Bulvár

Idén már 15. alkalommal rendezik meg az Idegenvezetők világnapját

Idén már 15. alkalommal rendezik meg az Idegenvezetők világnapját

2016. február 27., szombat
Idén már 15. alkalommal rendezik meg az Idegenvezetők világnapját

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint annak Idegenvezetői Továbbképző Központja idén immár 15. alkalommal szervezi meg a fővárosban az Idegenvezetői világnapot. Az esemény keretében budapesti idegenvezetők mutatják be február 25. és 28. között a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

Az idegenvezetők jóvoltából ismét számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel és vasárnap buszos, hajós, villamosos városnézéssel várják a városlakókat, családokat, érdeklődőket, külföldieket és fővároson kívülieket. Idén először a mozgássérült buszok mellett, a hajós programon is lesz lehetősége részt venni a mozgássérülteknek. A rendezvény részletes és folyamatosan frissülő programja a

www.bkik.hu

oldalon olvasható. 1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők világnapja, amelyen az idegenvezetők elsősorban a turizmusban dolgozók, az utazási irodák, a szakemberek számára szeretnék bemutatni tudásukat, új lehetőségeket feltárva, valamint hogy felkeltsék a városvezetők, a média, a helyi lakosság figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.