Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: egy hajrábeli rövidzárlat a Szeged-Grosics vesztét okozta a Siófok ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged_2011_siofok41_gs

Bár egészen az utolsó percekig vezetett, végül pont nélkül maradt a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Siófokkal szemben.

Az első félidő a szegediek szája íze szerint alakult. A Balaton-parti együttes védeleme a 21. percben roppant meg a nyomás alatt, amikor Áchim Ádám alapvonali beadását Szabó Péter tűzte a kapuba a hosszúról. (1-0) A hazaiak támadógépezete ezt követően sem állt le. A folytatásban Berde István a keresztlécre fejelt egy szöglet után, majd Király Patrik bombája süvített el a kapu fölött nem sokkal később. A 40. minutumban Germán Tamás már a kapust is kicselezte Samuel Obot indításával, de kisodródott helyzetből már nem tudott betalálni. Fordulás után eleinte úgy tűnt, stabilan áll a lábán a Klausz-legénység, egy óra elteltével azonban Paudits Patrik és a csereként beállt Ivancsics Gellért is helyzetbe tudott kerülni egy-egy védelmi megingást kihasználva. A 73. percben Szántai Levente rosszul lépett ki a kapujából, szerencséjére Ivancsics nem találta el kapásból az üres kaput 16 méterről. A dráma az utolsó tíz perc derekán következett: egy jobb oldali beadás a védőkről került Futó Zsombor elé, aki nem nézte az ajándékló fogát, hanem egyből bevágta a labdát a gólvonal mögé. (1-1) Ezzel ráadásul még nem volt vége, hiszen szinte a középkezdés után jött a második is, amint Elek Bence forgatta meg Tóth Gábort, hogy aztán kiszolgálja a kapu elé berobbanó Ivancsicsot. (1-2) A Szegednek erre már nem akadt válasza, így a vendégek mindhárom pontot elrabolták a Grosics Akadémiáról.

Klausz László tanítványai ezzel második tavaszi fellépésükön a második vereségüket szenvedték el. A gárda egy hét múlva szombaton a Kisvárdát látja vendégül.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2016. február 27., 14.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
BFC Siófok
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Takács Tamás •* Asszisztens: Pápai Zoltán, Kovács II. Gábor
1
2

Labdarúgó NB II, 17. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – BFC Siófok 1-2 (1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Takács Tamás •(Pápai Zoltán, Kovács II. Gábor).
Szeged: Szántai – Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Berde, Oláh, Szabó, Király (Andorka 72′), Obot (Pászka 65′), Germán. Vezetőedző: Klausz László.
Siófok: Filipánics – Mogyorósi, Czingráber, Tamás, Kozma (Ivancsics – a szünetben), Gál, Futó, Nagy (Rusvai 50′), Berki, Gréczi, Paudits (Elek 75′). Vezetőedző: Goran Kopunovic.
Gólszerzők: Szabó (21′), ill. Futó (83′), Ivancsics (84′).
Sárga lap: Berde (41′), Király (69′), Szabó (76′), ill. Czingráber (87′).

Klausz László: “Annak ellenére, hogy sokáig vezettünk, akkor sem voltam megelégedve magával a játékkal. Messze nem azt a teljesítményt nyújtottuk, mint egy hete a Gyirmót ellen. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, talán ez nyomta rá a bélyegét a játékosok teljesítményére.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Vége. A játékvezető lefújta a meccset. Három pontjába került a Szegednek a hajrában bekövetkezett rövidzárlat.
89′
Három perc lesz a hosszabbítás.
87′
Czingráber kapott sárga lapot kezezését.
84′
Gól… Hihetetlen… Elek forgatta meg Tóth Gábort, majd átadását Ivancsics továbbította a hálóba egy méterről. 1-2.
83′
Gól… A sokadik bizonytalankodást már nem bírta el a szegedi védelem. Egy jobb oldali beadás a bekkekről került Futó elé, aki köszönte szépen, és bevágta a labdát az üres kapuba. 1-1.
76′
Az utolsó igazítást már nem lett volna szabad – Szabó kapott sárgát, miközben elvégezni készült egy 20 méteres szabadrúgást. A lövése végül a sorfalban halt el.
75′
Harmadik cserelehetőségét is kihasználta Kopunovic mester: Pauditsot Elek Bence váltotta az utolsó negyedórára.
73′
Egy pillanatra elcsendesült a lelátó: Szántai rossz kifutását követően Ivancsics vehette célba a üres kaput 16 méterről, de a próbálkozás elszállt a keresztléc felett.
72′
Király számára véget is ért a mérkőzés, Andorka lépett helyette pályára.
69′
Egy fault nyomán Király is besárgult hazai részről.
66′
Berde hibázott a középpályán, aminek következményeként Berki ugrathatta ki Ivancsicsot, aki viszont nagy helyzetben a bal kapufa mellé lőtte a labdát.
65′
Klausz László is változtatásra szánta el magát: Obot helyett Pászka állt be.
63′
Ez most nem sokon múlott! Király szabadrúgása után indult egy siófoki kontra, Paudits több védőn is áthámozta magát azok bizonytalankodását kihasználva, Szántai azonban megmentette csapatát a góltól egy gyors vetődéssel.
54′
Hasonlóan indul a második játékrész, mint ahogy az első kezdődött: javarészt mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, a kapusok egyelőre nyugodtan figyelhetik a történéseket.
50′
Újabb változtatás Goran Kopunovic együttesében: Rusvai szállt be Nagy János helyett a folytatásra.
46′
A vendégeknél Ivancsics váltotta a szünetben Kozmát.
46′
Folytatódik az összecsapás, egy csere történt a szünetben.

SZÜNET

45′
Takács Tamás sporttárs lefújta az első félidőt, amely után összességében megérdemelten vezet a támadóbb, dominánsabb felfogásban futballozó Szeged-Grosics.
41′
Berde kapta az első sárgát a mérkőzésen.
40′
Kis híján ott a második! Obot kiugratásával Germán már a kapust is kicselezte, de aztán kiszorított helyzetből a kapu fölé emelte a labdát. Nagy helyzet maradt ki!
37′
Farkas Márk figyelmetlenségét kihasználva Kozma iramodott meg a balon, egyből befelé húzott, az ötös sarkáról leadott lövését ugyanakkor Szántai ki tudta tolni szögletre.
36′
A vendégek is jelzik, nem adták fel a támadásépítést: Tamás centerezését Gál stukkolta 8 méterről a kapu fölé.
34′
Király eresztett meg egy sistergős lövést 19 méterről, ami aztán nem sokkal zúgott el a felső léc felett.
28′
A sarokrúgásnál Berde emelkedett a legmagasabbra, bólintása pedig a kapufán csattant, de közben a játékvezető – kisebb meglepetésre – kifelé fújt szabadrúgást.
27′
Ezúttal Zabari lőtt be oldalról a tizenhatoson belülre, ahol Germán már kész lett volna lecsapni az átadásra, de Nagy az utolsó pillanatban szögletre tudott menteni a csapatkapitány elől.
24′
Továbbra is támadásban a vendéglátók, az imént Szabó beadása okozott kisebb riadalmat az üggyel-bajjal menteni tudó siófoki védők között.
21′
GÓÓÓL!!! A hazaiaknál az előny! Áchim tekert középre az alapvonalról, a hosszúra érkező Szabó Péter pedig elemi erővel zúdította a bogyót a hálóba! Filipánics csak beleérni tudott a löketbe, védeni azt nem. 1-0!
19′
Első komolyabb támadását vitte végig a Szeged: Zabari beadását a berobbanó Obot fejelte kapu mellé.
12′
Fokozatosan egyre inkább átveszi a játék irányítását a Szeged, miközben a játék túlnyomó részt a két tizenhatos között zajlik. Nem rontanak egyből egymásnak a felek.
6′
A Balaton-partiak végezhették el az első szögletet, amely el is jutott középen Tamásig, ő viszont már nem tudta kellően kapu felé irányítani a labdát fejjel.
2′
Szabó Péter tört máris agilisan a siófokiak tizenhatosán belülre, lövésig azonban már nem jutott, mert a védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak előle.
1′
A kék-fekete színösszeállításban szereplő szegediek kezdték a találkozót, a vendégek tiszta fehérben állnak ki.

13.55: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés a gyulai Grosics Akadémián. Klausz László mindössze egy helyen változtatott a múlt heti kezdőjéhez képest, Andrei Coroian helyett ezúttal Király Patrik várja majd a gyepről a kezdősípszót. Mindazonáltal Coroian sérülés miatt egyáltalán a keretbe sem került be. Csereként Molnár F. Tamás kapus mellett az eltiltása után visszatérő Zelenyánszki László, Balogh Miklós, Pászka Lóránd, Andorka Péter, Hegedűs Martin és Vladimir Veselinov szállhat be szükség esetén a meccsbe. A vendégeknél ezúttal is a kispadon kezd a házi góllövőlistát hat találattal vezető Ivancsics Gellért. A télen a Videoton második csapatától igazolt csatár, Paudits Patrik mögött így a Nagy János, Berki István, Gréczi Gábor trió lesz hivatott helyzeteket kialakítani.

A mérkőzés Takács Tamás sípjelére 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Drámai végjáték után maradt pont nélkül a Szeged-Grosics a vendég Siófok ellen – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612964

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 27.

Tovább olvasom

Sport

Három győzelmet vár az alsóházban Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Tatabánya, a Debrecen és a KSI lesz az ellenfél.

Tovább olvasom

Hírzóna

Amerikai centert igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A 23 éves, 208 cm magas James Dickey az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő UNC Greensborótól érkezik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Tovább olvasom

Sport

Vereséggel kezdett az SZVSE az NB III-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Hódmezővásárhely nyerte megyei rangadót.

Tovább olvasom

Aktuál