Kövek a zsebben – pódium előadás a BFMK-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

0202_Kovek_a_zsebbenA londoni West End díjnyertes darabjával, Marie Jones: Kövek a zsebben című vígjátékával folytatódik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Pódium bérletsorozata. A február 2-án, kedden 19 órakor kezdődő előadás főszerepében Rudolf Pétert és Kálloy Molnár Pétert láthatja a közönség a hódmezővásárhelyi kultúrközpont színpadán.

A londoni West End díjnyertes darabja, nem véletlenül hódítja meg szerte a világon a szakmai és a nagyközönséget egyaránt. A nézőket kulisszák mögé kalauzolja, akik egy amerikai filmforgatás kellős közepén találják magukat, Írországban. A fergeteges folytatást a két, statisztát játszó főszereplő biztosítja, akik úgy mesélik el a történetet, hogy a forgatáson megforduló összes karaktert (férfit és nőt válogatás és kegyelem nélkül) maguk keltik életre. Ám a percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők akciója mögött felsejlik a mai Írország kétarcúsága, a tradíció és az elkerülhetetlen (?) amerikanizálódás közötti vergődése – olvasható az előadás ajánlójában. A bravúrszerepet két bravúrszínész, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter alakítja.

Default thumbnail
Előző sztori

Palkovics: több szaknál is változtak az előre meghatározott ponthatárok

Default thumbnail
Következő sztori

Vasárnap lejárnak a tavalyi megyei matricák

Legutóbbi hasonló cikkek