Közélet

"Jézus védi a házasságot" - véget ért a Házasság hete rendezvénysorozat + FOTÓK

"Jézus védi a házasságot" - véget ért a Házasság hete rendezvénysorozat + FOTÓK

2016. február 14., vasárnap
"Jézus védi a házasságot" - véget ért a Házasság hete rendezvénysorozat + FOTÓK
hazassag_hete_zaromise05_gs

A házastársak Jézushoz hasonlóan maguk is szelíddé és alázatos szívűvé válnak, így találnak megnyugvást lelkükben azokkal, akik már elveszítették vagy még keresik párjukat, és akik Isten akaratából egyedül boldogulnak - mondta Kereskényi Sándor a Honvéd téri Református templomban tartott istentiszteleten, mellyel lezárult a Házasság Hete rendezvénysorozat.

Immár nyolcadik alkalommal, hogy egy héten át előadásokkal, pároknak szóló programokkal hívták fel a figyelmet Szegeden az Isten és ember előtt köttetett legszentebb szövetség, a házasság fontosságára. A Házasság Hete programsorozat – melynek a SZEGEDma.hu hírportál is kiemelt médiatámogatója volt – vasárnap délelőtt a Honvéd téri Református templomban tartott istentisztelettel zárult, melyet

Kereskényi Sándor

református lelkipásztor vezetett. "Kedveljük, ami megérinti a szívünket, de a lényegesnek tartott részekkel lemaradunk a teljesről" - hívta fel a gyülekezeti tagok figyelmét Kereszkényi Sándor, utalva ezzel arra, milyen fontos dolgokról maradhat le az ember akkor, ha a berögződések rabja marad. "Amikor a Bibliát olvassunk sem ragadunk le azoknál, melyeket gyermekkorunk óta ismerünk" - folytatta, majd azt mondta, az élet egyetlen percéből sem zárható ki Isten összes tanítása, így tehát nem csak bizonyos, alkalomhoz illő részeket lehet kiragadni a Szentírásból. "Tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű" - hozta a Jézustól származó idézetet, melyet a Házasság hetével állított párhuzamba. A lelkipásztor úgy fogalmazott, a házastársak maguk is szelíddé és alázatos szívűvé válnak, így találnak megnyugvást lelkükben azokkal, akik már elveszítették vagy még keresik párjukat, és akik Isten akaratából egyedül boldogulnak. Jézus védi a házasságot - tette hozzá, hiszen nem alá- és fölérendelt módon képzeli el a házastársak viszonyát. A Megváltótól idézett szavakkal a vasárnap kezdődő nagyböjtre is emlékeztette a gyülekezeti tagokat. A lelkipásztor azt mondta, az örömet kínáló Jézus senkit sem kötelez önsanyargatásra, sokkal inkább azt szeretné, ha a hívek maguk találnák meg a böjtölésnek azt a formáját, ami a húsvét örömére készíti fel őket, hiszen ez a "Jézus érkezésére felkészülés" időszaka.

A házastársak Jézushoz hasonlóan maguk is szelíddé és alázatos szívűvé válnak. Zárult a Házasság hete rendezvénysorozat - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=609556

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.