Jégkorong: japán légiós segíthet a Volán csatárgondjain

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan-vitez018kf

Szombat este zsinórban hetedik győzelmét arathatja a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC, amennyiben hazai környezetben – a papírformának megfelelően – két vállra fekteti a HK Vitezt.

A Kalocsa-tanítványok eddig parádésan szerepeltek a szezonban, hiszen mind a hat meccsüket megnyerték, ezzel pedig vezetik is a szerb bajnokság tabelláját. A csapatra még négy fellépés vár az alapszakaszban, első feladatként pedig az a Vitez érkezik Szegedre, amelyet Egyed Mátéék decemberben 8-3-ra iskoláztak le ugyancsak a Tisza-parti városban. Mindez persze nem feltétlenül mérvadó, már csak azért sem, mert azóta komoly változásokon esett át a Volán. Egyrészt a gólgép Fekti Ádámot korábban elcsábította a Miskolc, a héten pedig a védő Hüffner Adriánt “csente” el a Ferencváros.

Online

Szombaton 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Tisza Volán Szegedi Vízmű SC – HK Vitez szerb bajnoki jégkorong mérkőzésről. Hajrá Szeged!

“Azt lehetne mondani, hogy ez a mérkőzés a kötelező győzelmek kategóriájába tartozik, de ettől függetlenül én azért tartok egy kicsit tőle. A Vitez egy nagyon kellemetlen játékstílust képviselő csapat. Sok idősebb játékos van a keretükben, akik elég nehezen viselik a kudarcélményeket, nekünk pedig ez nagyon nem fekszik. A saját keretünkkel kapcsolatban is kényszerpályán vagyok, mert még egyetlen egyszer sem játszottunk ugyanabban a felállásban. Ráadásul előre is kell tekintenem, hiszen meg kell találnom azokat a sorokat, amelyek majd a soron következő három rangadón ütőképesek lehetnek” – fogalmazott portálunknak Kalocsa László vezetőedző, utalva arra, hogy a szegediek a folytatásban oda-vissza megmérkőznek a szerb rekordbajnok Partizannal, majd végezetül összecsapnak a bajnokaspiráns Crvena Zvezdával. Márpedig ezek igazán fontos fellépések lesznek, hiszen sokat érne, ha a Volán az első helyről várhatná a rájátszást. Az elődöntőben ugyanis az éllovas a negyedikkel, a második a harmadikkal küzd meg a fináléért.

A kitűzött célok elérésben egy váratlan igazolás segítheti a Tisza Volánt, miután a Fekti távozásával keletkezett űrt egy japán légiós hivatott betölteni. Omi Soichiro korábban Kanadában és Franciaországban is hokizott, manapság pedig Budapesten tanul orvosnak. Magyarországon az OB III-as Kanadai Magyar Hokiklubot erősítette, mostantól viszont már egy komolyabb bajnokságban kell megállnia a helyét. A 28 éves támadó egyébként váratlanul nagy termetű, 183 centiméteres magasságához 83 kilogrammos testsúly párosul. A felkelő Nap országából érkezett játékosra nagy valószínűséggel már a Vitez ellen is számíthat a szakmai stáb.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozóra való belépés ezúttal is ingyenes lesz, a szervezők pedig a megszokottak szerint egy pohár forralt borral várják az érdeklődőket.

Egy váratlan igazolással lepné meg a riválisokat a Tisza Volán – japán légióssal erősítenek a szegediek! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=603135

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 22.

Előző sztori

Határirányítási rendszer kialakítását tervezik Karintiában is

Következő sztori

Újabb székelyföldi települést kötelezett a bíróság a Községháza felirat eltávolítására