Labdarúgás: hat évtizedes a kapcsolata a futballal Csepregi Istvánnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csmlsz_dijkioszto09_gs

Immáron hatodik ikszébe lépett Csepregi István és a futball kapcsolata: a jelenleg a Szentesi Kinizsi TE vezetőségében elnökségi tag posztot betöltő szakember játékos és játékvezetői pályafutását követően majd’ 40 éve dolgozik a Kinizsiért.

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának évadnyitó értekezletén vehette át a szentesi labdarúgás mindenese az Életmű-díjat: Csepregi István 60 évet követően is a Kurca-parti labdarúgásért dolgozik, hihetetlen tapasztalatával segíti a szentesi labdarúgást. „Azt hiszem, azoknak, akik régóta dolgoznak a labdarúgásban, azoknak régi vágya, hogy elismerjék a munkájukat” – fogalmazott portálunknak Csepregi István, aki 1956-ban került először kapcsolatba a labdarúgással: eleinte mint játékos, majd játékvezető, ezt követően pedig mint csapatvezető töltött be szerepet a futballban.

„Orosházán kezdtem a futballt, majd hazakerültem Szentesre, ezt követően sajnos megsérültem. Egy Duka Imre nevű játékvezető csalt el, hogy menjek el bírónak, mivel hogy megsérültem, és már nem fogok focizni. 1977-78-as szezonban keresett meg négy Kinizsi-vezető, hogy elvállalnám-e a csapat vezetését, azóta itt dolgozok Szentes labdarúgásában” – részletezte Csepregi István.

Ahogy a szentesi labdarúgás meghatározó alakja kifejtette, voltak szép és kiemelkedő, de nehéz időszakok is karrierje során, amelyek közül a legszebbnek a fiatalságot tartja, amikor még aktívan játszhatott. „A legszebb sportbeli emlékem, amikor a szentesi csapattal harmadikok lettünk az NB II-be, az egy nagyon szép korszak volt. A Kinizsivel összesen olyan 20 bajnoki címet nyertem 1977 óta” – tette hozzá Csepregi István.

Csepregi István most is a szentesi labdarúgásért dolgozik: jelenleg is tagja a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Szentesi Kinizsi elnökségének. „Már nagy feladatokat nem akarok vállalni, de amíg számítanak a munkámra, addig segítem őket. Ha a fiatalok valamit igényelnek vagy kérdeznek, akkor segítek a tapasztalatommal, de beleszólni nem akarok a munkájukba” – mondta el a sportvezető.

A Kinizsi idén jól szerepel a bajnokságban: a pontvadászat felénél 32 ponttal a negyedik helyen áll a Szentes, csupán rosszabb gólkülönbséggel szorul le a dobogóról a Sándorfalva mögött. „Annyit tudni kell, hogy 10 játékost igazoltunk ebbe a csapatba, akik között van néhány olyan, akik legalább 3-4 évet, de az edzőnk, Koncz Zsolt tíz évet is futballozott NB II-ben. Azt is meg kell említeni, hogy három ’96-os, és egy ’97-es gyerek is játszik a csapatban, vannak fiataljaink is. Az utánpótlás területén nincsen gond, hiszen az ifjúsági csapat három csapatból tevődött össze, ezért játszanak kiemelkedően. Egészséges verseny alakult ki a csapat tagjai között” – fejtette ki véleményét az idei teljesítménnyel kapcsolatban Csepregi István.

A szentesiek mindenese kitért rá, a 2015/16-os szezonra kimondott célt nem tűztek ki maguk elé, csupán a minél jobb eredmény elérését szeretnék teljesíteni. „Az ifjúsági csapat évek óta mindig dobogón volt, vagy az ifi vagy a serdülő, így megvolt a sikerélmény a gyerekeknek, ezt kell most tovább építeni. Szentesen mindig híres volt a labdarúgás, hiszen 18 NB I-es játékos került ki innen, akik között vannak válogatottak is, mint Pusztai vagy Gujdár” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Csepregi István.

Kitért rá, a szentesi labdarúgás fejlődésében további előrelépés várható, amennyiben a TAO-támogatás megmarad. Véleménye szerint amennyiben ez nem valósul meg, akkor azok a sportágak nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, akik TAO-támogatást kapnak. „Infrastruktúra területén pedig sokat fejlődhetünk, tavaly kívül, valamint részben belülről is felújítottuk az öltözőt, épült egy műfüves pálya, most pedig sportszálló felújítása fog következni, amit két éven belül kell befejeznünk” – részletezte a jövőben megvalósulható szentesi fejlesztéseket Csepregi István.

Interjú-sorozatunk korábbi részei az MLSZ Csongrád megyei igazgatóság által Életmű-díjjal kitüntetett szakemberekkel:

Talpai János szerint változnia kell a labdarúgásnak

Szegényebb lenne a magyar labdarúgás a kis műhelyek nélkül Gyarmati Mihály szerint

Tóth István Pipu büszke a csapatára, de szükség esetén “lebaltázza” őket

Nem szól bele a fiatalok munkájába, de tapasztalatával tovább segíti a szentesi labdarúgást Csepregi István.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=603607

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 23.

Előző sztori

Pál József: Az igényes nyelvhasználat önmagában kultúrateremtő

Következő sztori

Bakondi: nem csökken a migrációs nyomás a rossz idő ellenére sem