Kézilabda: a Balassagyarmatot sem kímélte az FKSE Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb magabiztos győzelemmel lépett a bajnoki elsőség felé a Levendula Hotel FKSE Algyő: Dankó Ervin tanítványai a Balassagyarmatot verték 15 góllal hazai környezetben.

Nehézkesen indultak be a vendéglátók, aminek eredményeként a Nógrád megyeiek meglepetésre 2-0-ra elléptek, s csupán a 15. percben sikerült a fordítás Vadkertiéknek. Ekkor Györffi Sándor, a gyarmatiak egykori válogatott mestere időt kért, mert érezte, hogy elkészültek az erejükkel. Igaza lett a szünetre már hatgólos előnnyel mehettek a hazaiak. A második félidőt más sebességi fokozaton kezdte az FKSE, így a 38. percre már tízre hízott a különbség. (18-8) Dankó Ervin sorra pályára küldhette a fiatalokat. Volt olyan felállás, hogy a 25 éves Deák Tamás és a 23 esztendős Béleczki Ádám húzta fel a korátlagot.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 17. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő – Balassagyarmati Kábel SE 27-12 (13-7)
Algyő, 400 néző. Vezette: Sándor László, Szikszay Csaba.
FKSE Algyő: KISS O. – Béleczki 1, Vadkerti 1, SIMON 7, Raffai, Valaczkai 2, Kardos 1. Csere: DEÁK (kapus) GAZSÓ 4, Magyar, Kocsis, Teimel 4, Szepesi 1, Molnár 1, Tóth 2, PÁL Á. 3. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Kiállítás: 8 perc, ill. 12 perc.
Hétméteres: 1/0, ill. 5/2.

Dankó Ervin: “Összességében a szánk íze szerint alakult a meccs, annak ellenére, hogy a Fradi elleni siker az első negyedórára rányomta a bélyegét. Később megtaláltuk a saját ritmusunkat, s becserélhettem a jövő embereit is. Gratulálok a srácoknak, mert komolyan vették a találkozót, így kell koncentrálni minden meccsen. Ha egy kicsit jobban gazdálkodunk a ziccerekkel, sokkal nagyobb lehetett volna a különbség.”

Előző sztori

Jobbik: az ellenzéki frakciók támogatják a vizsgálóbizottság felállítását az NVI-nél történtek ügyében

Következő sztori

Vízilabda: magabiztos sikert aratott a fővárosban a ContiTech Szeged Diapolo