Közélet

Gazdasági együttműködésről tárgyalt a MÁV az orosz vasúti fuvarozókkal

Gazdasági együttműködésről tárgyalt a MÁV az orosz vasúti fuvarozókkal

2016. február 12., péntek
Gazdasági együttműködésről tárgyalt a MÁV az orosz vasúti fuvarozókkal

A MÁV Zrt. meghívására a záhonyi térségbe látogatott a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsa (TSZKT) és az Oroszországi Vasutak (RZD) delegációja február 10-11-én, a közösen alakított munkacsoport ülésén bemutatták a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) és a Záhony-Port Zrt. által 2015-ben bejegyeztetett vámszabadterületben rejlő gazdasági lehetőségeket - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

A küldöttség felkereste a Záhony Térségi Logisztikai Klaszter tagvállalatait, így többek között a Záhony-Port és a Transit Group cégcsoport telephelyeit is. A terepszemlén az orosz és ukrán szállítmányozó társaságok vezetői megismerhették a térség átrakási és logisztikai potenciálját. A TSZKT-t 20 évvel ezelőtt alapították Moszkvában, határozatlan időre bejegyzett, nem kereskedelmi célú nemzetközi szervezetként, fő céljai között szerepel a tranzit- és külkereskedelmi áruk transzszibériai fővonalra terelése, a nemzetközi vasúti árufuvarozásokban résztvevők tevékenységének koordinálása az érintett országok közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében. A szervezet 100 tagot számlál, 23 országból, a mindenkori elnök az Oroszországi Vasutak (RZD) elnöke, jelenleg

Oleg Belozerov. Dávid Ilona

, a MÁV elnök-vezérigazgatója 2013-2015 között töltötte be a szervezet elnök-helyettesi pozícióját. A MÁV Zrt. 1996 óta részt vesz a tanács munkájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.