Közélet

L.É.T.-karácsony a Csongor téren a valahova tartozás jegyében + FOTÓK

L.É.T.-karácsony a Csongor téren a valahova tartozás jegyében + FOTÓK

2015. december 21., hétfő
L.É.T.-karácsony a Csongor téren a valahova tartozás jegyében + FOTÓK
let_karacsony60_gs

Egy emberként, valódi közösségben ünnepelt Tarján apraja-nagyja, idősek és fiatalok találkoztak és beszélgettek a a L.É.T. karácsonyi lakossági közösségi rendezvényén. Teával és forralt borral várták a lakosságot vasárnap délután a Csongor téren, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Lakossági Mozgalom, azaz a L.É.T. nem titkolt célja, hogy az emberek között hidat építsenek, közösséget építsenek.

Karácsony közeledtével immár hagyomány, hogy a L.É.T közösség és mozgalom megvendégeli a tarjániakat, az ünnepi rendezvénynek a legfőbb értéke mégsem a meleg teában vagy a kiosztott szaloncukrokban, hanem együtt töltött időben van.

Kothencz János

, a L.É.T. életre hívója és közösségvezetője kiemelte, talán ilyenkor az ünnepek közeledtével még nagyobb értéke van a jó hangulatú beszélgetéseknek, és a másikkal – például a szemközti lépcsőházban élővel, netán a közvetlen szomszéddal – való találkozások is emberibb értelmet nyernek. Szerinte rendkívül fontos, hogy odafigyeljenek egymásra az emberek, kiváltképp, hogy Tarján viszonylag kis területén 8000-ren élnek, és közülük sokan egyedül. A L.É.T. célkitűzései közé tartozik, hogy felhívja a figyelmet, nem vagyunk egyedül ebben a panelrengetegben sem. Az évek óta folytatott munka meghozza gyümölcsét, hiszen színes közösségi rendezvényeiket egyre többen látogatják, a L.É.T. nyugdíjasklubjainak száma és tagsága is folyamatosan növekszik, akárcsak a mozgalmat segítő önkéntesek tábora, és mindez azt mutatja, hogy igenis lehet közösséget építeni, ami felváltja a közönyt.

IMG_2094

„A karácsony nemcsak megváltónk születését jelenti, hanem azt is, hogy mi bennünk is újraszülethet minden nap a felismerés, hogy egymás ajándékai lehetünk, azokká válhatunk. Erről szól a L.É.T. üzenete is. Azok vagyunk ugyanis, akikért kiállunk, s arra, hogy embertársainkért kiálljunk, igenis nagy szükség van karácsonykor is” – hangsúlyozta Kothencz János. Hozzátette, tradicionális ünnepeink, így a karácsony is kiváló lehetőséget nyújt, hogy azt a közösségi szemléletmódot építse, tudatosítsa a L.É.T. mozgalom, melyre szükség van mai elszemélytelenedő világunkban.

Egy emberként, valódi közösségben ünnepelt Tarján apraja-nagyja, idősek és fiatalok találkoztak és beszélgettek a a L.É.T. karácsonyán - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=597851

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.