szeged kiváló eredményt elérve, remek helyzetből vághat neki majd a jövő heti visszavágónak: hódmezővásárhelyi mérkőzést február 10-én 18 órától rendezik.

Euro Kupa, elődöntő, 1. meccs

AN Brescia - ContiTech Szeged Diapolo 9-8 (4-3, 2-3, 0-2, 3-0)

Brescia, vezette: F. Xavier Buch (spanyol), Nenad Peris (horvát).

Brescia:

del Lungo, Dian (kapusok), Guerrato, C. Presciutti, Randjelovic, Molina Rios 1, Rizzo 2, Nora 2, Damonte, N. Presciutti 1, Bertoli 1, Ubovic 2, Napolitano.

Vezetőedző:

Alessandro Bovo.

Szeged:

Meixner, Bognár (kapusok), Sánta, Pellei 1, Sedlmayer, Palotás, Kiss, Seman 1, Varga II Zs. 1, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 1, Kunac 1, Chilkó 1.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Kipontozódott:

Bertoli (40')

Az egygólos hátrány nem ledolgozhatatlan!http://szegedma.hu/?p=606440

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.