Sport

Jégkorong: egykori csapattársával néz farkasszemet vasárnap Omi Soichiro Szegeden

Jégkorong: egykori csapattársával néz farkasszemet vasárnap Omi Soichiro Szegeden

2016. január 30., szombat
Jégkorong: egykori csapattársával néz farkasszemet vasárnap Omi Soichiro Szegeden
tisza_volan-hk_vitez020kf

Felfokozott várakozással tekint a Partizan elleni rangadóra a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC múlt héten igazolt csatára, Omi Soichiro.

A légiós kettős igazolással szerepel

Kalocsa László

legénységénél a múlt hétvége óta, és a HK Vitez

elleni diadal

során mutatott játéka mindenképpen biztató lehet a folytatásra nézve. Az 5. percben például az ő kapufája után szerezte meg a vezetést a Tisza-partiaknak

Kukucska Balázs

, de a 17. minutumban

Ódry Tamás

találatát is a japán játékos szemfüles korongszerzése és villámgyors megindulása előzte meg. Félóra elteltével pedig már ő maga zörgette meg a hálót egy agilis szóló végén, feltéve ezáltal a koronát szegedi debütálására. "A múlt szombat igazán érdekes volt. Franciaország után immár két éve nem játszottam versenyszerűen a jégkorongot, de a csapattársak sokat segítettek, így minden jól ment" - fogalmazott portálunknak

Omi Soichiro

. A tokiói születésű játékos elmondta, ötévesen az USA-ban kezdett el hokizni, és bár később hazaköltöztek Japánba, juniorként már ismét az amerikai kontinensen, Kanadában űzte a korongot. Ezt követően négy évig játszott az Egyesült Államok főiskolai bajnokságában, mielőtt egy évre Franciaországba szerződött volna profiskodni 2012-ben. A támadó Szeged mellett jelenleg Budapesten is játszik. A magyar színtéren ugyanis a Kanadai Magyar Hokiklub együttesét erősíti, amelynek színeiben az idei szezonban eddig három meccsen 11 pontot (4 gól, 7 assziszt) szorgoskodott össze az OB III-as kanadai táblázaton.

tisza_volan-hk_vitez027kf

A felkelő nap országából érkezett fiatalember a sporton túl a tudományok terén sem mozog idegenül, hiszen a magyar fővárosba sem a játék miatt érkezett alapvetően, hanem mert hazánkban folytatja felsőfokú tanulmányait. "Orvos szeretnék lenni. A Semmelweis Egyetem jó oktatási rendszerrel rendelkezik, ezért esett rá a választásom. Kényelmesen érzem magam Magyarországon, mert úgy tapasztalom, ennek az országnak hasonló a kultúrája, mint Japáné. A magyar ételeket pedig kifejezettem szeretem" - árulta el Omi Soichiro. Visszatérve a hokira elmondta, szegedi társait "igazán jó srácoknak" tartja, miközben a Volánt magát nagyon erősnek érzi, amit a kiváló csapatjáték alapoz meg. Minderre persze szüksége is lesz a Kalocsa-legénységnek, hiszen vasárnap a

szezon egyik legkomolyabb kihívása

vár a gárdára a szerb rekordbajnok ellen hazai pályán. "A Partizanban játszik az egyik korábbi csapattársam

(Nemanja Jankoviccsal a 2007/2008-as szezonban a kanadai Bradford Rattlers U20-as alakulatában szerepeltek együtt - a szerk.)

Alig tudom kivárni, hogy láthassam őt és játszhassak ellene, illetve a csapata ellen. Nagyon jó meccs lesz, ebben biztos vagyok" - adott hangot izgalmának a japán légiós.

Orvosnak tanul Magyarországon a Tisza Volán japán jégkorongozója - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605030

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.