Novemberi Szerencsenapok Extra

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel Martin Schulz

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós szintű terrorellenes összefogásra szólított fel az Európai Parlament elnöke a testület plenáris ülésének megnyitóján hétfőn Strasbourgban.

A terrorizmus elleni harcot a demokratikus értékekre építve, a rendőrség, a jogállamiság és az EU-szintű együttműködés fegyverével vívják – hangsúlyozta Martin Schulz.

Az újév úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: gyilkos erőszakkal és mély szomorúsággal – mondta a politikus.

A brutális párizsi, tuniszi, jakartai és máshol elkövetett terrortámadásokat követően, a január 12-én Isztambul szívében elkövetett támadásban tíz német EU-állampolgár halt meg, kilenc súlyosan megsebesült. A január 15-i merénylet Ouagadougouban, Burkina Fasóban több mint kéttucat embert ölt meg hét különböző országból és ötvenet megsebesített – emlékeztetett Schulz.

Az uniós elnök kifejezte együttérzését az áldozatok családjának és hozzátartozóinak, és a sebesültek gyors felépülését kívánta.

“A határok nélküli terrorizmus a szabadságunkat célozza és mindannyiunkat fenyeget, Törökországban, Európában, mindenhol. Ezek a cinikus gyilkosságok nem félemlítenek meg minket” – fogalmazott a parlament elnöke.

Előző sztori

Kondorosi Évának ítélték oda a Szegedért Alapítvány fődíját

Default thumbnail
Következő sztori

Előzetesben a Kiskunhalason rendőrökre támadó menekültügyi őrizetesek

Legutóbbi hasonló cikkek