/

Sokan későn feküdtek Az ébredő Erőért

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

starwars

Bemutatkozott az új Star Wars-trilógia kezdő része. Az első kritikák pozitívak, de a rajongók aggódnak, hogy megőrzi-e az új film, a korábbi mozik értékeit.

Mind a Cinema City Szegedben, mind a Belvárosi Moziban három-három kópiával kezdődött meg Az ébredő Erő vetítése december 18-án 0 óra 1 perckor. Lapunk nem hivatalos információi szerint az utóbbi filmszínház két kisebb termében telt házzal indult el a vetítéssorozat, a nagyobbik teremben a kezdés előtt két órával még maradt néhány ülőhely (háromnegyede elkelt a jegyeknek), de úgy tapasztaltuk, egyesek az utolsó pillanatokra hagyták a jegyvásárlást. A Szeged Plázában fél órán belül még további két teremben vetítették a filmet 0 óra 20-tól és 30-tól.

Az ébredő Erő az új Star Wars-trilógia első része, a következő két mozi 2017 és 2019-ben kerül a vászonra. A film rendezője a sokak által kedvelt J. J. Abrams, az eddigi amerikai kritikák pozitívak, a magyar vélemények többsége is bizakodó. C3PO, R2D2, Chewie, Han, Leia és Luke újból látható lesz a filmvásznon, habár a színészekhez hasonlóan a szereplők is harminc évet öregedtek. A 140 perces mozi már az elővételes jegyekkel 14 millió dollár bevételt hozott csak Európában, Magyarországon is több mint 190 ezer jegy kelt el a vetítések megkezdése előtt. Az új Star Wars filmet sokan várják, mi is foglalkoztunk a korábbi részekkel az eddigiektől eltérő aspektusokból kiindulva.

„Számomra az eredeti trilógia létezik, az újabb hármat nem kedvelem, mert nagyon erős bennük a számítógépes animáció, jobban szeretem a valóban megépített tárgyakat” – vélekedett Máté Margit egyetemi hallgató, aki már jóval a premier előtt beszerezte a jegyet párjával. „Félek a filmtől, már hónapok óta különböző Star Warshoz kötődő tárgyakat árulnak, azt mondják, hogy kasszasiker, pedig még ki sem jött a film. A Disneyről a mesefilmek jutnak eszembe. Vajon képesek lesznek olyan epikus történetet elénk rakni, amibe bele tudjuk élni magunkat? Nem akarom úgy érezni, hogy hatalmasat várakoztam a semmire. Ezek ellenére bízom is alkotásban, mert egy trilógia indítónak nagyon jónak kell lennie, csak így építhető fel a bizalom a későbbi filmek felé. Annak is örülök, hogy azt ígérték, kevesebb CGI-t (számítógépen létrehozott kép – szerk.) alkalmaznak” – fogalmazott a rajongó.

Mind a Cinema City Szegedben, mind a Belvárosi Moziban három-három kópiával kezdődött meg Az ébredő Erő vetítése december 18-án 0 óra 1 perckor.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=597153

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 18.

Előző sztori

Kék Mókus Kupa: szombaton zárul az idei torna

Következő sztori

Tuzson: addig gyűjtjük az aláírásokat, amíg a kvóta el nem bukik