Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Jégkorong: továbbra is nyeretlen a Volán a Partizan ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tisza_volan-partizan005kf

Nem sikerült megtörnie a Partizan Beograd elleni rossz sorozatát a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC-nek: Kalocsa László tanítványai hétgólos vereséget szenvedtek a szerb rekordbajnoktól.

Rangadóra készült a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC, hiszen a szerb rekordbajnok Partizan Beograd érkezett vasárnap este a szegedi műjégpályára. A Partizanban három orosz légiós is pályára lépett, így egy jelentősen megerősített kerettel érkeztek a belgrádiak Szegedre.

Mindez látszott is a pályán: nagyon keményen kezdett a Partizan, Brkusanin góljával pedig alig három perc elteltével meg is szerezték a vezetést. Nehezen találta a ritmust a Volán, amely talán éppen kezdett fölénybe kerülni, sőt, Komáromi egy óriási ziccert elhibázott, amikor megduplázta előnyét a Partizan, így tíz perc elteltével már kettővel vezettek a szerbek. Az orosz kontingens egyik tagja, Vlasov rövid idő alatt kétszer is komolyan tesztelte Szőkét, majd negyed óra elteltével a sokadik jól, kapásra kijátszott helyzetet Vlasov már bevágta, 0-3. Nagy elánnal jött ki a második harmadra a Volán, de nem sikerült a szépítés – sőt, emberhátrányba kerültek a szegediek, a Partizan pedig a második fórját is kihasználta, így már néggyel vezettek az oroszok által húzott szerbek. Ódry még visszahozta a Volánt, (1-4) majd Komáromi még közelebb hozhatta volna a Szegedet, de a remekül védő Lukovic megakadályozta ebben. A harmad felénél a harmadik emberelőnyét is gólra váltotta a Partizan: hihetetlen precízen játszották meg ezeket a helyzeteket, így hamar letörték a szegediek szarvát. Az ötödik szerb gól után Mitic buktatásáért büntetőt is lőhetett a Partizan, de Mitic ezt elhibázta, majd a négy-a-négy elleni játékból is jobban jött ki a fizikálisan is nagyon topon lévő Partizan, amely a második harmadban is három gólt szerezve gyakorlatilag eldöntötte a meccset az utolsó 20 percre.

A legutolsó reményt Zukov emberhátrányos gólja jelentette: halvány remény még felcsillanhatott a Volán előtt, de az elhibázott lehetőség után a remekül játszó Zukov a szintén pazar meccset játszó Brkusanin passzából vette be Szőke kapuját. (1-7) A végén sem vett vissza a Partizan, amely orosz légiósai vezérletével megérdemelten nyerte meg a rangadót, a Volán pedig bár derekasan küzdött, és Lukovic kapust is nagy feladatok elé állította, de nem tudta megtartani hibátlan mérlegét, és tovább él a rossz sorozata a Partizan ellen, így továbbra is nyeretlen a szerb rekordbajnok ellen.

A Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC következő mérkőzésének pontos időpontja még nem ismert, az biztos, hogy idegenben lép pályára a csapat.

Szerb I. osztályú jégkorong bajnokság

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – HK Partizan Beograd 2 – 9 (0-3,1-3,1-3)
Szeged, műjégpálya, 1000 néző. Vezette: David Perduv, Ivan Nedelkovic, Uros Aleksic.
Tisza Volán: Szőke – Maslac, Bontovics, Ambrus, Komáromi, Bosnyák – Szentgyörgyi (kapus) – Vígh, Fülöp, Egyed, Ódry, Varga – Szabó D., Kukucska, Soichiro, Major. Vezetőedző: Kalocsa László.
Partizan: Lukovic – Zubov, Brkusanin, Milovanovic, Vlasov, Zukov – Ganic (kapus), Komazec, Gabric, Terzic, Ristic, Rakovic – Pavlovic, Stoiljkovic, D. Jankovic, Mitic, Dovricic. Vezetőedző: Nikola Bera.
Gól: Brkusanin (3:46, 0-1 ; Zukov) Milovanovic (10:00, 0-2, Vlasov, Zukov – emberelőnyből) Vlasov (15:52, 0-3, Zukov) Brkusanin (23:06, 0-4, Milanovic – emberelőnyből), Ódry (24:48, 1-4) Brkusanin (30:06, 1-5, Milovanovic) Milovanovic (34:42, 1-6) Zukov (43:58, 1-7, Brkusanin – emberhátrányból) Terzic (45:50, 1-8, Gabric – kettős emberelőnyből) Szabó D. (46:50, 2-8, Ódry), Zukov (59:20, 2-9, Milovanovic, Vlasov)
Kiállítás: 10 perc ill. 4 perc.

Kalocsa László: “Ezt mondtam az elején is, rengeteg pontunk van, de meg kell nézni, hogy ki ellen szereztük. Most látszott igazán, hogy egy profi és egy amatőr csapat között mekkora különbség van. Mi ezt a versenyt nem tudjuk felvenni sem a Zvezdával, sem a Partizannal, hogy ilyen minőségű külföldi játékosokat hozzunk. Megérdemelten nyert a Partizan, a játék minden elemében felülmúlt bennünket, ráadásul ennek a Partizannak abszolút nincs szüksége rá, de a játékvezetői segítséget is megkapták. Talán nem számítottunk egy ilyen erősségű Partizanra: a tavalyi csapat ellen egészen biztos, hogy egy ki-ki meccset játszottunk volna, ez a három ember rengeteget dobott rajtuk. Nem szabad elfelejteni, tavaly ez a Partizan egy egysoros csapat volt, most ezek az emberek egy sorral hátrébb csúsztak, lett második sora a csapatnak.”

Online közvetítésünk

VÉGE

III. harmad 2-9 (0-3, 1-3, 1-3)

60′ Énekelnek a szerb szurkolók: ez a vége, a Partizan megérdemelten nyeri meg a derbit, az első harmadban kiharcolt előnyét még tovább tudta növelni a meccs során a szerb rekordbajnok. Ezzel oda a Volán veretlensége, és nem törik meg a Partizannal szembeni nyeretlenségi széria sem.

60′Még egy gól a végére, 2-9. A bal oldalon ment el Milovanovic, aki a hosszúhoz passzolt, az ott érkező Zukov pedig a léc alá vágta a korongot, növelve ezzel a különbséget.

59′ Fülöp bújnak ki két szerb védő között, de végül bottal megállítják a korongot a bekkek, nincs belőle helyzet.

57′A Partizan most tüzel bátran távolról, de Szőke és a védelem állja a rohamokat. Soichiro indult volna meg egy kontrával, végül azonban nem jut a kapu fele védője szorításában.

54′ Ez nagy helyzet volt, a Volán most okosan és szépen játszva jutott el helyzetig, de Ambrus életerős lökete elkerülte Lukovic kapuját, hiába lőhetett szabadon.

51′Ketten álltak szemben Lukovic-csal szegedi részről, de Ambrus és Soichiro sem tudta kapura tűzni a korongot, jól védekeztek velük szemben. Nem sokon múlt egy verekedés Komáromi és Gabric között, de korábbi párharcot nehezményezett a szerb, de végül nincs bunyó.

49′Fülöp még a kék vonal előttről tűzi rá, de elég veszélyes volt, rajta kellett lennie Lukovicnak. Megint egy távoli próbálkozás a vendégektől, de ezt most Zukovtól jócskán magas volt.

47′ GÓÓÓL! Ez már beakad a Volánnak is távolról, Szabó Dávid löketébe jól szúrnak bele a kapu előtt, az imént Bosnyák lövésénél hatalmas bravúrt bemutató Lokuvic most nem ér oda, 2-8.

46′ Ez viszont már bent van, 18 másodperc volt még vissza, meglepő lett volna, ha az emberelőnyben ilyen magabiztosan játszó Partizan ezt nem használja ki. Terzicre jött ki a figura, aki nem hibázott ziccerben, 1-8.

46′ Egy percet kibírunk a kettős hátrányból, majd Zukov menne el ziccerig, de most Szőke bravúrja megakadályozza őt a gólszerzésben. Még 48 másodperc a kettős hátrányból.

45′ Rögtön itt a szegedi kiállítás, Ambrust küldik le két percre. Sőt, Kukucska is leül, 1.49-ig kettős emberhátrányban a Volán.

44′ Gól… Emberhátrányból is betalál a Partizan, megnyílt a terület Zukov előtt, Brkusanin most előkészít, Zukov pedig Szőkét is kicselezve üti a kapuba a korongot közelről, 1-7.

43′Szépen akarta ezt Ódry, aki meglétta a kicsi folyosót, és visszatette volna Bosnyáknak, de ha csak egy centivel is, de lemarad a jobb vasnál érkező Bosnyák.

42′ Maslac lábát kihúzzák a kapuval szemben, ez kiállítás: a meccs során másodjára kerülünk emberelőnybe Gabric kiállítása után.

41′Egy nagy távoli lövés Soichirótól, bravúr jön viszont Lukovictól. Nagy elánnal kezd a Volán az utolsó harmadban, a japán lövése után ketten várták a kapu mögöttről visszatett korongot, de végül mentettek a bekkek.

II. harmad 1-6 (0-3, 1-3)

40′Megint egy éles távoli lövés középről, de ez most a palánkról jön vissza Milovanovictól. Újabb nagy szerb helyzet a buli után, de Zukov közeli, kissé kellemetlen lövését fogja Szőke. Ez a vége, a Partizan remekül használja ki az emberelőnyeit, és távolról is igen veszélyes – így magabiztos, ötgólos előnnyel várhatja a záró harmadot.

37′Többen voltak a jégen a szerbek, de nincs büntetés… Na most, három a kettő ellen: Egyed kérte is a pakkot, de már addigra figyeltek a bekkek is.

35′ Gól, 1-6. A rohanásból a szerbek jönnek ki jobban, a két embert is kicselező Milovanovic valahogy Szőke lába mellett is el tudta tenni igen éles szögből, majdhogynem a kapuvassal egy vonalban állt, de sikerült gólt szerezni, így már öttel megy a Partizan.

34′ Hát ez nem jött össze, még majdnem hátrányból ütött gólt a Partizan, és közben Bosnyák is összeszed egy kiállítást, négy a négy ellen másfél percig a csapatok.

34′ Bosnyákot ugyanolyan helyzetben buktatják, mint az imént a Partizan büntetőjénél: jön is a meccs első kiállítása a szerbek részéről. De jó lenne úgy kihasználni a fórt, mint ahogy a Partizan teszi ezt ma…

32′A kapu mögül visszakanyarodva lőtt Gabric, de ezzel nem tudta meglepni Szőkét.

31′ KIMARAD! Mitic amilyen nagy lendülettel érkezett, annyira nem tudott mit kezdeni a ziccerrel, ezt megfogta Szőke, marad a négygólos különbség.

31′ KAPUVAS! Távolról nagyon jól lőnek a szerbek, ezt már megmutatták, de most Vlasov lövése a vasról jön vissza. BÜNTETŐ! Ziccerben buktatták a bírók szerint Miticet, jöhet egy büntető!

30′ Gól, hát ez egészen hihetetlen… A harmadik emberelőnyét is rögtön gólra váltja a Partizan, megint egy távoli lövés középről, amire nem érhet oda Szőke, Brkusanin harmadik találata, 1-5.

29′Újabb szegedi kiállítás: ez a harmadik hátrány, most Ódry a kiállított térdhasználatért – tegyük hozzá, ilyet láttunk már nem egyet a Partizantól is…

27′ Újabb szegedi lehetőség: Ódry és Bosnyák indult meg, velük szemben csak két szerb védő állt, előbbi szépen tálalt Bosnyákhoz, de a bevetődő bekk és a kapus közösen állták útját a korongnak. Most egyértelműen a Szeged irányítja a meccset.

26′ Majdnem ott a következő! Komáromi hagyja ott védőjét, majd szépen megcélozza a jobb alsót, de ezt fogja Lukovic. Ez kell, lendületbe került most a Volán!

25′ GÓÓÓÓÓL! EZ VISZONT MÁR BENT VAN! Ódry egynéni villanását követően pontosan céloz, a korong a sarokban köt ki, fontos volt, hogy még hamar sikerüljön zárkózni, 1-4! Meg is jön a közönség hangja!

25′ Rögtön egy nagy szegedi helyzet: Bosnyák és Bontovics indult meg ellenállhatatlanul, utóbbinak azonban már nagyon kevés helye maradt, ütközött Lukovic kapussal is, de nincs meg a szépítés.

24′ Gól, ebből az emberelőnyből is gólt lő a Partizan: másfél percet ugyan kivédekezett a Volán, de egy pálya közepéről elengedett távoli, Brkusanin-lövés beakad a bal alsóba, 0-4.

22′ Partizan-helyzettel kezdődik a második harmad is: Vlasov lőhetett a kapuval szemben,de Szőke védte ezt a próbálkozást. Ráadásul emberhátrányba is kerülünk: Varga Dávidot állítják ki két percre.

I. harmad 0-3

20′ A Partizan még vezethetett egy támadást, de a buli után nem tudtak már komoly helyzetet kialakítani. Eddig rémálomszerűen alakul a szegediek számára ez a meccs, az várható volt, hogy ez egy nagyon komoly derbi lesz, de úgy tűnik, az oroszok nagyon hamar beilleszkedtek a Partizanba, és máris erősségei a csapatnak. Persze nincs minden veszve, de komoly küzdelem kell a hátralévő két harmadban a Volántól veretlensége megőrzéséhez.

18′ Itt az újabb helyzet, Milovanovic tud meglépni a bal oldalon, de ballal ezt nem tudja a hosszú felsőbe húzni. Eddig az orosz légiósok húzzák a Partizant, ők valóban komoly minőséget jelentenek a szerbeknek.

16′ Most viszont nincs, 0-3… Megint majdhogynem ugyan onnan lő gólt a Partizan, orosz összjáték után Zukov harmadik asszisztjából Vlasov kőkeményen bevágja a vas alá jobbról, 0-3.

16′ Most szerencsénk is volt, három az egy ellen elpasszolták a szerbek. Egyre “keményebb” egyébként a csata, sok az ütközés, a párharc.

15′ Ez most egy nagyon tetszetős akció volt a Szegedtől, Ódry húzta be bőrben a korongot védőjével szemben, majd okosan kiosztotta a jobb szélre Bontovicsnak, de Lukovic ezt a közelit is fogta – eddig a Partizan kapusára nem lehet panasz, sajnos jól véd.

13′ Vlasov két gólt is szerezhetett volna rövid idő alatt! Előbb egy óriási bombát ereszthetett meg, mivel üresen maradt a jobb oldalon, de kapáslövése mellé ment, majd ziccerig mehetett egy szerzett koronggal, de Szőke közreműködésével jóval a kapu fölött kötött ki a pakk.

12′ Ódry majdnem válaszol, középen volt egy kis helye, de Lukovic remekül védte a felsőbe tartó korongot. Látszik a begyakorolt játék a vendégeken, mindkét góljukat szinte hasonló szituációból ütötték.

10′ Bontovicsot kiállítják testre ütésért, így két percre emberhátrányba kerül a Szeged – de csak eddig, máris gólra váltja ezt a Partizan, ezzel kiegészül a Szeged: egy kapu mögül visszatett pakkot Milovanovic vágott Szőke kapujába, 0-2.

9′ Ez érdekes volt, Vlasov lépett ki remekül, és csuklóból szépen ellőtte a pakkot, mindenki keze a levegőben volt, hogy ez gól, de a bírók nem így ítélnek, marad a 0-1. Veszélyesebb talán a Partizan, de egyre többször alakít ki helyzetet a Szeged is.

8′ Mi maradt ki?! A meccs legnagyobb szegedi lehetőségét hagyta ki Komáromi, aki Ódryval léphetett ki, és velük szemben csak egy szerb védő állt, de Komáromi nem tudta elhúzni a kapus mellett a pakkot.

5′ Eladott korong után kontrázhat most a Partizan: egy kicsit megköszönhetjük ezt most a meginduló Jankovicnak, aki nem passzolt, hanem előtte, de ezen Szőke rajta volt.

4′ Gól, sajnos ezt már beüti a Partizan, 0-1! Brkusanin Zukov passzát üti kőkeményen a felső vas alá lendületből, itt már Szőke is tehetetlen volt.

3′ Ez már nagyobb helyzet volt, a kapu mögül jött visza Rakovic, majd két társ is üresen volt, de végül a visszaérő bekkek megakadályozták, hogy komolyabb lövési lehetőség legyen, Szőke pedig megfogta a korongot.

2′ Az első védést mutatja be Lukovic Maslac kísérlete után, majd Szőke fog egyet Zukov löketét követően középről. Egyelőre elég kiegyensúlyozott a derbi.

1′ A buli után a Partizan kezdte a mérkőzést. A szerb szurkolók rögtön rá is kezdenek.

18.00 – Kezdődik a bemutatás, a szegediek utánpótlás játékosok kíséretében érkeztek a jégre.

17:46 – A Partizant egyébként elkísérte egy kisebb szurkolócsoport is,az látszik, hogy nagyon készülnek a szerbek a mai meccsre. Közben szépen telik a lelátó is, és végeztek a bemelegítéssel a felek.

17:29 – Az már biztos, hogy mindhárom orosz légiós jégre lép ma a vendégeknél: itt lesz ma a Partizan keretében a KHL-t is megjárt védő, Igor Zubov, valamint az Anton Zhukov-Evegeny Vlasov kettős is erősíti ma a Partizant.

17:22 – Köszöntjük olvasóinkat a műjégpályáról, igazi rangadó előtt állunk, hiszen a bajnokságban még hibátlan szegediek a szerb rekordbajnok Partizant fogadják ma este.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Este hattól rendkívül fontos rangadót játszik a Tisza Volán – a Partizan elleni derbit ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=605014

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 31.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál