Kézilabda: kettős győzelemmel kezdte a tavaszt az FKSE Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Háromgólos győzelmet aratott a Levendula Hotel FKSE Algyő a Székács vendégeként az NB I/B Keleti csoport tavasz nyitányán.

Már a mérkőzés elején elléptek a vendégek 5-1-re, majd a hetedik percben már 7-2-re is. Hogy mégse legyen ennyire egyértelmű a felállás, arról a törökszentmiklósiak tettek, akik a 27. minutumra ledolgozták hátrányukat. (15-15) Az algyőiek végül Simon Bence gólja révén vonulhattak minimális előnnyel az öltözőbe a szünetben.

Fordulás után mindig a Csongrád megyeiek vezettek, de nem tudtak jelentősen elhúzni. A legnagyobb különbség a 47. percre alakult ki (20-24), de a hajrába érkezve már csak egy góllal vezetett Dankó Ervin legénysége. (25-26) Az utolsó három percben már csak két gól született: előbb Ambrus, majd Béleczki talált be, bebiztosítva ezáltal a győzelmet.

Örömhír az algyőiek szempontjából, hogy az FTC és a Nyíregyháza egymás elleni rangadója 21-21-es döntetlennel ért véget, így az FKSE már három ponttal vezeti a táblázatot.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 14. forduló:

Székács KE Törökszentmiklós – Levendula Hotel FKSE Algyő 27-30 (16-17)
Törökszentmiklós 350 néző. Vezette: Ács, Tóbiás
FKSE Algyő: Kiss O. – Béleczki 2, Valaczkai 1, Vadkerti 3, GAZSÓ 4, SIMON 8/3, Kardos 2. Csere: Deák (kapus), AMBRUS 2, Raffai, MOLNÁR 3, Teimel 4, Kocsis 1/1, Tóth. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 14 perc, ill. 16 perc.
Hétméteres: 7/6, ill. 6/4.

Dankó Ervin: “Nagyon jól kezdtünk és ez egy kicsit el is altatott bennünket. Azt hittük, megvan a meccs. De a hazaiak belelkesedtek, s mivel nagyon sok technikai hibát követtünk el, ránk jöttek. A szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy akár tízzel is vezethetnénk a helyzeteink alapján, de csak egy gól az előnyünk. A szoros második félidő végjátékában a rutinunk döntött. Az látszik, hogy nagyon nehéz tavasz vár ránk, hisz mindenki minket akar megverni. Ha ezt a nyomást el tudjuk viselni, jó csapat leszünk. Azért a rangadó igazán a szánk íze szerint alakult, így három pontossá nőtt az előnyünk a tabellán.”

A juniorok mérkőzésén:

Székács KE Törökszentmiklós – Levendula Hotel FKSE Algyő 23-33 (13-17)
Törökszentmiklós. Vezette: Bálint, Szarvas
Szegedi góllövők: Kocsárdi 7, Miksi 7/1, Miklós 5, Pál V. 4, Kovács 3, Pál Á. 2, Varga 2, Almási 1, Molnár 1, Teimel 1.

Előző sztori

2017: kevesebb és nagyobb létszámú óvodai csoportok – egyre több szülő írja alá a szegedi petíciót

Következő sztori

Plácido Domingo a Virtuózok tehetségeivel találkozott a Zeneakadémián

Legutóbbi hasonló cikkek