Közélet

KDNP: nem szerepelt és nem szerepel a párt programjában a szingliadó

KDNP: nem szerepelt és nem szerepel a párt programjában a szingliadó

2016. január 14., csütörtök
KDNP: nem szerepelt és nem szerepel a párt programjában a szingliadó

A Kereszténydemokrata Néppárt tervei és programjai között nem szerepel és nem szerepelt a szingliadó és a médiumok által Cselekvési tervként aposztrofált egyéb ötlet sem.

A kisebbik kormánypárt a sajtóban több helyen megjelent információkra reagálva csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: a KDNP a súlyos demográfiai helyzetet az első számú nemzeti sorskérdésnek tartja. Mérséklésére két eszközt tartanak hatékonynak: a családbarát gondolkodás erősítését, illetve a gyermekvállalás lehetőségének megteremtését, vagyis a családok támogatásának növelését. Ilyen például a családi adókedvezmény vagy az otthonteremtési támogatás. Kitértek arra is: a KDNP demokratikus párt, csaknem tízezres tagsága körében szabad lehetőség van a magánvélemények megfogalmazására. Ettől még ezek nem válnak a pártprogram részévé - jegyezték meg. Csütörtökön több orgánum idézte a HVG-ben nyilvánosságra hozott dokumentumot, amely a hetilap szerint "a KDNP-nél terjed", és amelyben többek között arról is szó esik, hogy a 35 és 45 év közötti gyermektelen nők esetében korlátoznák az abortuszt, az így születendő gyermekeket pedig rögtön örökbe adhatnák. A javaslatokat megfogalmazó

Benda József

cselekvési terve szerint - egyebek mellett - a tíz embernél többet foglalkoztató munkahelyeken népesedési megbízottat kellene alkalmazni, aki arra figyelne oda, hogy ne dolgoztassák túl a 35-42 éves nőket, az egyetemista lányok pedig házasságkötési és gyermekvállalási ösztöndíjat kaphatnának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.