Sport

Jégkorong: megtörné rossz sorozatát a Volán a Partizan ellen

Jégkorong: megtörné rossz sorozatát a Volán a Partizan ellen

2016. január 29., péntek
Jégkorong: megtörné rossz sorozatát a Volán a Partizan ellen
tisza_volan-hk_vitez002kf

Ezúttal vasárnap lép jégre a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC: a szerb bajnokságban hét mérkőzést követően hibátlan teljesítménnyel álló Egyed Mátéék egy olyan rangadót játszanak a hét utolsó napján, amely nagyon sokat nyomhat a latban az alapszakasz végén.

Eddigi hét bajnokiját kivétel nélkül megnyerte a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC:

Kalocsa László

tanítványaira nyolcadik mérkőzésükön egy újabb nagyon komoly találkozó vár, hiszen a bajnokság egyik kiemelkedő együttese, a Partizan Beograd csapata érkezik Szegedre vasárnap. A szerb rekordbajnok már elvesztette hibátlanságát az idei kiírásban: a december eleji örökrangadón a Crvena Zvezda 7-4-re győzte le a Partizant. A Volán eddig magabiztosan vette az akadályokat, sőt, a

Zvezda elleni hazai derbit

is behúzták

Ódry Tamásék

– vasárnap pedig nagyot léphet akár az alapszakasz elsősége felé is a szegedi együttes, amennyiben ismét győztesen hagyja el a jeget.

Online

Vasárnap 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tisza Volán Szegedi Vízmű SC - HK Partizan Beograd szerb bajnoki jégkorong mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Bravúrra lesz szükségünk vasárnap, csúcsrangadónak számít ez a mérkőzés. Harmadik éve játszunk a szerb bajnokságban, de őket még soha sem sikerült legyőznünk. Kettős kihívás ez a csapatnak, hiszen mindenféleképpen jó lenne ezt a nagyon rossz hagyományt megszakítanunk. Nagyon készülünk rájuk, óriási szükségünk lenne a végelszámolásnál erre az itthoni három pontra. Ahhoz, hogy a Partizant meg tudjuk verni, ahhoz a Zvezda ellen látott óriási fegyelemnek kell meglennie a csapatnak, csak 100%-os teljesítménnyel tudjuk behúzni ezt a mérkőzést” - mondta el várakozásait a vasárnapi derbivel kapcsolatban Kalocsa László, a Volán vezetőedzője. A szegediek kerete tulajdonképpen teljes lehet vasárnap, az egyetlen változás, hogy a keretben ezúttal csak egy kapussal,

Szőke Attilával

számolhat Kalocsa László. A vasárnapi ellenfél eddig mindössze három mérkőzésen játszott a bajnokságban: legutóbb december 20-án az NS Starst verték 5-1-re. A szegediek viszont már hét bajnokin is túl vannak, így talán az is a Volán mellett szólhat, hogy egy kicsit jobban játékban lehetnek riválisuknál. „A Partizan idáig sakkozott. Az elmúlt két hetet kivéve, amikor a junior válogatott világbajnoki szereplése miatt nem tudtak játszani, szerintem ők arra vártak, hogy kellőképpen meg tudják erősíteni a csapatot. Ha igazak a hírek, akkor ezt meg is tették, három orosz légióssal és egy szlovén hátvéddel erősítettek. Nagy kérdés, hogy a három orosz játékos tud-e jönni az útlevelük miatt, ez sok mindent meg fog határozni. Ha ők nem jönnek, akkor is a Partizan első sora átlagon felüli, nekünk őket kell semlegesíteni, a másik két sort pedig meg kell tudnunk verni” - fejtette ki Kalocsa László. Az alapszakaszból gyakorlatilag csak rangadók várnak a hátralévő három forduló alatt a Volánra: a Partizannal a hazai derbit követően idegenben is megmérkőznek a szegediek, majd a Zvezda elleni, szintén szerbiai összecsapás vár még az alapszakasz zárásáig a csapatra. Azért is lenne fontos megőrizni a jelenlegi első helyet a tabellán, mert a rájátszásban így a negyedik helyen végzett együttessel játszhatna majd a Volán, míg amennyiben a második helyen futna be, akkor minden bizonnyal a Zvezda-Partizan kettős valamelyikével játszhatna majd. „Ezért is mondtam mindig, hogy csalóka a tabellán elfoglalt első helyünk. Gyakorlatilag a Zvezda elleni meccs kivételével azokon a meccseken vagyunk túl, amikről alapból is azt gondoltuk, hogy meg kell, hogy nyerjük. Ez a három meccs dönt mindenről, hatalmas szükség lesz Szőke Attila remek kapusteljesítményére. Ha meg tudja ismételni a Zvezda elleni produkcióját, akkor nagy esélyünk lesz a győzelemre, ott egy csúcsnapot fogott ki, de bízzunk benne, hogy vasárnap is ugyanazt az alsógatyát veszi fel” - fogalmazott a szegediek trénere. A vasárnap 18 órakor kezdődő találkozóra való belépés ezúttal is ingyenes lesz, a szervezők pedig a megszokottak szerint egy pohár forralt borral várják az érdeklődőket.

Rangadó előtt áll a Volán a szerb jégkorongbajnokságban: a nyolcadik győzelem alapszakasz-győzelmet is érhet.http://szegedma.hu/?p=604871

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.