Közélet

Jobbik: a kormány zárjon el minden pénzcsapot az ORÖ elől!

Jobbik: a kormány zárjon el minden pénzcsapot az ORÖ elől!

2016. január 11., hétfő
Jobbik: a kormány zárjon el minden pénzcsapot az ORÖ elől!

A Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy haladéktalanul zárjon el minden "pénzcsapot" az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) elől, függesszen fel minden folyamatban lévő pályázatot, és vegye vissza állami tulajdonba az ORÖ-nek átadott ingatlanokat.

Mirkóczki Ádám

, a Jobbik szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében felszólította egyúttal az Országos Roma Önkormányzatot, hogy a folyamatban lévő hatósági eljárások végéig haladéktalanul oszlassa föl magát és függessze fel működését. Tekintettel arra, hogy szinte minden nap "piszkos részletek" derülnek ki az ORÖ működésével és pénzmozgásaival kapcsolatban, kijelenthető, hogy "minden egyes forint", amit a testület kap, azt vagy nem az összeg eredeti rendeltetésének megfelelően használják fel, vagy egyszerűen csak ellopják - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a kialakult helyzetért a Jobbik szerint

Farkas Flórián

miniszterelnöki megbízott az első számú felelős, és amíg az ő mentelmi joga tart, addig csak az ÖRO működésének felfüggesztésével lehet "gátat vetni a további jogosulatlan pénzszórásnak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.