/

Több mint 15 ezer hektárra nőtt a belvízzel elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

belviz_hattyuval04_gs

Az Alsó-Tisza vidékén összesen 15550 hektárnyi terület áll víz alatt jelenleg, amiből 7900 hektár vetés-szántó – tudatta portálunkkal kedden az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG). A tájékoztatás szerint Csongrád megyében a legnagyobb az elöntött terület (11650 hektár).

Az igazgatóság szivattyútelepei közül 42 üzemel, ezek közül 8 egész nap. Az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 1,2 millió köbméter volt hétfőn.

Az ATIVIZIG gát- és csatornaőrei a vízkormányzó műtárgyakat folyamatosan ellenőrzik, és szükség szerint szabályozzák, valamint az elöntött területek felmérését végzik. A szivattyútelepi gépészek a szivattyútelepek folyamatos üzemét biztosítják. A belvíz jobb levezethetősége érdekében több csatornán kézi uszadék kiszedést végeznek a szegedi vízügy munkatársai.

Az igazgatóság működési területén – a beérkezett adatok alapján – másodfokú belvízvédelmi készültség van érvényben Kunszentmártonban.

Előző sztori

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

Következő sztori

Baleset szemtanúit keresi a Szegedi Rendőrkapitányság