Száznyolc hallgató kapott ösztöndíjat az SZTE GTK-n + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gtk_ostondijak011kfÉvről évre egyre több nappali tagozatos hallgatót támogatnak a Gazdaságtudományi Kar vállalati és intézményi partnerei. Immár negyedik alkalommal osztottak ösztöndíjat a tanulmányokat kezdő tehetséges és szociálisan rászoruló hallgatóknak, ezúttal 108 egyetemistának segítették tanulmányait rész- vagy teljes ösztöndíjjal.

Az első évben még 42 elsőéves, gazdaságtudományi területen tanuló hallgató vehetett át ösztöndíjat a kar vállalati és intézményi partnereitől. Mára ez a szám több mint 100 főre duzzadt, s ez idő alatt a partnerek száma is bővült, már több mint 20-an vesznek részt a tehetséges hallgatók támogatásában.

Badó Attila, az SZTE Tehetséggondozó Tanács elnöke a pénteki ösztöndíjátadón azt mondta, a GTK egyedülálló programmal rendelkezik, mellyel élen jár a tehetséggondozásban. Az egyetem egyik legrégebbi és legnagyvonalúbb ösztöndíját tudhatja magáénak az olyan összegyetemi lehetőségek mellett, mint a Talent program, az év tehetsége díj, és az egyéb vállalati ösztöndíjak. Kovács Péter dékánhelyettes, a Tehetséggondozó Bizottság elnöke emlékeztetett, immár negyedik éve, hogy a gazdaságtudományi karon kiemelten foglalkoznak a tehetséggondozással. Jelenleg 23 partnercég áll mellettük, melyek támogatásával 108 diák tanulmányainak költségeit tudják egy-egy féléven át részben vagy egészben finanszírozni. Mivel az ösztöndíjra az angol nyelvű képzésen résztvevők is pályázhatnak, tanulmányai eredményei alapján a 3 legjobb diák is ösztöndíjban részesült. Az elismeréseket Vilmányi Márton dékán és az ösztöndíjakat biztosító partnercégek képviselői adták át.

no images were found

Száznál is több hallgató részesül ösztöndíjban a Gazdaságtudományi Karon – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612903

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 27.

Előző sztori

Vezérkari főnök: bűn lenne, ha nem lehetne bevetni a hadsereget a migránshelyzet kezelésére

Következő sztori

Hencz Péter: Égbekiáltó mementó a Kommunizmus Áldozatainak Világnapján