Sport

Kézilabda: kettős győzelemmel kezdte a tavaszt az FKSE Algyő

Kézilabda: kettős győzelemmel kezdte a tavaszt az FKSE Algyő

2016. február 7., vasárnap
Kézilabda: kettős győzelemmel kezdte a tavaszt az FKSE Algyő

Háromgólos győzelmet aratott a Levendula Hotel FKSE Algyő a Székács vendégeként az NB I/B Keleti csoport tavasz nyitányán.

Már a mérkőzés elején elléptek a vendégek 5-1-re, majd a hetedik percben már 7-2-re is. Hogy mégse legyen ennyire egyértelmű a felállás, arról a törökszentmiklósiak tettek, akik a 27. minutumra ledolgozták hátrányukat. (15-15) Az algyőiek végül Simon Bence gólja révén vonulhattak minimális előnnyel az öltözőbe a szünetben. Fordulás után mindig a Csongrád megyeiek vezettek, de nem tudtak jelentősen elhúzni. A legnagyobb különbség a 47. percre alakult ki (20-24), de a hajrába érkezve már csak egy góllal vezetett Dankó Ervin legénysége. (25-26) Az utolsó három percben már csak két gól született: előbb

Ambrus

, majd

Béleczki

talált be, bebiztosítva ezáltal a győzelmet. Örömhír az algyőiek szempontjából, hogy az FTC és a Nyíregyháza egymás elleni rangadója 21-21-es döntetlennel ért véget, így az FKSE már három ponttal vezeti a táblázatot.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 14. forduló:

Székács KE Törökszentmiklós – Levendula Hotel FKSE Algyő 27-30 (16-17)

Törökszentmiklós 350 néző. Vezette: Ács, Tóbiás

FKSE Algyő:

Kiss O. - Béleczki 2, Valaczkai 1, Vadkerti 3, GAZSÓ 4, SIMON 8/3, Kardos 2.

Csere:

Deák (kapus), AMBRUS 2, Raffai, MOLNÁR 3, Teimel 4, Kocsis 1/1, Tóth.

Vezetőedző:

Dankó Ervin.

Kiállítás:

14 perc, ill. 16 perc.

Hétméteres:

7/6, ill. 6/4. Dankó Ervin:

"Nagyon jól kezdtünk és ez egy kicsit el is altatott bennünket. Azt hittük, megvan a meccs. De a hazaiak belelkesedtek, s mivel nagyon sok technikai hibát követtünk el, ránk jöttek. A szünetben azt mondtam a srácoknak, hogy akár tízzel is vezethetnénk a helyzeteink alapján, de csak egy gól az előnyünk. A szoros második félidő végjátékában a rutinunk döntött. Az látszik, hogy nagyon nehéz tavasz vár ránk, hisz mindenki minket akar megverni. Ha ezt a nyomást el tudjuk viselni, jó csapat leszünk. Azért a rangadó igazán a szánk íze szerint alakult, így három pontossá nőtt az előnyünk a tabellán."

A juniorok mérkőzésén:

Székács KE Törökszentmiklós - Levendula Hotel FKSE Algyő 23-33 (13-17)

Törökszentmiklós. Vezette: Bálint, Szarvas

Szegedi góllövők:

Kocsárdi 7, Miksi 7/1, Miklós 5, Pál V. 4, Kovács 3, Pál Á. 2, Varga 2, Almási 1, Molnár 1, Teimel 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.