Közélet

Szeretettel töltötte meg az új közösségi centrumot az ÁGOTA Alapítvány karácsonya + FOTÓK

Szeretettel töltötte meg az új közösségi centrumot az ÁGOTA Alapítvány karácsonya + FOTÓK

2015. december 21., hétfő
Szeretettel töltötte meg az új közösségi centrumot az ÁGOTA Alapítvány karácsonya + FOTÓK
agota_karacsony67_gs

Hétfő délután immár ötödik alkalommal rendezte meg közös karácsonyi ünnepségét a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány.

Idén először tartották az eseményt az ÁGOTA

októberben átadott

Közösségi és Kulturális Központjában.

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány alapítója, a a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója köszöntőjében kiemelte, miközben a adventi időszak során várakozunk, joggal teheti fel magának minden ember a kérdést, miért is olyan fontos ez a várakozás. Úgy fogalmazott, számukra azért fontos, mert ez az időszak emlékeztető mind a 365 napra, amely a szolgáltató és az alapítvány munkatársai, illetve a gyerekek évét jellemzi. "Az egymásra találás lehetőségét keressük és várjuk ebben az időszakban" - mondta Kothencz János. Kollégáihoz intézett szavaiban idézte

Kiss-Rigó László

megyés püspök többször ismételt gondolatát, miszerint "fontos az erő, a szeretet és a józanság". Rámutatott, minden olyan helyzetet, amikor embertársaikon segíthetnek, lehetőségként kell tekinteni a jó Istenhez vezető úton. A gyerekekhez szólva kifejtette, bár az este folyamán átadott ajándékok személyhez szólóak, a legfontosabb mégis az a szeretet, amely egy ilyen közösségi együttlét során megtestesül. "Tőletek nyer értelmet minden egyes nap, gyerekek! Ti vagytok a legnagyobb ajándékaink!" - zárta gondolatait az alapítvány elnöke.

Lengyel Györgyi

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára beszéde elején kihangsúlyozta, munkahelye nevében nem véletlenül szerepel az ember szó. "Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal várom el mindenkitől, hogy mindig ember legyen" - citálta

Ady Endrét

, majd úgy fogalmazott, az emberi lét és a közszolgáltatás fogalmakat a szeretet fűzi össze, hiszen azt a szolgálatot, amelyet ők folytatnak, csak szeretettel lehet végezni. Felhívta a figyelmet, az advent a várakozás ideje, a karácsony pedig a szeretet megszentelése. Hozzátette, legalább olyan fontos várni valamire, mint a bekövetkezett eseményt átélni. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke, bár az év ezen szakában számos ünnepi rendezvényre kap meghívást, mind közül azonban a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány közös karácsonya a legkiemelkedőbb hangulatú, legjobb légkört sugárzó ünnepség.

Kakas Béla

, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke felidézte, már a közösségi centrum avatásán is elcsodálkozott azon, milyen fantasztikus minőségben, milyen összefogással valósult meg az épület. Elmondta, azóta annyi változást tapasztal, hogy úgy érzi, a létesítmény megtelt szeretettel, az épületnek aurája lett. Csatlakozva az előtte szólókhoz egyetértett abban, karácsony előtt az igazi érték az adventi időszak ráhangolódása. A köszöntő beszédek után a Dodgem Együttes gondoskodott a jó hangulatról, majd ágotás gyermekek adták elő A látogató című darabot. Az ünnepség végén a kicsik átvehették a nekik szánt ajándékokat.

Ötödik alkalommal rendezte meg közös karácsonyi ünnepségét a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=598070

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.