Jégkorong: újvidéki túrával nyitja az évet a Tisza Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan-ns_stars05kf

Bár a papírforma két sima győzelmet ígér, valójában igen nehéz két mérkőzés elé néz a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC a hétvégén.

Kalocsa László tanítványai Újvidéken töltik a hétvégét, ahol szombaton az NS Stars, vasárnap pedig a Vojvodina lesz az ellenfél. Előbbi együttest hazai pályán 10-4-re, utóbbit a szezonnyitón 10-2-re verte a négy fellépése után még veretlenül éllovas Tisza-parti gárda. Ugyan a Stars azóta már két győzelmet is aratott, a regionális ellenlábas viszont egyelőre pont nélkül áll a bajnokságban, mindemellett a Szegeden látottak alapján mindkét esetben Bosnyák Márkóék tűnnek az esélyesebbnek. Sajnos azonban itt jön a “de”.

Ugyanis a négy szereplése alkalmával 13 gólig jutó Fekti Ádámra lecsapott a MOL Ligában játszó DVTK Jegesmedvék alakulata, továbbá a szintén a támadósor meghatározó részének számító Ódry Tamás, Ambrus András páros sem tud majd ezúttal ott lenni a társakkal Újvidéken. Mindez annyit tesz, hogy a Volán alapvetően nyolc védővel és öt csatárral utazik, így például a hosszú idő után külföldről visszatérő Michael Maslac is várhatóan a megszokottól eltérő szerepkörben lesz kénytelen jégre lépni, akárcsak Fülöp László, vagy Szabó Dávid. “Ezek a legnehezebb meccsek. Két kötelező győzelemnek kellene következnie, de azt is tudni kell, hogy amikor ezekkel a csapatokkal itthon játszottunk, ők előtte még alig-alig voltak jégen. Gondolom, azóta sokat fejlődtek, sokat javultak, mi pedig korántsem a legideálisabb összeállításunkban fogunk felállni. Nem lesz könnyű feladat” – árulta el portálunknak Kalocsa László vezetőedző.

A Tisza Volán legközelebb január 23-án játszik hazai pályán, amikor a pályaválasztói jogát feladó Vitez érkezik ismét Szegedre.

Csatárhiánnyal küzdve utazik Újvidékre a hétvégén a Tisza Volán – Kalocsa László tanítványainak így is csak a dupla győzelem lehet a célja. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=599989

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 7.

Előző sztori

Egy tűzesethez riasztották a tűzoltókat szerdán

Következő sztori

Kerékpár tulajdonosát keresik a rendőrök