Sport

Íjászat: Banda Árpád Franciaországban is pontosan lőtt

Íjászat: Banda Árpád Franciaországban is pontosan lőtt

2016. január 18., hétfő
Íjászat: Banda Árpád Franciaországban is pontosan lőtt
banda_arpad_nimes

Az elmúlt héten a franciaországi Nimesben rendezték a Terem Íjász Világkupát, ahol 40 ország 1080 versenyzője állt lőállásba. Banda Árpád, az UTC versenyzője a 217 fős reflexíjas mezőnyben 584 körrel a 13. helyen rangsorolt, így biztos helye volt a továbbjutó 32 között.

A kiesős küzdelmekben a 16-ba jutásért először a francia

Romain Girouille-lel

párbajozott. A szoros versenyt 2-0, 2-2, 3-3, 4-4, 6-4-re

Banda

nyerte. A nyolcba jutásért az olasz

Massimiliano Mandiával

versenyzett. Az olasz íjász léptette le a 2015-ös Európa-bajnokságon a szegedi versenyzőt. A sikeres és izgalmas visszavágó 1-1, 1-3, 3-3, 4-4, 6-4-es UTC-s győzelmet hozott. A négybe jutásért szintén egy olasz versenyzővel,

Luca Melottóval

került szembe. Sajnos Banda 28-cal és 29-cel kezdett, így az olasz fiú 4-0-ra elhúzott. A szegedi íjász ezután már nem hibázott, de az olasz versenyző is magabiztosan lőtte a 10 pontokat. 0-2, 0-4, 2-4, 3-5, 4-6-ra az olasz nyerte a meccset, így ő jutott a legjobb 4 közé, majd megnyerte a versenyt is. Banda a pontszerző 6. helyen végzett nagyon sok a világ és Európa élvonalába tartozó versenyzőt megelőzve. Január elején a fővárosban rendezték a Budapest Terem Íjász Bajnokságot. Ez a viadal a terem országos bajnokság egyik kvalifikációs versenye volt. Szegedet itt is Banda Árpád képviselte, aki magabiztosan nyerte a versenyt és az ob-n való szereplés jogát is.

Ezúttal Franciaországban bizonyított a szegedi íjász Banda Árpád - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=602295

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.