Nógrádi Tibor Szondi Ildikónak: Mennyit ér egy ember élete?

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyilkossag_szegeden04_gs

Az MSZP-s Hekáné Szondi Ildikó a február 2-án Szegeden történt gyilkosság kapcsán tett nyilatkozatára reagál Nógrádi Tibor fideszes önkormányzati képviselő portálunkhoz eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül teszünk közzé.

Megdöbbenéssel olvastam a delmagyar.hu internetes oldalon Hekáné Szondi Ildikó MSZP-s képviselőtársam nyilatkozatát, melyben reagált a kedd hajnali szegedi emberölési esetre. Nem tartom tisztességesnek, ha egy büntetőügyben egy helyi politikus, egy önkormányzati képviselő – aki ráadásul a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság tagja és az SZTE jogi karának oktatója (!) – a nyomozati szakasz elején véleményt formál, értékítéletet hoz, sőt láthatólag az ügy befolyásolására is törekszik.

Azt pedig különösen felháborítónak találom, hogy egy késszúrással történt emberölést véletlen szituációnak titulál, és a tények pontos ismerete nélkül próbál felmentést adni, sőt vélelmezi az áldozat gyilkosság előtti magatartását.

Tisztelt Képviselő Asszony!

Kedd hajnalban meghalt egy 36 éves szegedi ember. Nem tudjuk pontosan, hogyan és miért, csak annyit tudunk, hogy megölték. Az ő életének és emlékének is kellene néhány gondolatot szánnia, mielőtt ítélkezni tetszik felette.

Jómagam nem a konkrét ügyről, csak a jelenségről szeretnék szólni, illetve annak a balliberális gondolatkörnek a tagjairól, akik nem is oly rég – jogosan – egy évig lármáztak egy jogászbálon történt garázda verekedés kapcsán, most pedig lazán átlépnek egy emberéleten, sőt nem is nagyon burkoltan az áldozat felelősségét firtatják a sérelmére elkövetett tettért.

Hát ennyit ér ma egy ember élete Szegeden? Úgy gondolom, a fájdalmas konkrét eset mellett a képviselő asszony által kinyilatkoztatott értékrend is rendkívül tragikus és elgondolkodtató…

Nógrádi Tibor
elnök-frakcióvezető, Fidesz Szeged

"Azt pedig különösen felháborítónak találom, hogy egy késszúrással történt emberölést véletlen szituációnak titulál, és…

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 4.

Előző sztori

Az Európai Parlament népirtásnak minősítette az Iszlám Állam rémtetteit

Következő sztori

Lázár: a kormány kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében