Kultúra

Ismét Koch lett 2016-ban a szegedi színház bora + FOTÓK

Ismét Koch lett 2016-ban a szegedi színház bora + FOTÓK

2016. január 19., kedd
Ismét Koch lett 2016-ban a szegedi színház bora + FOTÓK
szinhaz_sajttaj006kf

Két új bemutatóval, Az elveszett levéllel és az Árgyélus királyfi című gyermekdarabbal készül a februárra a Szegedi Nemzeti Színház. A keddi sajtótájékoztatón bemutatták a színház borát, a Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique-t.

Eseménydús évet tudhat maga mögött a Szegedi Nemzeti Színház, hiszen számos vendégjátékot, saját bemutatót és egy újévi koncertet fogadott falai közé. A Nagszínházban telt házzal ment a Hair, míg a dixie gála a Kisszínház nézőterét töltötte meg, valamint ugyancsak óriási volt az érdeklődés a szegedi szimfonikusok újévi parti-túrájára - foglalta össze

Gyüdi Sándor

főigazgató az elmúlt hetek, hónapok történéseit a színház ez évi első sajtótájékoztatóján. A Nagyszínházi bemutatók közül ugyancsak nagy sikernek örvend a Luxemburg grófja, s a Szerelmi bájital is műsoron marad még februárban. A továbbjátszások mellett a jövő hónapban több új bemutatóval is készül a szegedi nemzeti: február 12-én Az elveszett levél című zenés tragikomédiát, majd rá két hétre az Árgyélus királyfi című gyermekdarabot tűzik műsorra.

szinhaz_sajttaj003kf

Caragiale

Az elveszett levél című előadásáról

Ádám Tamás

rendező távollétében

Barnák László

számolt be a sajtó előtt. A színész Dudu, a város rendőreként áll színpadra a 130 éves, ellenben minden korban aktuális darabban, ami egy választási kampány körüli hajcihőt mutatja be. Ezt az évszázadtól, aktuálpolitikai ideológiáktól mentes világot szélsőséges, szórakoztató figurák uralják; az egyik ilyen karaktert testesíti meg a színpadon

Borovics Tamás

. Mint arra a színész rávilágított, a darab kulcskérdése maga a cím, pontosabban egy oly szerelmi levél elvesztése, melyet mindenki magának akar, amiben a választási kampány résztvevői zsarolási lehetőséget látnak. Február 26-án egy daljátékot, az Árgyélus királyfit mutatják be a Nagyszínházban.

Tóth Péter

kétfelvonásos előadásán azonban nemcsak a gyerekek, a felnőttek is önfeledten szórakozhatnak - tett erre ígéretet

Schlanger András

rendező. Úgy fogalmazott, olyan darabot szeretne színpadra állítani, ahol kicsik és nagyok nem arra figyelnek, kényelmes e a szék. Három helyszínen játszódó klasszikus, mesekönyvekre emlékeztető világot álmodtak meg, a látványtervekbe a sajtó is bepillanthatott. A darab zeneiségével kapcsolatban Gyüdi Sándor azt mondta, szellemes, humoros és gyermekek számára befogadható dalokat tartalmaz, a felnőttek pedig több zenei stílus keverékét fedezhetik fel benne. Árgyélis királyfi szerepe dupla szereposztással fut majd:

Szélpál Szilveszter

és

Szondi Péter

osztoznak rajta. Az Árgyélus királyfi bemutatója kapcsán

Rádi Katalin

, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója megjegyezte, február 27-én kedvezményes jegyekkel a színházba várnak minden alapítványi tagot és külsős érdeklődőt. Az alapítvány farsangi családi mulatsággal készül, a gyerekek jelmezt, kreatív alkotásaikat peig ajándékokkal jutalmazzák.

szinhaz_sajttaj008kf

Először láthatja a közönség Magyarországon a Shaolin warriors formáció. A bemutató a legmagasabb szintű légzés- és harctechnikai gyakorlatokból áll, melyet egy 16 tagú szerzetesekből és mesterekből álló csoport mutat be a templom 75 éves mesterének és egy shamisokból (fiatal szerzetes) álló csoport vezetésével. Február 20-án feltárul a legendás harci szerzetesek mágikus erejének titka , melyet még egyetlen seregnek sem sikerült legyőznie - írja honlapján a Szegedi Nemzeti Színház. Akárcsak tavaly, idén is a Koch borászat egyik palackjára esett a Szegedi Nemzeti Színház választása. A teátrum 2016-os bora egy Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique, melyet

Koch Csaba

borász mutatott be. Kiderült, az idei Katarzis egy 2011-es évjáratú nedű, ami a legmagasabb szintű vörösborok egyike.

A keddi sajtótájékoztatón bemutatták a színház borát, a Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique-t.http://szegedma.hu/?p=602389

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.