Gyermekeit elhanyagoló házaspárt ítéltek el Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

Három év nyolc hónap, illetve másfél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság csütörtökön egy férfit és feleségét, akik a tél közepén élelem nélkül magukra hagyták nyolc kiskorú gyermeküket a fűtetlen lakásban.

A bíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és az elsőrendű vádlott, az apa esetében elrendelte egy korábbi jogerős ítélettel kiszabott nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. A bíróság mindkét vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette.

A jelenleg 37 éves férfi 1996-tól élt együtt két évvel fiatalabb feleségével, 1998 óta tíz gyermekük született. Kapcsolatuk azonban már az első fiú megszületése után megromlott. A vádirat szerint rendszeresek voltak köztük a veszekedések, ilyenkor gyakran ittas állapotban a gyermekek jelenlétében trágár módon szidalmazták egymás. A férfi rendszeresen bántalmazta feleségét, és többször előfordult, hogy a nagyobb gyerekeket is megütötte. Volt olyan nap, hogy a nő háromszor hívta ki a rendőröket férje miatt a Szeged külterületén lévő tanyájukhoz.

A házaspár egyik tagjának sem volt állása, csupán néha dolgoztak feketén rózsakertészeknél. Zömében segélyből származó, 350 ezer forintos jövedelmükből – saját bevallásuk szerint – havonta mintegy 50 ezer forintot fordítottak italra és cigarettára.

A férfi 2012. április 22-én, amikor ismét részeg volt, megragadta egyik – akkor tízéves – kislánya haját, majd a fejét beleverte a falba, egy kiálló szög pedig felsértette a gyermek fejbőrét. A vádlott azért bántalmazta a lányát, mert a gyerek enni kért.

Néhány hónappal később a férj délelőtt ittasan ment haza, hangosan kiabálni kezdett, összetörte a lakás berendezési tárgyait, és megfenyegette a feleségét azzal, hogy megöli őt.

A házaspár 2012. december 10-én több órára felügyelet nélkül hagyta nyolc kiskorú gyermekét. A kicsik koszosak és ápolatlanok voltak, a lakásban nem volt élelem. A helyszínre érkező rendőrök szerint a környéken akkora hó volt, hogy csak gyalogosan tudták megközelíteni a tanyát, a gyerekek a fűtetlen lakásban mégis rövidnadrágban és mezítláb voltak.

A büntetett előéletű férfi és felesége a vádirat szerint két nappal korábban egy ruházati üzletből próbált lopni. A férj 2011 tavaszán pedig társaival két alkalommal is megkísérelt feltörni egy bankautomatát Szeged belvárosában.

Az ítélet ellen a vádlottak és a védők fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Hogy tehet ilyet szülő a gyermekével?! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612527

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 25.

Előző sztori

Cseh Tamás Program: 21 médium kapott támogatást

Következő sztori

Kvótareferendum: az Európai Bizottság Magyarország magyarázatát várja a népszavazásról