Közélet

Civileket is meg akarnak szólítani a Gulág-emlékév pályázataival

Civileket is meg akarnak szólítani a Gulág-emlékév pályázataival

2016. február 24., szerda
Civileket is meg akarnak szólítani a Gulág-emlékév pályázataival

A Gulág-emlékév szakmai vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak kutatók, hanem civilek is részt vehetnek az emlékévhez kapcsolódó pályázatokon.

Kovács Emőke

az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt mondta, hogy többféle pályázatot hirdettek meg, amelyekre továbbra is lehet jelentkezni, egészen március 22-éig. Sokféle tevékenységet támogatnak, rendezvényszervezők ugyanúgy részt vehetnek a pályázatokon, mint festőművészek - fűzte hozzá. A szakmai vezető a Gulág-emlékév következő állomásával, a kommunizmus áldozatainak csütörtöki emléknapjával kapcsolatban arról is beszélt, hogy már szerdán tartanak különböző programokat. A Fővám téri metróaluljáróban megnyíló Barakkba zárva - életre ítélve című tárlatot nagyon fontosnak és rendhagyónak nevezte. Azt mondta, hogy a kiállítás megközelítése újszerű, Magyarországon még nem volt hasonló: a túlélőkkel készített 21. századi életképeket szembesítik hasonló, archív felvételekkel. Kovács Emőke szerint a tárlat legfontosabb üzenete, hogy abszolút emberi értékekkel, hittel és reménnyel túl lehetett élni a Gulág "földi poklát". A megnyitó résztvevői személyesen találkozhatnak a túlélőkkel - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.