Sport

Labdarúgás: kellemetlen ellenfél volt a SZAK + FOTÓK

Labdarúgás: kellemetlen ellenfél volt a SZAK + FOTÓK

2016. február 29., hétfő
Labdarúgás: kellemetlen ellenfél volt a SZAK + FOTÓK
szak-viktoria003kf

Megnehezítette a vendég Viktória dolgát a sereghajtó Szegedi AK a női labdarúgó NB I első tavaszi fordulójában, azonban Cserenkó Szabolcs tanítványai ezúttal is pont nélkül maradtak.

A hazaiak számára az első pontok megszerzésének lehetősége miatt, a vendégek számára a felsőházba jutás miatt volt fontos a mai meccs, ennek megfelelően nagy lendülettel feszültek egymásnak a csapatok a kellemetlen szeles időben. A Viktória lépett fel kezdeményezőbben, ám a szegediek fegyelmezetten védekeztek és ezzel a szombathelyiek nem nagyon tudtak mit kezdeni. Mezőnyfölényük csupán szögletekben mutatkozott meg. Egyre idegesebbek lettek, miközben kontrából a SZAK-nak is voltak lehetőségei. Az 38. percben Papp Dorina emelt be a védők mögé a tizenhatoson belülre, amire Bíró Barbara igyekezett kilépni a kapuból, ám Harcel Boglárka hamarabb ért oda és átemelt a kapus fölött. A vendégeknek óriási szerencséje volt, mert a lövés a kapu mellett ért földet. Két perccel később egy bedobást követően Balogh Henrietta lopta a távolságot és 30 méterről nagy lövést engedett el a jobb felső sarokra, azonban Földesi Lilien látványos mozdulattal ütötte ki a löketet. A második játékrész is a vendégek rohamaival kezdődött, és az 52. percben siker is koronázta erőfeszítéseiket. Siklér Kinga futott el a jobb oldalon és keményen belőtte középre a labdát. Szil Tünde még tovább tudta pöckölni a középen érkező Rózsa Cecília elől, azonban a hosszú oldalon Magyarics Zoé be tudta futni az átadást, levette a labdát, majd a tehetetlen Földesi Lilien mellett a hosszú sarokba vágta (0-1). Néhány percnyre megfogta a gól a szegedieket, de aztán ismét jött egy jó periódusuk. Kontrákat vezettek, amelyek eredményeképp előbb Lipták Lilla, majd Papp Dorina veszélyeztetett. A hazaiak keményen felvállalták a párharcokat, így mindig volt egy láb, amely közbenyúlt mindkét oldalon, így a kapuk nem kerültek komolyan veszélybe egészen a 72. percig, amikor is Manhart Heikére ívelték fel a labdát, aki egy szép egyéni megoldással továbbsarkallta azt a tizenhatos vonalán, így Magyarics Zoé kiléphetett vele és a kilépő kapus mellett a hálóba bombázott (0-2). Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs, mert hiába küzdött és harcolt továbbra is a SZAK, a mai napon nem tudott igazán nagy veszélyt jelenteni a kapura, csak a szívük vitte őket előre. Összességében azonban elmondható, hogy egyenrangú ellenfele tudott lenni a felsőházért küzdő ellenfélnek, akik papíron nagyobb játékerőt képviselnek. A mai napon azonban a szegediek küzdőképességükkel és elszántságukkal ellensúlyozni tudták a két együttes közötti különbséget és rendkívül kellemetlen ellenfélnek bizonyultak a Viktória számára.

JET-Sol liga, női NB I, 13. forduló

Szegedi AK - Viktória FC 0-2 (0-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű. Vezette: Barta Norbert István (Kőhalmi Attila, Kiss Richárd)

SZAK:

Földesi (Schildkraut, 79') - Szalai, Szil, Lévai, Mesterházi, Harcel (Koncz, 75'), Guth (Sávai, 65'), Temesváry, Vass, Papp, Lipták.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Viktória:

Bíró - Kun, Manhart, Balogh, Kopcsándi, Harsányi, Csidei, Fábián, Rózsa, Siklér (Bátorfi, 53'), Magyarics.

Vezetőedző:

Csordás Csaba.

Gól:

Magyarics (52', 72') Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"Azt gondolom, ennyivel jobb volt nálunk a Viktória, azonban nagyon büszke vagyok a csapatomra. Különösen az első félidőben tudtuk megmutatni oroszlánkörmeinket, ekkor nagyon harciasan játszottunk. A második félidőben már kijött a két együttes közti tudáskülönbség. A mi szintünkön ez egy jó teljesítmény volt, erre lehet alapozni a jövőt illetően. Gratulálok debütáló kollégámnak az első győzelméhez!"

Csordás Csaba (Viktória):

"Nem ért váratlanul, hogy az elején kínlódtunk, hiszen túlontúl álomszerűen zajlott a felkészülésünk, mely során szinte minden sikerült. A tét egy kissé rányomta a bélyegét a mérkőzésre, de mindenképp a három pont megszerzésére törekedtünk, mert csak ezzel maradhattunk versenyben a felsőházért. Rengeteg labdát adtunk el, de szerencsére elől vannak olyan kvalitású játékosaink, akik képesek meccseket eldönteni - s ez a mai napon is így volt. Jövő héten nagyon komoly mérkőzésre számítok a Győr ellen, amelyen szintén a három pontért fogunk harcolni. Ha azt a meccset hozuk, akkor biztosan meglesz a felsőház..."

Lipták Lilla (SZAK):

"Örülök annak, hogy a mai napon ilyen jól játszottunk! Annak ellenére, hogy kikaptunk, az első félidőben nagyon jól helytálltunk! Az is pozitívum, hogy az utánpótlásból feljött játékosaink ia bizonyították, helyük van a csapatban. Azt gondolom, erre a játékra a rájátszásban is lehet majd építeni!"

Magyarics Zoé (Viktória):

"Az elején nagyon lassan ébredtünk és nem ment a játék, elsősorban azért, mert kevés volt a mozgás. Ettől függetlenül értékes három pontot szereztünk - ugyanezt szeretnénk tenni jövő héten a Győri ETO ellen is. Az első megszerzett gól után megnyugodtunk, s akkor már jól ment a játék, ennek volt eredménye a második találat, amellyel bebiztosítottuk a győzelmet."

Megnehezítette a Viktória dolgát a SZAK, de elmaradt a szegediek pontszerzése.http://szegedma.hu/?p=613638

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.