Sport

Labdarúgás: fontos pontokat vesztett a Szentlőrinc ellen a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: fontos pontokat vesztett a Szentlőrinc ellen a SZEOL + FOTÓK

2016. február 27., szombat
Labdarúgás: fontos pontokat vesztett a Szentlőrinc ellen a SZEOL + FOTÓK
szeol-szentlorinc028kf

Küzdelmes mérkőzésen maradt alul idei első hazai mérkőzésén a SZEOL SC a Szentlőrinc ellen: Tóth Ákos tanítványainak nem volt másodjára válaszuk a vendégek találatára.

A Gyula elleni idegenbeli győzelmet követően a Szentlőrinc ellen játszotta első tavaszi hazai bajnokiját a SZEOL SC. Az elmúlt napok esőzései után igen mély talajon megrendezett találkozón kezdetben jóformán csupán pontrúgások után kerültek a kapuk elé a csapatok, ám egyik szöglet vagy szabadrúgás sem okozott komolyabb problémát a védelmeknek. Nagyon sok apró faulttal tarkított meccsen elvétve alakult ki folyamatos játék, kevés volt a tudatosan felépített akció - majd mintegy húsz perc elteltével Kéri megindulását követően Ambrusics kezei között is elsuhant a labda, de ekkor már a hosszú kapufánál érkező szegediek közül nem tudott senki sem visszalépni időben a labdáért. Az első félidő utolsó percei hoztak némi változást: előbb egy remek kontra után Ondrejó tolta ki jobbra Véghnek a labdát, azonban ígéretes beadása elhalt a védőkben, majd három perccel a szünet előtt Tóth Márk a bal oldalon vehette át a labdát, meg is tudta tartani védője szorításában, befele cselezve pedig végül jobban a rövid sarokba visszahúzta a labdát, 0-1, ezzel vezetett a szünetben a Szentlőrinc. A második félidőre már egy támadásokban jóval összeszedettebb SZEOL futott ki, így is azonban centik hiányoztak Grünvald és Tomisic esetén is a befejezéshez. Egyre többször került a vendégek kapujának előterébe a szegedi együttes, amely be is tudta szorítani ellenfelét, de nem tudott egyenlíteni - ellenben az első szentlőrinci lövés rögtön a keresztlécen csattant a második félidőben. Húsz perccel a vége előtt egy teljesen egyértelmű tizenegyest "nézett el" Farkas játékvezető, Müllerlei lapos beadását a földön fekve kézzel állította meg a vendégek védője, egy perccel később azonban a támadásokhoz előrehúzódó Gajág átlövése után kiegyenlített a SZEOL, 1-1. Nem sokáig örülhetett azonban az iksznek Tóth Ákos együttese, mert gyakorlatilag a következő támadásból Horváth Péter ezúttal nem a keresztlécet találta el, hanem gólt szerzett - gyakorlatilag ugyanonnan, az ötös bal sarkáról volt eredményes a szentlőrinci, 1-2. Az utolsó tíz percben még több lehetősége is volt a SZEOL-nak arra, hogy legalább egy pontot itthon tartson, de kimaradtak a helyzetek, így ezen a délutánon pont nélkül maradtak Grünvald Attiláék. A SZEOL szerencséjére ugyanakkor a második helyezett Dunaharaszti is elvérzett Komlón, így továbbra is csak két pont a hátránya az előtte álló együttessel szemben a kék-feketéknek. A SZEOL a következő fordulóban majd a sereghajtó Szekszárd vendégeként lép pályára.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző
2016. február 27., 14.00
SZEOL SC
Szentlőrinc SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Farkas Mátyás •* Asszisztens: Baghy Csaba, Kovács Gábor.
1
-
2

NB III Közép csoport, 20. forduló

SZEOL SC - Szentlőrinc SE 1 - 2 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 200 néző. Vezette: Farkas Mátyás (Baghy Csaba, Kovács Gábor)

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Forró, Gajág, Rácz, Végh, Ondrejó (Varga R., 78'), Fülöp (Kormányos - a szünetben), Kéri, Tomisic, Maksimovic (Müllerlei, 68').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Szentlőrinc:

Ambrusics - Hajnal, Dekanics, Szilvási, Kalmár, Kovac, Füredi, Turi, Harsányi (Reith, 90+3'), Horváth P. (Ruff, 76'), Tóth M. (Nikolic, 83')

Vezetőedző:

Reith Róbert.

Gól:

Gajág (73') ill. Tóth M. (42'), Horváth (75')

Sárga lap:

Fülöp (15'), Rácz (20'), Végh (72') ill. Tóth M. (58') Tóth Ákos:

"Az első félidei játékunkról beszélni is nehéz, az értékelhetetlen volt. A második félidőben már megfelelő felfogással jöttünk ki, ki is egyenlítettünk, akkor benne volt a csapatban, hogy akár meg is fordítjuk a meccset, majd a potyagól megpecsételte a sorsunkat. Felállt védelem ellen változatlanul nehézségeink vannak, hiszen nincsen igazi csatárunk, ez a legnagyobb probléma, nem is a mai vereség."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
Itt a vége, ezt sajnos elveszíti a SZEOL, amely semmivel sem tűnt rosszabbnak a mai napon a Szentlőrincnél: ellenben a vendégek kvázi két lehetőségükből két gólt szereztek, ezzel három ponttal távoznak Szegedről.
90+4'
Itt volt a labda az ikszhez! Egy felívelésre érkezett Forró a hosszún, de közelről nem tudta besodorni a labdát, centikkel ment a bal kapufa mellett el a lövése.
90+3'
Még egy csere a vendégektől: Harsányi helyére jön Reith.
89'
Közeledünk a meccs végéhez: sajnos nem tud igazán komoly nyomást gyakorolni most ellenfelére a SZEOL.
83'
Másodjára cserélnek a vendégek: Tóth Márk helyére Vukan Nikolic érkezik.
81'
Tóth tart meg egy labdát némi szerencsével a jobb oldalon, majd a kapu felé tör, erős lövése azonban jócskán Leindler kapuja fölött köt ki.
80'
Egy remek bal oldali beadás után Tomisic tudott fejelni, de felső léc alá tartó labdáját megfogta Ambrusics.
78'
Változtat a SZEOL is: Ondrejó helyére Varga áll be, ezzel a harmadik cseréjét is kihasználták a szegediek.
76'
Először cserélnek a vendégek, a második gól szerzője, Horváth helyére érkezik Ruff.
75'
Gól, kezdődhet minden elölről, 1-2... Horváth Péter egy pillanatra üresen maradt a balösszekötő helyén, az ötös sarkáról pedig bevágta a rövidbe a labdát, 1-2.
73'
GÓÓÓÓL! Ezt már Farkas is megadja! Az előrehúzódó Gajág előtt nyílik egy kis terület a tizenhatos előterében, ő pedig kilövi a bal alsót, 1-1!
72'
Végh Ariel sárgul be, reklamálva az iménti egyértelmű esetet.
71'
KÉZ! ÓRIÁSI KÉZ A TIZENHATOSON BELÜL! Müllerlei lapos beadása akad el egy szentlőrinci védő kezében, de ez úgy látszik kevés a büntetőhöz Farkasnál.
69'
Újabb lövés, Végh ezúttal távolról tűzi kapura, nem is megy sokkal Ambrusics kapujának bal kapufája mellé a labda.
68'
Második cserelehetőségével él a SZEOL: Makimovic helyére Müllerlei áll be.
66'
Mi maradt ki?! Végh bal oldali szabadrúgása után a hosszún érkező Kéri fejelte vissza a labdát a rövid kapufához, Rácz egy méterről azonban a kapu mellé fejelt.
61'
Ez majdnem be is akadt, egy bal oldali bedobás után Horváth Péter lőtt ballal, éles szögből a rövid felső felé, de a keresztlécet találta el, a kipattanót a középen érkező Kalmár kapásból elvállalta, de Leindler lábbal védett.
60'
Az iménti szituáció után járó szögletet bólintja kevéssel a kapu fölé Gajág - előbb-utóbb egy ilyen be fog akadni!
59'
Egyre nő a SZEOL nyomása, ezúttal az előrehúzódó Gajág találta meg Maksimovicot a tizenhatoson belül, de a támadó átvétel utáni lövését blokkolták.
58'
A meccs eddigi egyetlen gólszerzője, Tóth Márk sárgul be beszédért.
57'
Ezért nagy kár, Ondrejó labdája csupán centikkel volt hosszú a jó ütemben beinduló Grünvaldnak, aki így már nem tudta Ambrusics mellett elpöckölni a labdát.
53'
Hát ez igen érdekes ítélet, Ambrusics rúgná ki kézből a labdát, Tomisic a tizenhatoson kívül állva blokkolja azt, azonban Farkas lefújja szabálytalanságként - pedig az üres kapura törhetett volna Tomisic, ez hiba volt a játékvezetőtől!
49'
Ez most egy formás akció volt a SZEOL-tól, Grünvald-Végh-Tomisic volt a labda útja, a kapu fele törő Tomisic azonban hosszan tolta meg, így már nem volt helye lőni. Ezekből kellene több!
46'
A szünetben változtatott csapatán Tóth Ákos: Fülöp Tibor nem jött ki a második félidőre, helyén Kormányos Kolos folytatja, ez minden bizonnyal szerkezetbeli módosítást is von maga után.
46'
Folytatódik a találkozó.
SZüNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: némileg a semmiből szerzett góllal vezet a Szentlőrinc 45 percet követően, a SZEOL-nak támadásban mindenképp többet kellene mutatnia a folytatásban.
42'
Gól... vezet a Szentlőrinc! Tóth kapott egy labdát a balösszekötő helyén, majd jól is tartotta meg azt, egy visszacsel után pedig jobbal, 14 méterről a rövid alsóba zúdította, 0-1. Gyakorlatilag az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést a vendégcsapat.
40'
Most egy kicsit rendezetlenebb volt a vendégek védelme, miután lesről indult a támadójuk, ezt ki is használta rögtön a SZEOL, Ondrejó jó ütempasszát azonban nem tudta középre ívelni a tizenhatos jobb oldaláról Végh.
33'
Végh Ariel küldte a jobb oldalvonal mellől a kapu elé a labdát szabadrúgásból, az érkező Rácz ütközött Ambrusiccsal, a kapus lent marad, de végül folytatja a játékot.
28'
A helyzet változatlan, főleg a középpályán zajlik a játék, de egyelőre pontatlanul játszik mindkét csapat - persze nem is könnyű futballozni ilyen talajon.
20'
Rácz is besárgul egy megakasztott szentlőrinci támadás miatt, Tóth volt a szenvedő fél.
19'
Ez igen, Kéri verte meg ellenfelét a jobb oldalon, egészen az alapvonalig vezette, majd élesen középre lőtte, és bár Ambrusics hozzáért, de a kezei között kicsúszott, viszont nem volt érkező a hosszún, egy ütem már pont elég volt, hogy a második hullámban érkezők túlfussanak a labdán.
15'
Fülöpé a meccs első sárgája, aki egy vendég kontrát akadályoz meg becsúszásával a félpályánál, csak közben eltalálja Harsányit. Főleg a pontrúgások után kerülnek a kapuk elé a felek, egyelőre nem volt kidolgozott helyzet.
10'
Megint egy szöglet: Ondrejó erőszakos labdaszerzését követően ugrott ki a jobb oldalon Tomisic, majd sikerült egy szögletet kiharcolnia, középen kevesen kísérték az akciót. Végh beívelését kicsúsztatják a vendégek.
7'
A SZEOL is szögletből veszélyeztet először: Maksimovic sarokrúgására érkezett Rácz, de nem tudta már erővel kapura tenni a labdát.
3'
A Szentlőrinc kerül először a kapu elé: rengeteg időt töltött a levegőben a labda, majd végül egy jobb oldali akció után szögletet végezhettek el a vendégek, a lecsorgót Horváth Péter kanyarította középre, de nem talált társat labdája.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL kék-fekete szerelésben, míg a Szentlőrinc piros felsőben, fekete nadrágban lépnek pályára.
13.55 - Tóth Ákos együttesének kezdőcsapatában egyetlen változás van: a felépült hátvéd, Gajág került be a csapatba. A túloldalon az ősszel még a szegedieket erősítő Domokos Csaba a kispadon kezd majd - a SZEOL-nál a meccs folyamán Dongó kapus mellett Müllerlei, Varga, Kántor, Ördögh és Kormányos állhat be. 13.49 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból! A csapatok éppen most fejezték be a bemelegítést az igencsak felázott pályán - bár ma nem esett az eső, de az elmúlt napok csapadékmennyisége azért nem múlt el nyomtalanul. A mérkőzés Farkas Mátyás sípszavára 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Délután kettőtől két szegedi érdekeltségű meccsről is ÉLŐben tudósítunk nektek - íme:Szeged 2011-Grosics...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.