L.É.T.-karácsony a Csongor téren a valahova tartozás jegyében + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

let_karacsony60_gs

Egy emberként, valódi közösségben ünnepelt Tarján apraja-nagyja, idősek és fiatalok találkoztak és beszélgettek a a L.É.T. karácsonyi lakossági közösségi rendezvényén. Teával és forralt borral várták a lakosságot vasárnap délután a Csongor téren, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Lakossági Mozgalom, azaz a L.É.T. nem titkolt célja, hogy az emberek között hidat építsenek, közösséget építsenek.

Karácsony közeledtével immár hagyomány, hogy a L.É.T közösség és mozgalom megvendégeli a tarjániakat, az ünnepi rendezvénynek a legfőbb értéke mégsem a meleg teában vagy a kiosztott szaloncukrokban, hanem együtt töltött időben van. Kothencz János, a L.É.T. életre hívója és közösségvezetője kiemelte, talán ilyenkor az ünnepek közeledtével még nagyobb értéke van a jó hangulatú beszélgetéseknek, és a másikkal – például a szemközti lépcsőházban élővel, netán a közvetlen szomszéddal – való találkozások is emberibb értelmet nyernek. Szerinte rendkívül fontos, hogy odafigyeljenek egymásra az emberek, kiváltképp, hogy Tarján viszonylag kis területén 8000-ren élnek, és közülük sokan egyedül. A L.É.T. célkitűzései közé tartozik, hogy felhívja a figyelmet, nem vagyunk egyedül ebben a panelrengetegben sem. Az évek óta folytatott munka meghozza gyümölcsét, hiszen színes közösségi rendezvényeiket egyre többen látogatják, a L.É.T. nyugdíjasklubjainak száma és tagsága is folyamatosan növekszik, akárcsak a mozgalmat segítő önkéntesek tábora, és mindez azt mutatja, hogy igenis lehet közösséget építeni, ami felváltja a közönyt.

IMG_2094

„A karácsony nemcsak megváltónk születését jelenti, hanem azt is, hogy mi bennünk is újraszülethet minden nap a felismerés, hogy egymás ajándékai lehetünk, azokká válhatunk. Erről szól a L.É.T. üzenete is. Azok vagyunk ugyanis, akikért kiállunk, s arra, hogy embertársainkért kiálljunk, igenis nagy szükség van karácsonykor is” – hangsúlyozta Kothencz János. Hozzátette, tradicionális ünnepeink, így a karácsony is kiváló lehetőséget nyújt, hogy azt a közösségi szemléletmódot építse, tudatosítsa a L.É.T. mozgalom, melyre szükség van mai elszemélytelenedő világunkban.

no images were found

Egy emberként, valódi közösségben ünnepelt Tarján apraja-nagyja, idősek és fiatalok találkoztak és beszélgettek a a L.É.T. karácsonyán – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=597851

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 21.

Default thumbnail
Előző sztori

Hibás vízmelegítő miatt került kórházba egy vásárhelyi nő

Következő sztori

Közösen készültek a szentestére a szentmihályiak + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek