Gondolkodj, mielőtt ide parkolsz! – Hat tábla áll Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mozgaskorlatozott_parkolok_megszem006kfSzeged belvárosában összesen hat helyen állnak ezentúl a “Gondolkodj, mielőtt ide parkolsz!” táblák, a CsakAzértIs! projekt figyelemfelhívó jelzései.

A mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyek felett láthatóak azok a táblák, amelyek a CsakAzértIs! projekt legújabb kezdeményezését hirdetik. A táblákhoz Farkas László, a CsakAzértIs! bulik szervezője adta az arcát, aki évekkel ezelőtt kerekesszékbe kényszerült, ezért ma egészen más szemszögből közelíti meg az aktív élet fogalmát. Több mint két éve járja a helyi általános iskolákat, hogy érzékenyítő programjain keresztül megismertesse a fiatalokkal a mozgásban korlátozottak mindennapi nehézségeit, valamint ő az egyik ötletgazdája annak az akadálymentes partinak, ahová mozgás-, hallás- és látássérülteket várnak vendégségbe egészséges társaikkal.

Medgyesi Zsolt projektvezetőtől megtudtuk, a “Több mint egy jel” elnevezésű projektjükkel arra szeretnék felhívni a figyelmet, mennyi nehézséget és bosszúságot okoz, ha egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet egy arra nem jogosult autós foglal el. Farkas László a táblákon, tőle nem megszokott módon, szigorú arccal őrzi a jelzett parkolóhelyeket, összesen hat helyen a városban: a városháza épülete előtt, a Somogyi, a Feketesas, valamint a Kígyó utcában.

A CsakAzértIs! projekt a parkolóhelyek megvédéséért indított kampány és az akadálymentes bulik szervezése mellett épületek akadálymenetesítésével, önéletraj-, valamint pályázatírással segíti a megváltozott munkaképességű embereket, továbbá adományt gyűjt a rászorulóknak.

no images were found

Farkas László arra figyelmeztet, legyetek körültekintőek mielőtt parkolóhelyet választanátok.http://szegedma.hu/?p=604114

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 26.

Default thumbnail
Előző sztori

Felminősítette Magyarországot a Coface hitelbiztosító

Default thumbnail
Következő sztori

Komplex döntéstámogató rendszer kifejlesztése a klórozott szénhidrogén szennyezések kezelésére

Legutóbbi hasonló cikkek