Kultúra

Klem Viktor A nagybőgővel a REÖK-ben

Klem Viktor A nagybőgővel a REÖK-ben

2016. február 11., csütörtök
Klem Viktor A nagybőgővel a REÖK-ben
Nagybogo_03

Különleges monodrámával érkezik a palotába jövő szerdán Klem Viktor, aki tavaly nyáron a Szegedi Szabadtéri Tévedések vígjátéka c. bemutatójában lopta be magát a szegedi nézők szívébe. A nagybőgőben egy pályája végén lévő idős zenészt alakít a fiatal színművész.

Pár hónapja mutatta be a FÜGE

Patrick Süskind

monodrámáját, A nagybőgőt. Az előadás most Szegedre, a REÖK-be érkezik, méghozzá február 17-én, szerdán 19 órakor. A monodrámát

Klem Viktor

játssza. A népszerű fiatal színművész legutóbb nyáron járt Szegeden, a KERO rendezésében színre vitt Tévedések vígjátékában. A sok szereplős, mozgalmas produkció után ez a monodráma teljesen másfajta kihívás számára. A nagybőgős ugyanis egyedül van a szín-padon, egyoldalú, közvetlen társalgást folytat a nézővel. Mesél az életéről, gondolatairól, néha játszik a hangszeren, majd beszél tovább, a szerelméről, a zenéhez és társadalomhoz fűződő viszonyáról vagy épp gyengeségeiről. "A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban, s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd" - foglalta össze a darab lényegét Klem. A darab magyarországi ősbemutatója 1989-ben volt a Pesti Színházban

Darvas Iván

főszereplésével. A színészlegenda magasra tette a lécet, így nagy fába vágta a fejszéjét a fiatal színművész és

Kovács Ádám

rendező. A nagybőgőhöz

Ivanyos Ambrus

készített új, mai nyelven megszólaló szöveget. A mostani változat érdekessége még, hogy a darab eredeti főszereplője egy pályája végén lévő idős zenész. Erről Klem Viktor így nyilatkozott: "Az eredeti mű főhőse pont kétszer olyan idős mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket hősünk feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalembert, mint egy nyugdíj előtt álló tapasztalt muzsikust." A nagybőgőre jegyek már kaphatók a Fesztivál Jegyirodában 1500 forintért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.