Labdarúgás: borút és derűt is hozott a 92. perc a hétvégén a szegedieknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szs_labdarugas_futball_foci

Szeged mindkét nemzeti bajnokságban szereplő csapata drámai végjátékot élt át soros bajokiján: az örömöt és bánatot is hozó eseménysorokat a főszereplőkkel idéztük fel.

A SZEOL SC szombaton Gyulán, a Szeged 2011-Grosics Akadémia másnap Gyirmóton lépett pályára, s míg előbbi győzelemnek örülhetett, utóbbi bosszankodhatott a listavezető otthonában elszenvedett peches, talán igazságtalan vereség miatt. A két találkozót egy kísérteties kapcsolódási pont köti össze, mégpedig a 92. perc történései.

Kis híján lehűtötte a kedélyeket a Termál, Okos forrongott

Az id. Christián László Városi Sporttelepen a télen igazolt Stefan Tomisic szerzett vezetést a SZEOL-nak, amely a folytatásban is szervezett, taktikus játékkal tartotta előnyét az idő előrehaladtával mind kétségbeesettebben harcoló hazaiakkal szemben. Semmilyen jel nem utalt arra a játék képe alapján, hogy a szegediek győzelmét veszély fenyegetné, a hosszabbításban azonban majdnem megtörtént a baj.

SZS20160220_gyula_szeol_030

“Tipikusan olyan meccs volt, ami nem túl egyszerű egy kapus szemszögéből, hiszen alig-alig akadt dolgom, az első 45 percben például talán csak egyszer nyúltam kézzel a labdához. A hosszabbításban aztán nagyjából 30-35 méterről, félig oldalról érkezett egy felívelt szabadrúgás, ami mindenki felett elszállt, majd behullott a hálóba. Sajnos nem bírtam már hozzáérni, mert egy keresztbe elfutó gyulai megzavart, de szerencsére a partjelző a rúgás pillanatában azonnal felemelte a zászlaját. Azt valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, tényleg les volt-e, mindenesetre mi természetesen örülünk, hogy így alakult” – foglalta össze az esetet portálunknak Leindler Domonkos, a SZEOL kapusa. Az ítéletet – érthető okokból – igen hevesen fogadták a gyulaiak, a jobbszélsőként végig agilisan futballozó Okos István például önmagából teljesen kikelve üvöltötte világgá felháborodását, amiért aztán második sárga lappal – már a lefújást követően – ki is állította őt Nagy Norbert játékvezető.

“Kellett szerencse is a győzelemhez, viszont úgy gondolom, magabiztosan játszott a csapat. Hátul masszívak voltunk, támadásban pedig az első félidőben olyannyira domináltunk, hogy akár el is dönthettük volna a meccset” – tette hozzá a szegedi hálóőr. Elmondta, Tóth Ákos előzőleg annyit kért a csapattól, látszódjon a pályán, hogy ők a harcosabbak. Leindler Domonkos szerint ennek meg is feleltek, így jöhetett össze a győzelem. A folytatásról szólva kitért rá, mindannyian bíznak a második, még feljutást érő pozíció elérésében. “Hogy ez összejön-e, csak rajtunk múlik. A csapat alkalmas a feladatra, és bár a körülmények lehetnének jobbak, mi azonban ezzel nem foglalkozunk, csak a saját dolgunkra koncentrálunk” – fogalmazott a kapus.

Gyirmóton a hazaiak örülhettek a sípszónak

Izgalmasan alakult vasárnap a Szeged-Grosics és az NB I-be rohamléptekkel igyekvő Gyirmót rangadója az Alcufer Stadionban. Klausz László tanítványai nagyon hamar hátrányba kerültek, de legalább olyan gyorsan egyenlítettek is. Alig hét perc után már 1-1 állt az eredményjelzőn, a folytatásban ugyanakkor állóháborúvá vált a meccs. Igazán nagy helyzetet egyik fél sem tudott kialakítani, a listavezető mégis visszaszerezte a vezetést a 78. minutumban az egykori magyar válogatott Balogh Béla szöglet utáni fejesével. A szegedieknél ezt követően beszállt a játékba Hegedűs Martin és Andorka Péter, sőt, utóbbi kis híján főszereplővé lépett elő. Egy beívelést a 92. percben Germán Tamás fejelt le a csatártársnak, aki azt kapásból zúdította Sebők Zsolt mellett a hálóba. Csakhogy a partjelző zászlaja ezúttal is villant, mondván, a szegediek csékája lesről indulva adott gólpasszt.

szeged_2011_soroksar48_gs

“Visszanéztem az ismétlést a tévében, de nem láttam perdöntő felvételt. Én egyáltalán nem éreztem úgy, hogy lesen lettem volna, de a bíró így döntött, sajnos el kell ezt fogadnunk” – mondta el érdeklődésünkre Germán Tamás. Hozzátette, a hármas sípszót követően érthetően rossz volt a hangulat a játékosok körében, különösen annak tükrében, hogy a 90 perc során nem játszott alárendelt szerepet a szegedi alakulat. “A lefújás után egymás között is azt beszéltük az öltözőben, sőt, egy-két ismerős az ellenféltől is azt mondta, hogy ez egy ikszes mérkőzés volt. A kicsit szerencsésebb csapat nyert, de abban bízunk, hogy amit a sors egyszer elvett, azt később vissza is fogja adni. Mi a magunk részéről mindent megtettünk, azt hiszem, nem lehetett ránk panasz. Mindkét félidőben volt egy-egy 10-15 perces periódus, amikor beszorított minket a Gyirmót, de tudtuk, hogy ez így lesz, és készültünk is rá. Ettől eltekintve teljesen egyenrangú partnerek voltunk. Erre a produkcióra lehet építeni a jövőben” – tekintett előre a csapat házi góllövőlistáját vezető támadó.

Örömet és bánatot egyaránt hozott a szegedi focicsapatoknak a 92. perc a hétvégén – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611808

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 23.

Előző sztori

Két különdíjat hoztak el a hódmezővásárhelyi szakácsok

Következő sztori

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás két év előnyt jelent a kortársakhoz képest + FOTÓK