Közélet

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel Martin Schulz

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel Martin Schulz

2016. január 18., hétfő
Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel Martin Schulz

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel az Európai Parlament elnöke a testület plenáris ülésének megnyitóján hétfőn Strasbourgban.

A terrorizmus elleni harcot a demokratikus értékekre építve, a rendőrség, a jogállamiság és az EU-szintű együttműködés fegyverével vívják - hangsúlyozta

Martin Schulz

. Az újév úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal - mondta a politikus. A brutális párizsi, tuniszi, jakartai és máshol elkövetett terrortámadásokat követően, a január 12-én Isztambul szívében elkövetett támadásban tíz német EU-állampolgár halt meg, kilenc súlyosan megsebesült. A január 15-i merénylet Ouagadougouban, Burkina Fasóban több mint kéttucat embert ölt meg hét különböző országból és ötvenet megsebesített - emlékeztetett Schulz. Az uniós elnök kifejezte együttérzését az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és a sebesültek gyors felépülését kívánta. "A határok nélküli terrorizmus a szabadságunkat célozza és mindannyiunkat fenyeget, Törökországban, Európában, mindenhol. Ezek a cinikus gyilkosságok nem félemlítenek meg minket" - fogalmazott a parlament elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.