Labdarúgás: kamatoztatná az egyhetes pluszszabadságot a SZEOL SC

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_penzugyor07_gs

Az NB III küzdelmei már az elmúlt hétvégén elkezdődtek, azonban az első tavaszi fordulót még a szabadnapos SZEOL SC nélkül rendezték meg. A hétvégén viszont már belevágnak a szegediek is, a Gyula elleni idényrajt előtt a gárda középpályást, Ondrejó Tamást kérdeztük.

A második tavaszi fordulóban már a SZEOL SC is pályára lép az NB III Közép csoportjában: a szegediek a sorsolás értelmében az első héten tölthették le szabadnapjukat, szombaton azonban már éles mérkőzést vívnak a Gyulai Termál FC vendégeként. „Nagyon régen játszottunk utoljára bajnokit, még november végén. Mindenki újult erővel várta a januári felkészülést, most a labdaéhséggel nincs gond, inkább a sérülések számával, ami sajnos a felkészülés alatt is sok volt, ezekből még nem mindenki jött rendbe. Perpillanat kevesen vagyunk, de mindenki várja a kezdést” – fogalmazott a tavaszi rajt előtt Ondrejó Tamás, a SZEOL SC középpályása.

Ez az egy plusz hét nagyon sokat jelenthet a csapat számára, hiszen a többi csapathoz képest ennyivel több ideje volt felkészülni a 16 mérkőzésből álló tavaszi idényre a SZEOL játékosaink. „Ugyanúgy, mint a nyáron, most is nagyon jól jött ez a plusz hét. Nehezebben állnak össze a dolgok, két különböző ok miatt, de jól jött a plusz egy hét pihenő. Így a sérülésekkel bajlódóak egy héttel több felépülési időt kaptak, illetve nekünk is volt plusz időnk a felkészülésben” – fejtette ki a szegediek középpályása.

A téli felkészülést összegezve Ondrejó Tamás elmondta, úgy érzi, megfelelő számú meccset játszottak, ám sajnos a sérülések miatt le kellett mondani az utolsó találkozót, de erős ellenfelekkel játszhattak, így több NB II-es csapattal is, mint a Szolnok vagy a Szigetszentmiklós. „Úgy gondolom, mindenkivel partiban voltunk, a szervezettségünkre nem lehet majd panasz, amit kértek Tóth Ákosék, azt megcsináltuk. Egyedül az lehet probléma, hogy kevesen vagyunk most, de most ezzel a plusz héttel fel tudjuk építeni a menetrendünket, és mindenki éles lesz a szombati meccsre” – tette hozzá Ondrejó Tamás.

szeol_gyula53_gs

Az első tavaszi mérkőzésen Gyulára utazik a SZEOL, ahol azzal a Termál FC-vel találkozik, amellyel szemben az őszi nyitómeccsen 1-1-s döntetlent játszott, míg a tavalyi idényben mindkét mérkőzésen vereséget szenvedett a fürdővárosiak ellen a szegedi csapat. „Három pontért megyünk Gyulára, az időjárás miatt még nem tudjuk biztosra mondani, hogy milyen borításon játszunk, de készültünk füvön és műfüvön is eleget, úgyhogy nagy meglepetés nem fog minket érni. Egy masszív, defenzív csapat lesz az ellenfelünk, aki jól fog kontrázni, de készülünk ezekre” – tekintett a hétvégi mérkőzésre a SZEOL játékosa.

A gyulaiak már pályára léptek a tavaszi idényben: Szekeres Lajos együttese a Pénzügyőr vendégeként szenvedett 3-1-s vereséget, és mivel nem minden mérkőzést tudtak megrendezni az elmúlt fordulóból, így megtartotta a tabellán elfoglalt hetedik helyét. „Ha egy csapat kikap, akkor a következő meccsen javítani szeretne, ez természetes, így úgy gondolom, egy kicsivel nehezebb dolgunk is lesz, de bízom benne, hogy jól felkészültünk, tudjuk ezt kezelni. Mi is kellően motiváltak vagyunk, ezzel nem lesz probléma” – válaszolta Ondrejó Tamás.

A SZEOL jó helyzetből várhatja az idény második felét, hiszen a dobogóról folytatja az évadot a szegedi együttes, ugyanakkor egy keményebb tavasz vár majd a gárdára, már csak abból a szempontból is, hogy a 16 találkozóból 10-et is otthonától távol játszik majd. „Hazai pályán minden csapatnak könnyebb játszani, mivel mi többet játszunk idegenben, így nehezebb dolgunk lesz, de az ősszel is jó eredményeket hoztunk idegenben. Az osztályban az idegenbeli meccseken is vannak olyan körülmények, mint Szegeden, így reméljük, ez nem fog problémát okozni számunkra” – zárta Ondrejó Tamás.

A szabadnap után elkezdi a SZEOL SC a tavaszi idényt: szombaton délután Gyulán rajtol Tóth Ákos együttese.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=610489

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 17.

Előző sztori

Jégkorong: hazai pályán vívhatja kulcsfontosságú meccsét a Tisza Volán vasárnap

Következő sztori

Labdarúgás: osztrák csapat edzőtáborozik Algyőn