Közélet

30 ezren foglalkozhatnak embercsempészettel Európában

30 ezren foglalkozhatnak embercsempészettel Európában

2016. február 27., szombat
30 ezren foglalkozhatnak embercsempészettel Európában

Európában mintegy 30 ezren foglalkozhatnak embercsempészettel, akik évente 15 milliárd eurós haszonra tesznek szert a kontinensre tartó illegális bevándorlás támogatásával - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő hangsúlyozta, az Európai Uniónak elemi érdeke lenne határozottan fellépni az embercsempészek ellen, akik folyamatosan készek új útvonalakat keresni a hatóságok kijátszása érdekében. Kiemelte, a következő uniós csúcsnak mindenféleképpen új intézkedéseket kell hoznia a migrációs válság kezelésére, anélkül ugyanis "Európa végveszélybe manőverezheti magát". Az M1 műsorában az MTVA görög-macedón határról bejelentkező tudósítója beszámolt arról is, péntek óta tovább romlott a helyzet Görögországban, a macedón határnál továbbra is több ezer migráns várakozik Idomeninél, és még több menekült van úton a határ felé azt követően, hogy az elmúlt napokban átlagosan négyezer migráns érkezett a görög szigetekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.