Közélet

Migránsokat dobtak vízbe az emberkereskedők az olasz partoknál

Migránsokat dobtak vízbe az emberkereskedők az olasz partoknál

2016. január 11., hétfő
Migránsokat dobtak vízbe az emberkereskedők az olasz partoknál

Egy szomáliai nő a tengerbe fulladt a dél-olaszországi Santa Maria di Leuca partjainál, miután a migránscsoportot szállító embercsempészek vízbe dobták őt és társait - jelentette az olasz sajtó a helyi hatóságok közlése alapján. Másokat is keresnek, akik hasonló körülmények között eltűntek.

Harmincöt embernek sikerült élve elérnie az olasz partokat, vagy az olasz parti őrség emelte ki őket a tengerből. A vízből kimentett egyik férfit kihűléssel szállították kórházba. A szomáliai migránsok csoportja Észak-Afrika partjairól indult el, és gumicsónakkal kelt át a tengeren. A túlélők beszámolói szerint a mintegy negyvenfős csoportban 21 nő és egy kiskorú is volt. Hétfőre virradóra állítólag már megpillantották az olasz partokat, de az embercsempészek a tengerbe lökték utasaikat és magukra hagyták őket. Az elsőként partot érők adták le a riasztást. Az olasz hatóságok hajókkal és helikopterrel keresték a túlélőket. A dél-olaszországi Puglia partjaira hónapok óta nem érkezett migráns. A régió ritka célállomásnak számít, mivel a tengeren érkező csoportok többsége az Afrikához közelebb eső Lampedusa, Szicília vagy Calabria partjai felé igyekszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.